Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 175 puslapis

Moliūgų sriuba su skrebučiais

Moliūgų sriuba su skrebučiais 5 asm.

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite. 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite svogūnus. Kai svogūnai pasidarys skaidrūs, sudė...
Omletas su grybais

Omletas su grybais 3 asm.

1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Šoninę supjaustykite labai mažais kubeliais. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite griežinėliais. 2. Karštoje keptuvėje pakepinkite šoninę, kai išsiskirs riebalai, suberkite svogūnus ir kepinkite, kol dailiai...
Figos su feta

Figos su feta 5 asm.

1. Fetą iki vientisos masės sutrinkite su grietine, tada pagal skonį įberkite druskos ir džiovintų bazilikų. 2. Vytintą kumpį supjaustykite mažais kubeliais. 3. Figas nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, figų viršūnėles įpjaukite kryž...
Žymės: feta, užkandis, figos
Tortilijos su vištiena

Tortilijos su vištiena 6 asm.

1. Vištieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite jas vištienos prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis. 2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis. 3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose...
Salotos su šiltu ožkų sūriu

Salotos su šiltu ožkų sūriu 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumeskite į nedidelį užsukamą stiklainiuką, užpilkite sultiniu, aliejumi, citrinos sultimis, sukrėskite pesto padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite cukraus, druskos, pipirų, už...
Tortilijos su krevetėmis

Tortilijos su krevetėmis 4 asm.

1. Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. 2. Nedidelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, pakepinkite česnakus ir papriką, tada viską pasūdykite, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir sumeskite...
Balandėliai su grybų ir svogūnų įdaru

Balandėliai su grybų ir svogūnų įdaru 5 asm.

1. Kopūstų lapus paruoškite kaip paprastiems balandėliams: išpjaukite kotą, 5–7 min. visą gūžę pavirkite sūdytame vandenyje, paskui atšaldykite dubenyje su šaltu vandeniu ir išskirstykite atskirais lapais. 2. Paruoškite įdarą: smulkiai sukapotus...
Grybų kotletai

Grybų kotletai 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite sugrūstus česnakus ir kubeliais supjaustytus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, įpilkite 50 ml sultinio, sudėkite nuvalytus ir smulkiai supjaustytus grybus ir 5 min. patroškinkite. Suberkite aviž...
Grybų sriuba su pupelėmis

Grybų sriuba su pupelėmis 4 asm.

1. Per naktį išmirkytas pupeles išvirkite ir nusunkite.   2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, iki skaidrumo pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus salierus, kubeliais supjaustytas bulves ir visą laiką...
Bulvių ir salierų mišrainė

Bulvių ir salierų mišrainė 2 asm.

1. Daržoves išvirkite. Bulves ir kiaušinį supjaustykite kubeliais, kopūsto žiedynus išskirkite, salierų stiebus susmulkinkite. 2. Viską gerai išmaišykite. Ant viršaus užkrėskite majonezo ir pabarstykite šviežiai maltais pipirais, jei reikia, pagal...
Lazanija su vištiena

Lazanija su vištiena 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite. 2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir...
Paninis su kumpiu ir mocarela

Paninis su kumpiu ir mocarela 2 asm.

1. Duonos trikampėlius šiek tiek įpjaukite, kad tilptų įdaras, bet duona neišsižiotų, tada į vidų tepkite pesto padažo, klokite kumpio riekeles, raudonėliais įtrintus, druska ir pipirais pabarstytus mocarelos gabalėlius, galiausiai gausiai berkite...
Kumpio salotos su špinatais

Kumpio salotos su špinatais 2 asm.

1. Kumpio griežinėlius susukite į ritinėlius. 2. Salotas ir špinatus suplėšykite, pomidorus supjaustykite riekelėmis, ridikėlius - plonais griežinėliais. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi. 3. Batoną supjaustytkite kubeliais, paskrudinkite...
Apkepas su daržovėmis

Apkepas su daržovėmis 4 asm.

1. Ant stalo ar didelės lentos suberkite miltus, ant jų burokine tarka sutarkuokite sviestą (kuo jis šaltesnis, tuo mažiau veliasi) ir ilgu plačiu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Tada įpilkite 3 šaukštus vandens ir baikite minkyti rankomis....
Krepšeliai su riešutais ir džiovintais vaisiais

Krepšeliai su riešutais ir džiovintais vaisiais 8 asm.

1. Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi, toliau maišant įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir minkykite, kol pasidarys vientisa masė. Prieš kočiojant tešlą reikia bent pusvalandį...
Kuskusu ir vištiena įdarytos paprikos

Kuskusu ir vištiena įdarytos paprikos 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite kuskusą su prieskoniais ir užpilkite 200 ml verdančio vandens. Palikite 3 min., kol kruopos išbrinks. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite gabalėliais pjaustytą vištieną, tada sudėkite cukinijas. Baigiant kepti...
Vanilinis kremas su braškėmis

Vanilinis kremas su braškėmis 4 asm.

1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgremžkite minkštimą. 2. 6 šaukštus pieno, krakmolą ir trynį sumaišykite viename indelyje. 3. Likusį pieną, grietinėlę, vanilės ankšties minkštimą, cukrų ir žiupsnelį druskos užvirinkite. Maišant supilkite...
Graikiniais riešutais įdarytos vištų šlaunelės

Graikiniais riešutais įdarytos vištų šlaunelės 4 asm.

1. Šlauneles išdarinėkite: palikite nesugadintas odeles, o mėsą ir kaulus išimkite. Kaulo palikite tik apie 2 cm  (prie šlaunelės galo). 2. Mėsą labai smulkiai supjaustykite ar stambiau sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais,...
Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis

Keksiukai su kumpiu ir cukinijomis 5 asm.

1. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais. Margariną išsukite iki purumo. 2. Po vieną muškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską, po šaukštą miltų ir riebalus sukite tol, kol bus sudėti visi išvardyti produktai ir tešlos tūris padidės maždaug du...
Krevečių ir mangų salotos

Krevečių ir mangų salotos 2 asm.

1. Pusę mango supjaustykite kubeliais ir sumeskite į suplėšytas salotas. 2. Sudėkite virtas arba kepintas krevetes. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. 3. Pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis. Galite porą citrinos ketvirčių padė...