1. Atšildytas išdarinėtas krevetes sudėkite į verdantį vandenį ir 5 minutes pavirinkite. Išgriebusi sudėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Gerai nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį.
2. Iš kruopščiai nuplautų dviejų apelsinų bei citrinų išspauskite...
1. Džiovintus vaisius nuplaukite, kartu su apelsino žievelėmis sumeskite į puodelį ir užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų. Kiek pamirkusias apelsino žieveles išimkite.
2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais. ...
1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir uždengusi dangčiu kepinkite keptuvėje svieste, iki suminkštės.
2. Bruknes perrinkite, pertrinkite per sietelį, kartu su mandarinų dž...
1. Mangą nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite dailiais nedideliais kubeliais.
2. Kalendras ir petražoles nuplaukite ir labai smulkiai sukapokite.
3. Svogūną nulupkite, sukapokite. Raudonąją ir aitriąją paprikas išvalykite,...
1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir pusvalandžiui pamerkite į brendį.
2. Obuolius nuplaukite, sėklalizdžius išskobkite taip, kad būtų vietos įdarui.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, iki dailiai parus,...
1. Džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį, užpilkite vynu ir palikite brinkti. Supjaustykite juostelėmis.
2. Šviežias prieskonines žoleles nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite.
3. Cinamonų lazdeles trumpam pamerkite į šaltą virintą...
Labai paprastas, greitas ir skanus patiekalas, populiarus daugumoje Italijos regionų, dažnai patiekiamas ir kaip užkandis (it. antipasto), ir kaip pagrindinis gaivus šaltasis patiekalas (it. secondo piatto).
1. Mažais kubeliais supjaustykite tunų...
Parmoje ypač populiarus patiekalas iš cukinijų (itališkai vadinamas Parmigiana di zucchine).
1. Nuplautas cukinijas supjaustykite išilgai ir apvirkite garuose.
2. Supjaustykite griežinėliais mocarelą.
3. Pašlakstykite kepimo skardą alyvuogių...
1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas šviežias prieskonines žoleles bei mėlynąjį svogūną susmulkinkite. Batono riekes sudėkite į dubenį, apliekite vynu ir palikite pastovėti.
2. Į kitą dubenį sudėkite mėsą, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintas ž...
1. Brokolinius kopūstus susmulkinkite, sumeskite į aukštą siaurą indą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus kiek pašaldykite ir išplakite iki standžių putų.
3. Grietinėlę už...
1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir apie 15 min. pavirkite sultinyje kartu su smulkintais saulėje džiovintais pomidorais ir salierais.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kartu su bazilikais pakepinkite...
1. Svogūnus, česnakus ir imbierą nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste.
2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, suberkite į svogūnų troškinį ir, uždengusi keptuvę dangčiu, kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 min., iki suminkštės.
3....
1. Baravykus užpilkite vandeniu ir pusvalandį pamirkykite.
2. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius ir smulkintus mirkytus baravykus. Viską kepkite apie...