1. Nuplautą ir nusausintą mėsą įpjaukite vienoje vietoje taip, kad susidarytų erdvi kišenė. Česnakus sutrinkite su druska ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių.
2. Paruoškite įdarą: smulkintas daržoves, maltą mėsą, prieskonius, džiūvėsėlius,...
1. Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, piene išmirkytą ir nuspaustą batoną, krienus, įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Mėsos masę sukrėskite ant celofano, uždenkite kitu celofano lakš...
1. Mėsą išmuškite kūjeliu ir įtrinkite smulkiai sukapotu česnaku. Tą pusę, ant kurios bus dedamas įdaras, pabarstykite pipirais, druska ir čiobreliais. Į nuluptą svogūną susmaigstykite gvazdikėlius.
2. Paruoškite įdarą: šaldytus špinatus atš...
Sūdytos citrinos – įdomus ir lengvai paruošiamas priedas šalia įvairių mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų, salotų. Šiam skanėstui ruošti geriausiai tinka ekologiškos citrinos – kuo storesne žievele, tuo geriau.
1. Citrinas kruopščiai nuplaukite....
Vienas iš labai ryškių Jerevano įspūdžių – spurgos. Kiek neįprastos formos – plokščios, tirpstančios burnoje, įdarytos plikytu kremu... Tikras skanumėlis. :)
1. Mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus, supilkite vandenį ir 2-3 šaukštus miltų....
1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite.
2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais.
3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelė...
1. Abiejų rūšių miltus, dribsnius, sodą ir druską sumaišykite giliame dubenyje.
2. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais su miltais trinkite tol, kol gausite birius it smėlis trupinius.
3. Supilkite jogurtą, išmaišykite mediniu šaukš...
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perkoškite, įdėkite šaukštą sviesto ir išmaišykite.
2. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, apibarstykite druska ir palikite pastovėti, kad dingtų kartumas, tada iš...
1. Užmaišykite tešlą ir iš jos iškepkite plonyčius lietinius. Juos padėkite šiltai.
2. Želatiną išbrinkinkite truputėlyje šalto vandens.
3. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su cukrumi, kiaušinių tryniais, pagardinkite vaniliniu cukrumi,...
I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės.
1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasū...
1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite š...
Prancūziškasis batonas
I variantas. Keli smidrų daigai, keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, 2 šaukštai sviesto, 100 g tepamojo mėlynųjų pelėsių sūrio.
II variantas. 200 g saliamio, 100 g fetos, saujelė nedidelių kaparėlių, šaukštas...
1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir...
1. Ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, kol dailiai apskrus, tada sudėkite ir pakepkite taip pat smulkintus česnakus.
2. Į svogūnų ir česnakų troškinį supilkite vyną, tada sumeskite krevetes. Viską pagal skonį...