Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 190 puslapis

Karšti sumuštiniai

Karšti sumuštiniai 2 asm.

1. Šlaunelių mėsą paskleiskite ugniai atspariame inde ir gerokai paspauskite. Paviršių aptepkite garstyčių ir medaus mišiniu (porą šaukštų palikite sumuštiniams papuošti). 180°C karštumo orkaitėje kepkite 12–15 min. (įpjovus iš mėsos turi tekėti...
Plakta kiaušinienė su kumpiu

Plakta kiaušinienė su kumpiu 3 asm.

1. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis, pomidorus – skiltelėmis. Bazilikus kruopščiai nuplaukite, stambesnius lapelius susmulkinkite, mažus palikite nepjaustytus.  2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pakepinkite kumpio juosteles, sudė...
Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas 4 asm.

1. Mieles apibarstykite cukrumi ir palikite, kol suskystės. Miltus persijokite, sumaišykite su druska, supilkite skystas mieles, pašildytą pieną, šaukštą aliejaus ir maišikliu ar rankomis užminkykite tešlą. Ją uždenkite ir palikite šiltoje vietoje...
Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys

Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys 4 asm.

1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais. 2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje...
Kopūstų apkepas

Kopūstų apkepas 2 asm.

1. Penkis kopūstų lapus kruopščiai nuplaukite, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir maždaug 3 min. pavirkite. Apvirusius išgriebkite ir nuvarvinkite. 2. Ugniai atsparų indą patepkite riebalais ir išklokite apvirtais kopūstų lapais. Likusį kopū...
Žymės: apkepas, kopūstai
Duonos salotos

Duonos salotos 3 asm.

1. Duoną, sūrį, virtą mėsą, kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite viską į dubenį. 2. Įberkite žiupsnelį druskos, užpilkite grietinės, ant viršaus užberkite duonos džiuvėsėlių. 3. Puoškite žalių arba raugintų agurkų skiltelėmis....
Žymės: salotos, Duona
Blyneliai su mėsa ir brokoliais

Blyneliai su mėsa ir brokoliais 2 asm.

1. Iš visų lietiniams skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite 6–8 blynus. 2. Paruoškite įdarą: nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolius,...
Tunu ir sūriu įdaryti krepšeliai

Tunu ir sūriu įdaryti krepšeliai 4 asm.

1. Paruoškite tešlą: sviestą (kuo šaltesnis, tuo geriau) ant didelės pjaustymo lentos sutarkuokite burokine tarka, po truputį berkite miltus, sumaišytus su druska, ir ilgu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Paskui apšlakstykite vandeniu (jis,...
Makaronų salotos su mocarela

Makaronų salotos su mocarela 2 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Tada sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, uždenkite ir 5 min. patroškinkite. Keptuvę atidenkite ir maišydami dar 5 min. pakepinkite, kad iš...
Bulvių košė su kiaušiniais

Bulvių košė su kiaušiniais 5 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite, nusunkite, supilkite karštą pieną, sudėkite sviestą ir sugrūskite. Pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais. 2. Šoninę supjaustykite kubeliais (kelis griežinėlius palikite viršui papuošti) ir paspirginkite...
Ožkų sūrio kepsniukas su špinatais ir vytintais pomidoriukais

Ožkų sūrio kepsniukas su špinatais ir vytintais pomidoriukais 1 asm.

1. Ant sūrio pabarstykite prieskonių ir 5–10 min. kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje. 2. Vynuoginius pomidoriukus perpjaukite pusiau, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite smulkintų čiobrelių, druskos. Paruoštus pomidoriukus įdėkite į 100ºC į...
Vasariškos kaštainių salotos

Vasariškos kaštainių salotos 4 asm.

1. Baltos duonos riekes apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir apie 10 min. kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje. Duonos traškučiai turi įgauti auksinį atspalvį. 2. Mažame dubenėlyje smulkiai pjaustytą...
Karpačas su trumų salotomis

Karpačas su trumų salotomis 4 asm.

1. Mėsą užšaldykite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Išdėliokite juos lėkštėje ir apibarstykite trintu parmezanu. 2. Į citrinos sultis ir daržovių sultinį įdėkite Dižono garstyčias, kiaušinių trynius, kapotas petražoles ir viską gerai...
Žymės: salotos, karpačio
Mėnulio pyragėliai

Mėnulio pyragėliai 4 asm.

1. Adzuki pupeles (jų būna pirkti ekoparduotuvėse) išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Įpilkite į keptuvę aliejų, suberkite pupeles, pagardinkite ruduoju cukrumi, pasūdykite ir pakepinkite. Paskui pupeles sutrinkite elektriniu trintuvu į...
Orkaitėje kepta menkė

Orkaitėje kepta menkė 3 asm.

1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo...
Rabarbarų džemas

Rabarbarų džemas 5 asm.

Nulupkite ir supjaustykite rabarbarus. Paprikas perpjaukite išilgai perpus, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, česnakus ir imbierą. Viską sudėkite į puodą. Ant vidutinės ugnies kaitinkite apie 30 min. Karštą iš...
Makaronai su vištiena ir pievagrybiais

Makaronai su vištiena ir pievagrybiais 4 asm.

1. Peletrūnus suberkite į pieną, užvirinkite ir palikite ataušti. 2. Makaronus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirkite. 3. Paruoškite padažą: didelėje keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite nuluptus česnakus (nesusmulkintus), griežinė...
Kiniškas kiaulienos troškinys

Kiniškas kiaulienos troškinys 4 asm.

Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti....
Žuvies šašlykas

Žuvies šašlykas 4 asm.

Žuvies filė supjaustykite didokais kubeliais (kad nenusprūstų nuo iešmo). Česnakus sugrūskite. Nuo citrinos nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Jogurtą sumaišykite su citrinų sultimis, žievelėmis, č...
Maltos mėsos vėrinukai

Maltos mėsos vėrinukai 5 asm.

1. Į maltą mėsą sudėkite piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite...