Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 194 puslapis

Užkandėlė su krevetėmis

Užkandėlė su krevetėmis 3 asm.

Šviežias arba atšildytas krevetes gerai nusausinkite. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indą ir pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą – bus traškesnės. Česnakus susmulkinkite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę,...
Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu

Vištienos kukuliai su kaparėlių padažu 2 asm.

1. Sumuštinių duonos riekeles (be plutelių) išmirkykite piene. Išgriebusi nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Paruoštus produktus sudėkite į dubenį su malta vištiena. 2. Įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotas apelsino ž...
Makaronai su jautiena

Makaronai su jautiena 2 asm.

1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus. Padėkite šiltai.  2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir iki gelsvumo pakepinkite karštuose riebaluose. Sudėkite...
Pica su jautiena ir džiovintais pomidorais

Pica su jautiena ir džiovintais pomidorais 2 asm.

Juodaisiais pipirais bei druska pagardintą maltą mėsą maišydama 15 minučių pakepinkite  karštuose riebaluose. Paruoškite tešlą papločiui: į dubenį suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, druska, mieles, supilkite aliejų,...
Vištienos paplotėliai

Vištienos paplotėliai 4 asm.

Bulves nulupkite, perpjaukite skersai pusiau. Kiekvieną puselę pabarstykite druska ir suvyniokite į atskirus folijos lakštelius. Kepkite 200 ºC karštumo orkaitėje apie 40 minučių. Ištraukusi iš orkaitės, foliją atvyniokite, ant bulvių puselių uždė...
Veršienos ir cukinijų troškinys

Veršienos ir cukinijų troškinys 4 asm.

1. Cukiniją kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Nuskustas bulves irgi stambiai supjaustykite. 2. Mėsą pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, žiupsneliu muskatų, pagal skonį pasūdykite ir keletą minučių maiš...
Pikantiškas užkandis su kalakutiena

Pikantiškas užkandis su kalakutiena 4 asm.

1. Mėsą sudėkite į dubenį. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite grikius, įberkite žiupsnelį bazilikų, pagal skonį druskos bei maltų pipirų ir suminkykite. Gautą masę tolygiai paskleiskite kvadratinėje nepridegančioje kepimo skardoje ir kiek...
Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais

Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais 2 asm.

1. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Vieną svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte įkaitusio sviesto. Sudėkite smulkintą saldžiąją papriką ir kepinkite dar kelias minutes. 2. Mėsą sudėkite į dubenį, sukrėskite kiek...
Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos 2 asm.

1. Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius. 2. Mėsą sudėkite į dubenį. Sudėkite smulkintus ir aliejuje pakepintus svogūnus, įpilkite vyno, įkrėskite šaukštą grietinės ir gerai išmaišykite. Sudėkite ryžius, pagal skonį įberkite pipirų,...
Pomidorų sriuba su kiauliena

Pomidorų sriuba su kiauliena 5 asm.

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai. 2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame...
Daržovių pyragas

Daržovių pyragas 4 asm.

1. Gabalėliais supjaustytą sviestą sumaišykite su miltais ir druska. Supilkite vandenį. Užminkykite kietą tešlą, įvyniokite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. 2. Nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite svogūną. Nuplaukite papriką,...
Mėsos suktinukai

Mėsos suktinukai 4 asm.

1. Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. 2. Smulkiai sukapokite petražoles, mėtas ir šalavijus. Įdarui reikės 4 šaukštų smulkintų petražolių ir po šaukštą mėtų bei šalavijų. 3. Patieskite ant lentelės mėsos griežinė...
Soti žuvienė

Soti žuvienė 4 asm.

1. Paruoškite sultinį. Nuplaukite daržoves. Porus ir salierą supjaustykite griežinėliais, nulupkite ir stambia trintuve sutarkuokite morką. 2. Puode ištirpinkite sviestą ir apkepkite jame smulkintas daržoves. Supilkite sultinį, išspauskite česnaką,...
Riešutų pyragas

Riešutų pyragas 6 asm.

Skardą išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite riešutus ir 5 min. paskrudinkite orkaitėje. Ant stalo suberkite miltus, cukrų ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytus riebalus. Sukapokite viską peiliu, kad susidarytų biri masė. Sustumkite į krūvą,...
Lazanija su saldžia varške

Lazanija su saldžia varške 4 asm.

1. Varškę išsukite su cukrumi ir kiaušinių tryniais, įberkite vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę, pabaigoje įmaišykite grietinėlę ir ištirpintą sviestą. 2. Paruoškite vanilinį padažą. Puode sumaišykite kiauš...
Lazanija su krevetėmis

Lazanija su krevetėmis 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, sudėkite krevetes, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Nekepkite labai ilgai, antraip krevetės taps kietos. 2. Iš nurodytų produktų paruoškite bešamelio padažą,...
Lazanija su baklažanais

Lazanija su baklažanais 4 asm.

1. Baklažanus supjaustykite maždaug 3 cm storio griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 20 min. pastovėti. Nusausinkite griežinėlius popieriniu rankšluosčiu. 2. Paruoškite pomidorų padažą. Įkaitintame svieste trumpai apkepkite smulkintus...
Lazanija su vištiena ir pievagrybiais

Lazanija su vištiena ir pievagrybiais 4 asm.

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir trumpai pakepinkite smulkintą svogūną bei česnaką, sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą vištieną. Maišydama kepkite, kol mėsa pabals. Įmaišykite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir stambiai...
Lazanija su špinatais

Lazanija su špinatais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite špinatų ir rikotos įdarą. Nuplaukite ir gerai nusausinkite špinatus. Susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus, išspauskite česnaką, maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai...
Lazanija su mėsos faršu

Lazanija su mėsos faršu 6 asm.

1. Paruoškite mėsos faršo padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, gabalėliais pjaustytą morką, išspauskite česnaką, trumpai pakepinkite. 2. Kai daržovės suminkštės, sudėkite faršą, uždenkite dangčiu ir patroš...