Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 181 puslapis

Daržovių kišas

Daržovių kišas 4 asm.

1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstyti ir įtiesti į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadyti šakute, uždengti kepimo popieriumi, priberti žirnių arba pupelių ir 225°C karštumo orkaitėje kepti 15 min. 2. Žiedinius kopūstus ir brokolius iš...
Airiška daržovių košė „Calcannon“

Airiška daržovių košė „Calcannon“ 4 asm.

1. Kruopščiai nuplautas (skusti nereikia!) bulves sudėti į puodą su šaltu vandeniu, ant mažos ugnies užvirinti ir virti, kol suminkštės. Išvirusias nusunkti ir palikti praaušti. 2. Kopūstus supjaustyti juostelėmis. Į puodą įpilti vandens (maždaug...
Riešutų krepšeliai

Riešutų krepšeliai 4 asm.

1. Sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinių trynius, migdolų esenciją ir miltus, užminkykite kietą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaltai. 2. Iškočiokite iš tešlos apskritus paplotėlius, išklokite jais...
Jautiena su daržovėmis

Jautiena su daržovėmis 2 asm.

1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, supjaustykite plonais griežinėliais. Apšlakstykite aliejumi, išspauskite česnako skiltelę, pabarstykite prieskoniais, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti. 2. Bulves nuplaukite ir...
Kepti baklažanai

Kepti baklažanai 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palaikykite bent 20 min.  2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanus, sudėkite į dubenį, apšlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, išspauskite česnaką...
Daugiaryžis su kepenėlėmis

Daugiaryžis su kepenėlėmis 4 asm.

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir valandą palaikykite šaldytuve. Nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, sudė...
Batonas su žalumynais

Batonas su žalumynais 4 asm.

1. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite žalumynus. Galite naudoti vienos rūšies žoleles arba jų mišinį. 2. Dubenėlyje išsukite sviestą su druska, kad būtų minkštas ir purus. Išspauskite česnaką, suberkite kapotus žalumynus ir parmezaną,...
Baklažanų apkepas

Baklažanų apkepas 4 asm.

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Baklažanų griežinėlius apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų...
Vištiena su sūriu

Vištiena su sūriu 2 asm.

1. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir smulkintais graikiniais riešutais, išspauskite česnaką. 2. Įpjaukite viščiukų krūtinėles išilgai, kad gautumėte „kišenėlę“. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais. Į vidų...
Šokoladiniai sausainiai

Šokoladiniai sausainiai 4 asm.

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos. 3. Elektriniu plakikliu išsukite sviestą su cukrumi, maišykite, kol masė taps puri, –...
Plikyti pyragaičiai

Plikyti pyragaičiai 3 asm.

1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų. 2. Puodą vėl statykite ant ugnies ir maiš...
Silkė su morkomis, riešutais ir slyvomis

Silkė su morkomis, riešutais ir slyvomis 6 asm.

1. Morkas smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Pabarstykite druska. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite morkas ir kepkite, kol suminkštės. 2. Silkes išskroskite, nulupkite, išrinkite ašakas. Susukite filė suktinukus ir...
Pomidorų apkepas

Pomidorų apkepas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite miltus. Įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai dėkite į šaldytuvą....
Meksikietiški suktinukai

Meksikietiški suktinukai 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laispnių. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Nuvarvinkite imbierus. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais....
Lietiniai su džiovintais pomidorais

Lietiniai su džiovintais pomidorais 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos ir miltais. Lietinių tešlą palikti 30 minučių pastovėti.  2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, pilkite pussamtį tešlos ir vienodai paskirstykite keptuvėje. Kai lietinis sutvirtės,...
Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė

Saldžiųjų paprikų ir cukinijų mišrainė 10 asm.

1. Cukinijas nuplauti, perpjauti į keturias dalis, išvalyti sėklyną. Apibarstyti šaukštu druskos ir palikti valandą pastovėti. 2. Paprikas perpjauti perpus, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į didelį dubenį. 3. Susidariusį skystį...
Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė

Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė 10 asm.

1. Daržoves supjaustyti, sudėti į didelį indą, įmaišyti aliejų, actą, cukrų, druską, išmaišyti ir trim dienoms palikti, kad įsiskonėtų. 2. Pastovėjusią mišrainę sudėti į švarius stiklainius, užsukti ir laikyti (iki 3 mėn.) šaldytuve arba rūsyje.
Česnakų ir agurkų mišrainė

Česnakų ir agurkų mišrainė 10 asm.

1. Agurkus supjaustyti storokais šiaudeliais (galima nulupti), susmulkinti svogūnus, česnakus. 2. Sumaišyti marinato produktus, supilti ant agurkų, palikti per naktį šaltai. 3. Kitą dieną mišrainę paragauti ir, jei reikia, dar pagardinti. Sudėti į...
Saldi agurkų mišrainė

Saldi agurkų mišrainė 10 asm.

1. Luptus agurkus supjaustyti griežinėliais, svogūnus – žiedais. Sudėti į didesnį puodą. Įmaišyti likusius produktus. Uždengti ir palikti iki kitos dienos – kartas nuo karto pamaišyti. 2. Pastovėjusį mišinį užvirinti. Karštą išpilstyti į...
Aštrūs riešutėliai

Aštrūs riešutėliai 3 asm.

1. Dubenyje sumaišykite citrinų sultis, druską ir paprikų miltelius, įberkite riešutus, išmaišykite. 2. Paskleiskite riešutus ant popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę. Skrudinkite maždaug 45 min., kas 15 min....