1. Pirmiausia paruoškite tešlą lietiniams: visus produktus supilkite ir suberkite į gilesnį indą, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir apie 20–30 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.
2. Kol tešla brinks, paruoškite...
1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai.
2. Jūrų gėrybes atšildykite, nuvarvinkite.
3. Salierą ir morką nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į indelį.
4. Aitriąją papriką ir č...
1. Pupeles per naktį išmirkykite, tada nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Šoninę susmulkinkite, jautieną supjaustykite vidutinio storio gabalėliais.
3. Svogūnus ir česnaką nulupkite, sukapokite. Salierus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite.
4....
1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu.
2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais...
1. Pomidorus nuplaukite ir neišlupusios žiedynėlio (jis atlieka dekoratyvinę funkciją) supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
2. Mocarelą gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite tokio paties storio griežinė...
1. Miltus persijokite, supilkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles, užpilkite 250 ml šilto vandens, sukrėskite medų arba suberkite cukrų, druską ir maišykite, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo.
2. Paruoštą tešlą...
1. Pirmiausia išvirkite košę: pieną supilkite į puodelį su sviestu, užvirinkite, nuolat maišydama suberkite manus ir kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišydama, kad neprisviltų, apie 10 min.
2. Tada uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad koš...
Skonis: 9,5/10. Bijoti, kad pyrage bus daug svogūnų, tikrai nėra ko. Jie juk sukepa, suminkštėja ir tampa labai malonaus skonio, o pagardinus grietinėle, sūriu bei prieskoniais, skonis tampa išties puikus. Dar tikrai kepsiu šį pyragą, rekomenduoju...
Nuostabiai skanus patiekalas kilęs ir prancūziško kaimo virtuvės (nieko sau „kaimo“ virtuvė...). Neišsigąskite česnako kiekio – kepant jis netenka aitrumo ir įgyja saldumo. LABAI rekomenduoju nesusidaryti nuomonės pagal nuotrauką ir išbandyti.
1. Į...
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
2. Sumaišykite su keliais šaukšteliais gerai susmulkintų žalumynų.
3. Pagal skonį įberkite druskos, citrininių pipirų, įspauskite skiltelę česnako ir įvarvinkite citrinų sulčių. Iš...
1. Prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis.
2. Nuplautą ir nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, nuluptus svogūnus – pusmėnulio forma. Kruopščiai nuplautus granatus perpjaukite per pusę.
3. Ant karštų žarijų...
1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
2. Kitame inde varškę ištrinkite su kambario temperatūroje atšildytu sviestu, paskaninkite saldikliu ir pabaigoje įmaišykite iki purumo...
1. Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkykite kietą tešlą, ją padalykite į 8 dalis ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnius paplotėlius. Juos sudėkite ant aliejumi pateptos skardos, apipurkškite aliejumi (galima ir aptepti) ir 200°...
1. Tuščią storasienį troškintuvą su dangčiu įdėkite į orkaitę ir nustatykite aukščiausią temperatūrą. Pasirinkite gražų indą, nes paruoštas patiekalas ant stalo bus statomas su troškintuvu.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite žiedeliais...
1. Su druska sumaišytus miltus berkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę. Sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą ir peilio nugarėle susmulkinkite trupinius.
2. Dėkite kiaušinio trynį, pilkite vandenį ir minkykite tešlą....