Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 173 puslapis

Lietiniai su ikrais

Lietiniai su ikrais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą lietiniams: visus produktus supilkite ir suberkite į gilesnį indą, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir apie 20–30 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų. 2. Kol tešla brinks, paruoškite...
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru 4 asm.

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų. 2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę...
Rytietiškos salotos su jūrų gėrybėmis

Rytietiškos salotos su jūrų gėrybėmis 3 asm.

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai. 2. Jūrų gėrybes atšildykite, nuvarvinkite. 3. Salierą ir morką nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į indelį. 4. Aitriąją papriką ir č...
Sočioji sriuba

Sočioji sriuba 5 asm.

1. Pupeles per naktį išmirkykite, tada nukoškite ir nuvarvinkite. 2. Šoninę susmulkinkite, jautieną supjaustykite vidutinio storio gabalėliais. 3. Svogūnus ir česnaką nulupkite, sukapokite. Salierus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite. 4....
Lašiša ir varškė lavaše

Lašiša ir varškė lavaše 4 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu. 2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais...
Mocarelos ir pomidorų užkandis

Mocarelos ir pomidorų užkandis 2 asm.

1. Pomidorus nuplaukite ir neišlupusios žiedynėlio (jis atlieka dekoratyvinę funkciją) supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. 2. Mocarelą gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite tokio paties storio griežinė...
Fokačia

Fokačia 6 asm.

1. Miltus persijokite, supilkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles, užpilkite 250 ml šilto vandens, sukrėskite medų arba suberkite cukrų, druską ir maišykite, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo. 2. Paruoštą tešlą...
Manų apkepas

Manų apkepas 6 asm.

1. Pirmiausia išvirkite košę: pieną supilkite į puodelį su sviestu, užvirinkite, nuolat maišydama suberkite manus ir kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišydama, kad neprisviltų, apie 10 min. 2. Tada uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad koš...
Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas 5 asm.

Skonis: 9,5/10. Bijoti, kad pyrage bus daug svogūnų, tikrai nėra ko. Jie juk sukepa, suminkštėja ir tampa labai malonaus skonio, o pagardinus grietinėle, sūriu bei prieskoniais, skonis tampa išties puikus. Dar tikrai kepsiu šį pyragą, rekomenduoju...
Citrininė vištiena su daugybe česnako

Citrininė vištiena su daugybe česnako 4 asm.

Nuostabiai skanus patiekalas kilęs ir prancūziško kaimo virtuvės (nieko sau „kaimo“ virtuvė...). Neišsigąskite česnako kiekio – kepant jis netenka aitrumo ir įgyja saldumo. LABAI rekomenduoju nesusidaryti nuomonės pagal nuotrauką ir išbandyti. 1. Į...
Žalumynų sviestas

Žalumynų sviestas 4 asm.

1. Sviestą  palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. 2. Sumaišykite su keliais šaukšteliais gerai susmulkintų žalumynų. 3. Pagal skonį įberkite druskos, citrininių pipirų, įspauskite skiltelę česnako ir įvarvinkite citrinų sulčių. Iš...
Gruziniški kepsniai

Gruziniški kepsniai 6 asm.

1. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis. 2. Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, nuluptus svogūnus – pusmėnulio forma. Kruopščiai nuplautus granatus perpjaukite per pusę. 3. Ant karštų žarijų...
Paukštienos kukuliai

Paukštienos kukuliai 3 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. 2. Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnais, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Sumaišykite su malta mėsa. 3. Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį į...
Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas 10 asm.

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. 2. Kitame inde varškę ištrinkite su kambario temperatūroje atšildytu sviestu, paskaninkite saldikliu ir pabaigoje įmaišykite iki purumo...
„Tagliatelle“ makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu

„Tagliatelle“ makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu 4 asm.

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklytes. Tada sudėkite česnako skilteles, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus, dalį parmezano, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paruoš...
Žymės: makaronai, , upėtakis
Pomidorų gaspačo

Pomidorų gaspačo 4 asm.

1. Visas daržoves (pomidorus, agurką, saldžiąją papriką, svogūną, česnaką, petražoles) ir prancūziškojo batono riekeles sudėkite į indą ir susmulkinkite trintuvu. Gautą masę pertrinkite per sietelį. 2. Sriubą pagal skonį pagardinkite druska,...
Takai (paplotėliai su mėsos įdaru)

Takai (paplotėliai su mėsos įdaru) 6 asm.

1. Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200°...
Vištienos fachitos

Vištienos fachitos 8 asm.

1. Tuščią storasienį troškintuvą su dangčiu įdėkite į orkaitę ir nustatykite aukščiausią temperatūrą. Pasirinkite gražų indą, nes paruoštas patiekalas ant stalo bus statomas su troškintuvu. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite žiedeliais...
Moliūgų pyragas

Moliūgų pyragas 4 asm.

1. Su druska sumaišytus miltus berkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę. Sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą ir peilio nugarėle susmulkinkite trupinius. 2. Dėkite kiaušinio trynį, pilkite vandenį ir minkykite tešlą....
Kepti baklažanai

Kepti baklažanai 4 asm.

1. Nuplautus baklažanus supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, apibarstykite druska ir palikite 20 minučių pastovėti. 2. Nupylusi išsiskyrusias sultis, daržoves nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite smulkintais česnakais,...