Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 193 puslapis

Veršienos vyniotinis

Veršienos vyniotinis 8 asm.

1. Nuplautą ir nusausintą mėsą įpjaukite vienoje vietoje taip, kad susidarytų erdvi kišenė. Česnakus sutrinkite su druska ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių. 2. Paruoškite įdarą: smulkintas daržoves, maltą mėsą, prieskonius, džiūvėsėlius,...
Kumpio vyniotinis

Kumpio vyniotinis 10 asm.

1. Paruoškite marinatą: į vyną supilkite aliejų, suberkite prieskonius (česnakus susmulkinti) ir užvirinkite. Dar šiltu marinatu užpilkite nuplautą mėsą ir palikite 2 val. (po valandos apverskite). 2. Paruoškite įdarą: džiūvėsėlius sumaišykite su...
Maltos mėsos vyniotinis

Maltos mėsos vyniotinis 6 asm.

1. Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, piene išmirkytą ir nuspaustą batoną, krienus, įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Mėsos masę sukrėskite ant celofano, uždenkite kitu celofano lakš...
Jautienos vyniotinis su špinatais

Jautienos vyniotinis su špinatais 6 asm.

1. Mėsą išmuškite kūjeliu ir įtrinkite smulkiai sukapotu česnaku. Tą pusę, ant kurios bus dedamas įdaras, pabarstykite pipirais, druska ir čiobreliais. Į nuluptą svogūną susmaigstykite gvazdikėlius. 2. Paruoškite įdarą: šaldytus špinatus atš...
Sūdytos citrinos. Absoliutus gėris

Sūdytos citrinos. Absoliutus gėris 6 asm.

Sūdytos citrinos – įdomus ir lengvai paruošiamas priedas šalia įvairių mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų, salotų. Šiam skanėstui ruošti geriausiai tinka ekologiškos citrinos – kuo storesne žievele, tuo geriau. 1. Citrinas kruopščiai nuplaukite....
Mielinės Jerevano spurgos

Mielinės Jerevano spurgos 6 asm.

Vienas iš labai ryškių Jerevano įspūdžių – spurgos. Kiek neįprastos formos – plokščios, tirpstančios burnoje, įdarytos plikytu kremu... Tikras skanumėlis. :) 1. Mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus, supilkite vandenį ir 2-3 šaukštus miltų....
Žirnelių sriuba

Žirnelių sriuba 4 asm.

1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite. 2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais. 3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelė...
Makaronų ir tunų salotos

Makaronų ir tunų salotos 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, tada nuvarvinkite ir atvėsinkite. 2. Papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Alyvuoges nuvarvinkite, supjaustykite griežinėliais. 4. Salotas nuplaukite,...
Sodos duona

Sodos duona 4 asm.

1. Abiejų rūšių miltus, dribsnius, sodą ir druską sumaišykite giliame dubenyje. 2. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais su miltais trinkite tol, kol gausite birius it smėlis trupinius. 3. Supilkite jogurtą, išmaišykite mediniu šaukš...
Lietiniai su varške

Lietiniai su varške 4 asm.

1. Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. 2. Tešlą iki vientisos masės išplakite...
Baklažanų apkepas

Baklažanų apkepas 4 asm.

1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perkoškite, įdėkite šaukštą sviesto ir išmaišykite. 2. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, apibarstykite druska ir palikite pastovėti, kad dingtų kartumas, tada iš...
Desertiniai kąsneliai

Desertiniai kąsneliai 5 asm.

1. Užmaišykite tešlą ir iš jos iškepkite plonyčius lietinius. Juos padėkite šiltai. 2. Želatiną išbrinkinkite truputėlyje šalto vandens. 3. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su cukrumi, kiaušinių tryniais, pagardinkite vaniliniu cukrumi,...
Pikantiški kąsneliai

Pikantiški kąsneliai 8 asm.

I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės. 1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasū...
Salotos su krabais

Salotos su krabais 5 asm.

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite š...
Margaspalviai sumuštiniai

Margaspalviai sumuštiniai 6 asm.

Prancūziškasis batonas I variantas. Keli smidrų daigai, keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, 2 šaukštai sviesto, 100 g tepamojo mėlynųjų pelėsių sūrio. II variantas. 200 g saliamio, 100 g fetos, saujelė nedidelių kaparėlių, šaukštas...
Žymės: sumuštiniai
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos 4 asm.

1. Avokadą nuplaukite, nulupkite, kauliuką pašalinkite, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Morkas ir bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite,...
Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba 4 asm.

1. Moliūgą ir morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, suberkite garstyčių grūdelius, smulkintus čiobrelius, dar kelias minutes pakaitinkite 3. Tada suberkite smulkintas daržoves,...
Daržovių sriuba su krevetėmis

Daržovių sriuba su krevetėmis 3 asm.

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste gilioje keptuvėje. 2. Morką ir saliero stiebą nuplaukite, nuvalykite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į svogūnų troškinį ir kepkite, kol daržovės suminkštė...
Pica su krevetėmis

Pica su krevetėmis 3 asm.

1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir...
Lakštiniai su krevetėmis

Lakštiniai su krevetėmis 3 asm.

1. Ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, kol dailiai apskrus, tada sudėkite ir pakepkite taip pat smulkintus česnakus. 2. Į svogūnų ir česnakų troškinį supilkite vyną, tada sumeskite krevetes. Viską pagal skonį...