Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 185 puslapis

Karštos salotos

Karštos salotos 2 asm.

1. Nulupkite ir stambiai supjaustykite svogūną. 2. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustykite šiaudeliais. 3. Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais arba kubeliais. 4. Keptuvėje įkaitinkite...
Rytietiški virtiniai

Rytietiški virtiniai 4 asm.

1. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir druską, maišydama po truputį supilkite vandenį. Maišykite, kol teška taps tąsi. Uždenkite ją rankšluostėliu ir palikite, kad bent pusvalandį pastovėtų. 2. Tada tešlą plonai iškočiokite ir norimo...
Kokosiniai sausainiai

Kokosiniai sausainiai 4 asm.

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Plakite, kol susidarys standžios putos. Toliau plakdama dalimis suberkite cukrų, baigdama plakti įmaišykite kiaušinių trynius. 2....
Lašišų krepšeliai su varške

Lašišų krepšeliai su varške 5 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą...
Pikantiškos blauzdelės

Pikantiškos blauzdelės 4 asm.

1. Blauzdeles įtrinkite druska ir pipirais. 2. Jei medus kietas, sukrėskite į karščiui atsparų dubenėlį ir įstatykite į gilesnį indą su verdančiu vandeniu – pakaitinus medus suskystės. 3. Išspauskite citrinos sultis. 4. Paruoškite marinatą: medų...
Bandelės su prieskoniais

Bandelės su prieskoniais 6 asm.

1. Pašildykite pieną iki 37°С temperatūros. Suplakite kiaušinį su druska. Mieles sutrinkite šakute, sumaišykite su cukrumi ir šilto pieno šlakeliu. Supilkite likusį pieną, alyvuogių aliejų ir plaktą kiaušinį. Dalimis įmaišykite miltus. 2....
Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais 5 asm.

1. Sutrupinkite arba stambia trintuve sutarkuokite šokoladą. 2. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi. Suberkite vanilinį cukrų...
Itališkos salotos

Itališkos salotos 3 asm.

1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite ir atvėsinkite. 2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, pomidorus – skiltelėmis, varškės arba fetos tipo sūrį sutrupinkite šakute. 3. Makaronus dėkite į gilesnę salotinę, ant viršaus berkite...
Bulvių ir lašišos apkepas

Bulvių ir lašišos apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Jei naudosite šviežius špinatus, juos gerai nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite iš pradžių verdančiu, paskui šaltu vandeniu. Palikite šie tiek nusivarvėti ir dar kartą...
Užkandėlė su sūriu

Užkandėlė su sūriu 2 asm.

1. Bemielės tešlos lakštus atšildykite ir norimo dydžio apvalia formele išspauskite apskritimus. 2. Tešlos gabalėlius išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, ant viršaus dėkite griežinėliais supjaustytą ožkų pieno sūrį. 3. Ant sūrio griež...
Mėsos ir pupelių sriuba

Mėsos ir pupelių sriuba 4 asm.

1. Pupas iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti. 2. Nuplaukite mėsą. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite druską ir pipirus, sudėkite mėsą. Virkite maždaug pusvalandį, vis nugriebkite susidariusias putas. Sudėkite...
Burokėliai su karamelizuotais svogūnais

Burokėliai su karamelizuotais svogūnais 3 asm.

1. Burokėlius, morkas ir moliūgą nulupkite, stambiai supjaustykite, tada sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų padažu ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. 2. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite...
Pyragaičiai su malta mėsa

Pyragaičiai su malta mėsa 4 asm.

1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną. Papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus ir paprikas, sudėkite...
Makaronai su mėsos kukulaičiais

Makaronai su mėsos kukulaičiais 4 asm.

1. Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai iš...
Skrebučiai su daržovėmis

Skrebučiai su daržovėmis 4 asm.

1. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir prieskonines žoleles, išspauskite česnaką, šiek tiek pasūdykite. 2. Suraikykite batoną, aptepkite riekeles aromatiniu aliejumi, sudėkite į skardą ir pašaukite į 180ºC temperatūros orkaitę. Kepkite, kol...
Brokolinių kopūstų sriuba

Brokolinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens ir pavirkite apie 20 min. Baigdama virti šiek tiek pasūdykite. Išgriebkite vištieną, sultinio neišpilkite. 2. Smulkiai supjaustykite svogūną, trumpai...
Purus varškės apkepas

Purus varškės apkepas 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. 2. Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų. 3....
Jautienos sriuba

Jautienos sriuba 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. 3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną. Vis pamaišydama kepkite, kol gražiai apskrus. 4. Baigdama kepti pasūdykite,...
Žymės: jautiena, sriuba
Omletas su bulvėmis

Omletas su bulvėmis 2 asm.

1. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite plonais griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir svogūnus, vis pamaišydama kepkite, kol suminkštės bulvės. Baigdama kepti iš...
Žuvies kotletukai

Žuvies kotletukai 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, jei yra kaulų, juos pašalinkite ir pusvalandžiui pamerkite žuvį į pieną – bus gardesnė. Mirkytą žuvį labai gerai nuvarvinkite, jei reikia, dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir susmulkinkite. 2. Svogūną, č...