Receptai pagal ingredientą „Druska“ 166 puslapis

Kiaušiniais įdaryti pievagrybiai

Kiaušiniais įdaryti pievagrybiai 4 asm.

1. Pievagrybiams nupjaukite kotukus. Kiaušinius suplakite su pjaustytais svogūnų laiškais, įdėkite druskos, pipirų. 2. Į apverstų pievagrybių kepurėles dėkite plaktų kiaušinių plakinio ir kepkite 15 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje....
Kiaušiniais įdaryti mėsos kukuliai

Kiaušiniais įdaryti mėsos kukuliai 4 asm.

1. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite konservuotus kukurūzus, sudėkite susmulkintus svogūną ir česnakus, piene pamirkytą batono riekelę, prieskonius. 2. Faršo masę padalinkite į keturias dalis, suplokite, dėkite nuluptą...
Kotletukai su sūrio lazdelėmis

Kotletukai su sūrio lazdelėmis 4 asm.

1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite, įberkite pusę smulkinto svogūno. 2. Sūrio lazdeles supjaustykite griežinėliais. 3. Formuokite kotletukus, į vidų įdėkite sūrio lazdelių ir kepkite keptuvėje į...
Feta ir melionais įdarytos paprikos

Feta ir melionais įdarytos paprikos 2 asm.

1. Paprikų viršų nupjaukite, išvalykite sėklas. Svogūną susmulkinkite, melioną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, pabarstykite druska, pipirais. 2. Vėliau, nukėlus nuo viryklės, į masę suberkite saulėgrąžas ir fetos...
Bulvės su tuno ir sūrio įdaru

Bulvės su tuno ir sūrio įdaru 6 asm.

1. Neskustas bulves nuplaukite, išvirkite, palikite atvėsti. Perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite vidų. 2. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute. Sviestą, sutarkuotą sūrį, tuną, svogūnų laiškus, rozmariną sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kiauliena, įdaryta saulėje džiovintais pomidorais ir pelėsiniu sūriu

Kiauliena, įdaryta saulėje džiovintais pomidorais ir pelėsiniu sūriu 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite, įtrinkite prieskoniais. 2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite gabalėliu mėlynojo pelėsinio sūrio ir žiupsneliu saulėje džiovintų pomidorų. 3. Kepsnius perlenkite pusiau, apvoliokite džiūvėsiuose ir...
Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais

Kepsniai su sūriu, datulėmis ir persikais 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite, įtrinkite prieskoniais. 2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite gabalėliu mėlynojo pelėsinio sūrio ir žiupsneliu smulkintų datulių bei persiko. Perlenkite pusiau, apvoliokite džiūvėsiuose ir kepkite...
Baklažanų ir kukuliukų užkandėlė

Baklažanų ir kukuliukų užkandėlė 4 asm.

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite prieskoniais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus (aliejaus nepadauginkite!) 2. Sūrį sutarkuokite. 3. Paruoškite faršą -  kokį įprastai ruošiate maltinukams. Mėsos kukuliukus...
Varškės apkepas

Varškės apkepas 4 asm.

1. Manų kruopas užpilkite pienu ar kefyru ir 30 min. palikite, kad šiek tiek išbrinktų. 2. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite plakikliu. Sukrėskite varškę, atšildytą sviestą, manų kruopas, kepimo miltelius, druską ir viską gerai išmaišykite....
Sūrio ir varškės užkandėlės

Sūrio ir varškės užkandėlės 4 asm.

1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu ir sumaišykite su tarkuotu „Džiugo“ sūriu (50 g). 2. Suberkite varškę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, smulkintus petražolių, bazilikų lapelius, kmynus, pasūdykite,...
Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais

Kreminė špinatų sriuba su mėsos kukuliais 2 asm.

1. Nuplaukite bei nulupkite bulves, morkas, česnakus, susmulkinkite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, alyvuogių aliejumi, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės. 2. Nuplaukite špinatus, nuskabykite jų kotelius ir subėrusi į vandenį, kuriame...
Maltiniai su persikais

Maltiniai su persikais 4 asm.

1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį. 2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus. 3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio...
Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas 4 asm.

1. Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Juos sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. 2. Įkaitintame svieste pakepinkite miltus, kol suputos, tada užpilkite pienu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 3. Išmaišykite iki vientisos...
Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai 4 asm.

1. Mažais kubeliais supjaustykite agurkus. Į indą įmuškite kiaušinius, įpilkite vandens, sumaišykitte su miltais. 2. Į tešlą įmaišykite maltą mėsą, tarkuotą sūrį bei susmulkintus agurkus. 3. Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite blynelius. 4....
Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis

Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis 4 asm.

1. Krūtinėlės mėsą supjaustykite, pagal skonį pamarinuokite ir iškepkite ant grotelių. Iškepusią vištieną susmulkinkite. 2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir iškepkite ant grotelių. 3. Lėkštę išklokite salotų...
Keksiukai su riešutais

Keksiukai su riešutais 4 asm.

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. 2. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, riešutus (šiek tiek palikite papuošti), supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. 3....
Pyragėliai su feta ir kriaušėmis

Pyragėliai su feta ir kriaušėmis 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir suvyniokite į foliją. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, vėliau iškočiokite. 2. Tešlą dėkite į pyragaičių...
Avienos kepsneliai

Avienos kepsneliai 4 asm.

1. Avieną supjaustykite kepsniams, išmuškite, pabarstykite prieskoniais ir marinuokite majoneze per naktį. 2. Vėliau kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. 3. Supjaustykite griežinėliais morkas, baklažaną, susmulkinkite česnaką. 4. Baigiant...
Pyragas su špinatais ir lašiša

Pyragas su špinatais ir lašiša 6 asm.

1. Paruoškite tešlą: sukapokite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su druska, kiaušiniu, išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plėvelę  ir atšaldykite šaldytuve. 2. Paruoškite įdarą: špinatų lapus, susmulkintą porą ir č...
Lietinių blynų tortas

Lietinių blynų tortas 6 asm.

1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui. 2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie...