Nida Degutienė (Nidos receptai): Legendinis angliškasis čederis – bene vienintelis pasirinkimas šiai sočiai sriubai, nes jo kreminė it sviestas konsistencija, pavirusi sultinyje, paverčia sriubą vientisa, tarsi šilkine. O kadangi tas sultinys verdant dar sumaišomas su šviesiuoju alumi, sriubos skonis tikrai tampa toks, prieš kurį sunku atsispirti.
Jau patiekalo pavadinimas skamba netikėtai, tiesa? Gal kasdienai tokio ir negamintume, tačiau sulaukus kokios nors progos, kai prie stalo sės įdomių mėsos patiekalų nesibaidantys valgytojai, pirmyn! Receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.
Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai dar vienas skanumynas į pyragų su alyvuogių aliejumi receptų kolekciją! Šį kartą – šokoladinis! Jei namuose turite kakavos, miltų, kiaušinių ir tyro alyvuogių aliejaus, papildomai į parduotuvę keliauti tikrai nereikės, iš karto galėsite maišyti tešlą.
Jei norite bent jau kuriam laikui norite išspręsti pusryčių dilemą, siūlome išsikepti puikių avižinių kvadratėlių – užteks visai savaitei, o energijos kibti į darbus porą tokių suvalgius nepritrūks.
Strelkabelka.lt: Knygoje „Didžioji virėja“ irgi yra net 8 zrazų receptai, kurie dar vadinami riestiniais. Įdarai yra su kiaušiniu, džiūvėsėliais ir kepintai lašinukais, kitas variantas yra su džiovintais baravykais, keptais lašinukais ir svogūnu. O jau lietuviškų zrazų receptas yra su svieste apkeptais svogūnais, džiovintais baravykais, sumaišytais su tarkuota juoda duona. Lenkai zrazus daro su raugintu agurku, keptais svogūnais ir dar įvynioja ir šoninės. Tokį variantą aš ir pasirinkau. Tik be šoninės.
Šis kepinys – tikras lengvumo įsikūnijimas, nes jam nereikia nei miltų, nei sviesto. Šokoladinis biskvitas ir puri švelnaus skonio grietinėlė sulimpa į puikų derinį, kuriuo skanu mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio.
Išbandykite patiekalą, kurio receptu dalinasi kulinaras bei keliautojas Vytaras Radzevičius.
Citrusiniai vaisiai atgaivina, pakvėpina namus bei patiekalus, o desertai su jais – nuostabūs. Įsitikinkite tuo išsikepę keksą su raudonaisiais apelsinais iš „Tortų knygos“, kurio receptu su 15min skaitytojais pasidalino šio nuostabaus leidinio autorė Justina Ramanauskienė.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Naminiai riestainiai ypatingai skanūs, minkšti ir kvapnūs. Juos skanu gausiai skaninti aguonomis, sezamais, saulėgrąžomis. Klaidinga būtų sakyti, kad riestainiai yra kepami, nes jie, prieš kepimą, dar yra ir apverdami. Kuo ilgiau riestainius virsite, tuo didesnė galimybė, kad iškepę jie bus tarsi „guminiai“. Pats laikas juos išbandyti!
„Vegan Pipiras“: Šį užkandį galima apibūdinti trumpai – apsivalgymas garantuotas! Pasigaminkite ir patys įsitikinkite. O kitiems ragautojams nesakykite, iš ko pagaminta toji „lašiša“, tegul atspėja!
Nida Degutienė ( Nidos receptai): Jei iki šiol kepėte tik bulvinius blynus ir juos tarkavote smulkia trintuve, pats laikas išmėginti ir kitas daržoves. Burokėliai, cukinijos, batatai (saldžios bulvės), salierai, pastarnokai – visos šios gėrybės padovanos vis kitus blynų skonius.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tikrą čili troškinį reikia gaminti ilgai. Bet kartais (o gal dažnai) trūksta laiko, o kvapnaus, aštraus ir sotaus troškinio norisi čia ir dabar. Tada gaminu pagreitintą čili troškinį. Pakeliui greitai parduotuvėje nusiperku virtų pupelių (iš bėdos galima naudoti ir konservuotas), maltos mėsos ir pomidorų savo sultyse. Visų kitų ingredientų paprastai turiu namie. Visa troškinio gamyba užtrunka apie 25 minutes.
Nekasdienio, tačiau greitai paruošiamo patiekalo receptu dalinasi italų kilmes virtuvės šefas Gian Luca Demarco.
Šio kepinio idėjos autorė – Justina Ramanauskienė, išleidusi pasakiškų kepinių receptų knygą „Tortų knyga“. Pasigėrėkite ir išbandykite! Keksui pagaminti reikia dviejų – šokoladinio ir vanilinio kekso receptų. Pirmiausia reikia iškepti šokoladinį keksą ir iš jo išpjausčius norimas figūras, gaminti vanilinį keksą.
Laura (bulviukose.lt): Ši pica ne tik skani, bet, jei jums aktualu, dar ir be glitimo. Originaliame receptę rašo, kad picos užteks 2-4 žmonėms. Niekaip – sukertame dviese! Kiti du liktų alkani.
Atsispirti karštam šokoladui gali ne kiekvienas, ypač, kai šalia braškės ir visai netikėtas ingredientas – aitrioji paprika.
FeedMySister.com: Kai lauke žvarbu, daugiau nieko nesinori, tik šilto troškinio su daug daržovių, saldžiais abrikosais ir nuostabiu prieskoniu mišiniu. Tai patiekalas, kurį reikia gaminti kaip tik dabar!
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Kiaulieną valgau retai, bet būtent šonkauliukai ir plėšyta kiauliena (ang. „pulled pork“) yra mano silpnybės, jei kalbame apie riebias mėsas. Šonkauliukus kepti pati pabandžiau ir išmokau visai neseniai. Bandžiau suprasti, kodėl vis atidėliojau ir taikliausias atsakymas: greičiausiai tai buvo nepasitikėjimas savo žiniomis.
Kai norisi traškaus burnoje tirpstančio kepinuko, sausainiai nepralenkiami. Patyrę kepėjai puikiai žino, kad ir kasdien galėtų kepti vis kitokius, nes receptų – begalės, tačiau šįkart siūlome vienus iš geresnių – į tešlą dėsime nemažai riešutų sviesto, o skaninsime rūkytos paprikos milteliais (jie ir Lietuvoje jau jokia naujiena).