1. Avinžirnius nuvarvinkite, labai gerai nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, suberkite į plakti skirtą indą.
2. Ten pat suberkite kapotus česnakus, prieskonius, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Viską iki vientisos masės išplakite elektriniu...
1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų.
2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Š...
1. Gerai šepetėliu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite, atvėsinkite ir sugrūskite.
2. Cukiniją ir svogūną sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su bulvėmis.
3. Masę pagal skonį pasūdykite, suberkite prieskonius, miltus ir už...
1. Kiaušinį išplakite su vandeniu, lydytu sviestu ir žiupsneliu druskos.
2. Plakdama įberkite maždaug stiklinę miltų (turi išeiti grietinės tirštumo tešla).
3. Leistinukai gali būti įvairių formų, nelygu kaip tešlą sudėsite į verdantį vandenį.
4....
1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite svieste, kol taps permatomas.
2. Suberkite miltus ir dar pakepinkite.
3. Supilkite sultinį, pagardinkite muskato riešutais, pasūdykite ir patroškinkite apie 5 minutes. Jei labai sutirštės, įpilkite dar truputį...
1. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste, kol taps permatomi.
2. Suberkite į keptuvę smulkintus pievagrybius ir nuolat maišydama patroškinkite.
3. Intensyviai maišydama įberkite miltus, ir dar šiek tiek pakepinkite.
4. Supilkite grietinėlę...
1. Salierų gumbus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu.
2. Obuolį nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir sumeskite į tą patį puodą. Įberkite druskos, įmeskite kelis laurų...
1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, nusunkite ir šiek tiek atvėsinkite. Galite tą padaryti iš vakaro arba omletui sunaudoti po vakarykščių pietų likusius makaronus.
2. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite nedideliais...
1. Šiam patiekalui atrinkite vienodo dydžio nepažeistas bulves. Jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nušveiskite šepetėliu.
2. Sudėkite bulves į puodą, užpilkite vandeniu ir pavirkite apie 10 min.
3. Grūstuvėje sugrūskite kmynus, iš...
1. Prieskonių grūstuve sutrinkite pankolių sėklas ir kmynus, kad kepant iš sėklų išsiskirtų daugiau aromatinių medžiagų.
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite sugrūstas pankolių ir kmynų sėklas, garstyčias, čiobrelius, išspaustą arba smulkiai...
1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės.
2. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite miltus ir vis pamaišydama, kad miltai neprisviltų, kaitinkite apie 2 min. Tada masę sukrėskite į puodą su sultiniu,...
1. Obuolį nulupkite, sutarkuokite, sumaišykite su tepamuoju sūreliu, jei reikia, pasūdykite.
2. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.
3. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu...