Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 165 puslapis

Kiaušinių salotos su žalumynais

Kiaušinių salotos su žalumynais 8 asm.

1. Šaldytus žirnelius išvirkite (tinka ir konservuoti žirneliai) ir palaukite, kol atvės. 2. Susmulkinkite virtus kiaušinius, bazilikus ir svogūnus, sutarkuokite sūrį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite....
Vištienos kepenėlių troškinys

Vištienos kepenėlių troškinys 4 asm.

1. Kepenėles išvirkite su druska ir prieskoniais. 2. Smulkintas daržoves patroškinkite svieste. 3. Suberkite kepenėles, sukrėskite grietinę, pomidorų padažą, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite, įpilkite šlakelį vandens ir dar patroškinkite apie...
Burokėlių salotos su silke

Burokėlių salotos su silke 4 asm.

1. Silkę išdarinėkite, išimkite kaulus ir supjaustykite gabalėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite, o kitas daržoves bei kiaušinius supjaustykite, pagardinkite pipirais, pasūdykite, įpilkite šlakelį šviežiai spaustų citrinos sulčių ir sumaišykite...
Kuskusas turkiškai

Kuskusas turkiškai 2 asm.

1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite indą dangčiu ir pusvalandžiui palikite, kol kuskusas išbrinks. 2. Supjaustykite salotas, agurką ir pomidorą. 3. Pagaminkite padažą: išspauskite iš citrinos sultis, įdėkite pomidorų pastos, į...
Sveikuoliškos korėjietiškos morkos

Sveikuoliškos korėjietiškos morkos 4 asm.

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Druską, cukrų, aitriųjų paprikų miltelius ir maltas kalendras sumaišykite, suberkite į morkas ir viską gerai išmaišykite. 2. Česnakų skilteles susmulkinkite, išmaišykite su obuolių actu ir užpilkite ant morkų....
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 4 asm.

1. Iš miltų, kiaušinio, šilto vandens, sviesto  ir trupučio druskos suminkykite  tešlą. 2. Paruoškite obuolius. Nulupkite  odeles, supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. 3. Tešlą kočiokite, kol ji taps plona. Apšlakstykite...
Indiškas kriaušių pyragas

Indiškas kriaušių pyragas 4 asm.

1. Tešlai sviestą sumaišykite su miltais, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir įpilkite šaukštą vandens. Paruoštą tešlą suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. 2. Paruoškite sirupą: į verdantį vandenį suberkite cukrų su...
Baklažanų apkepėlė su mėsa ir persikų padažu

Baklažanų apkepėlė su mėsa ir persikų padažu 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir palikite 1 val. 2. Paruoškite padažą: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Tuomet įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vyno, patroškinkite....
Kaimiška grybų sriuba su moliūgais

Kaimiška grybų sriuba su moliūgais 6 asm.

1. Pakepinkite supjaustytus lašinukus. Spirgučius išgraibykite, o likusiuose riebaluose apkepkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir smulkintą svogūną. 2. Į verdantį vandenį suberkite voveraites, apkepintą moliūgo ir svogūnų masę, kubeliais pjaustytas...
Burokėlių ir pupelių mišrainė

Burokėlių ir pupelių mišrainė 4 asm.

Burokėlius sutarkuokite, susmulkinkite kitas daržoves ir kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite su majonezu. Jei mėgstate švelnesnį skonį, agurko galite nedėti. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Lietiniai blynai su moliūgų įdaru

Lietiniai blynai su moliūgų įdaru 4 asm.

1. Iš pieno, vandens, aliejaus, miltų, cukraus, druskos, kiaušinių išplakite lietinių blynų tešlą. Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje. 2. Obuolių ir moliūgų tyrę sumaišykite, suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite imbiero ir maišydama patroš...
Česnakiniai duonos blynai prie alaus

Česnakiniai duonos blynai prie alaus 4 asm.

1. Duoną išmirkykite vandenyje, nuspauskite ir sumalkite mėsmale kartu su virtais kiaušiniais, sūriu ir česnaku. 2. Į masę įmuškite žalią kiaušinį, išmaišykite, suformuokite kotletukus ir kepkite įkaitintuose riebaluose. Receptą atsiuntė Regina...
Burokėlių kotletai

Burokėlių kotletai 4 asm.

1. Burokėlius ir svogūną sutarkuokite smulkesne burokine tarka, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite.  2. Suberkite į masę dribsnius ir gerai išmaišykite. 3. Formuokite kotletukus. Juos apvoliokite džiūvėsiuose ir iš abiejų pusių apkepkite į...
Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru

Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru 4 asm.

1. Iš duotųjų produktų iškepkite vienodo dydžio blynus. Žalius špinatus sutrinkite smulkintuvu. 2. Kepenėles išvirkite pasūdytame, pipirais ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje. Svieste apkepkite smulkintą svogūną ir papriką. 3. Paskui sukrė...
Žuvies ir daržovių apkepas

Žuvies ir daržovių apkepas 6 asm.

1. Žuvies filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską sumaišykite. Palikite 20 min., kad pasimarinuotų. 2. Išvirtas sūdytame vandenyje bulves sutrinkite,...
Varškės apkepas su ryžiais

Varškės apkepas su ryžiais 4 asm.

1. Atskirtus kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę. 2. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos bei kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę. 3. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu,...
Sūrio kroketai

Sūrio kroketai 2 asm.

1. Paruoškite tešlą: sutarkuokite sūrį, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. 2. Suformuokite sūrio rutuliukus, apvoliokite džiūvėsiuose ir kepkite aliejuje. Skanu su grietine, spirgučių arba grybų...
Pikantiški keksiukai

Pikantiški keksiukai 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą išsukite iki purumo, po vieną įmuškite kiaušinius, berkite cukrų, druską, po šaukštą miltų, viską sukite, tol kol, sudėsite visus ingredientus. Tada suberkite maltus graikinius riešutus ir viską iš...
Pikantiški pyragėliai

Pikantiški pyragėliai 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. 2. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į foliją ir palaikykite šaldytuve valandą. 3. Iš tešlos išlipdykite keksiukų...
Keksiukai su kumpiu ir salierais

Keksiukai su kumpiu ir salierais 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Sviestą išsukite iki purumo, po vieną sumuškite kiaušinius, įberkite druskos, po šaukštą miltų ir viską sukite tol, kol sudėsite visus ingredientus. 2. Kumpį ir saliero lapkotį supjaustykite kubeliais ir...