Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 195 puslapis

Salotos su krevetėmis

Salotos su krevetėmis 2 asm.

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. 2. Aitriąją papriką susmulkinkite. 3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite aliejuje kartu su aitriąja paprika, apelsininiais pipirais, tada sumeskite krevetes, kelias minutes pakaitinkite, išdėliokite...
Rytietiškos daržovės su vištiena

Rytietiškos daržovės su vištiena 3 asm.

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai. 2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir sumulkinkite.  3. Salierus ir papriką nuplaukite, susmulkinkite. 4. Aitriąją papriką ir česnakus nuplaukite,...
Įdarytos bulvės su jautiena

Įdarytos bulvės su jautiena 4 asm.

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis. 2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu truputėlį išskobkite vidų. 3. Svogūną...
Didkepsnis su krevetėmis

Didkepsnis su krevetėmis 2 asm.

1. Jautienos nugarinę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, apvoliokite druskos, pipirų ir rozmarinų lapelių mišinyje, apšlakstykite aliejumi ir bent pusvalandį palikite pastovėti. 2. Tada iš abiejų pusių iškepkite ant kaitrios liepsnos (...
Trinta paprikų sriuba

Trinta paprikų sriuba 3 asm.

1. Paprikas ir aitriąją papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išvalykite ir susmulkinkite (pusę aitriosios paprikos ankšties palikite papuošti). 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir kartu su aitriąja paprika iki pagels...
Bulvių pyragas su lašiša

Bulvių pyragas su lašiša 4 asm.

1. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, įdėkite 50 g sviesto, sukrėskite grietinę, suberkite tarkuotą sūrį ir sugrūskite. 2. Žuvies gabalėlius sudėkite į kepimo indą, supilkite pieną, įdėkite laurų lapelių, įberkite pipirų...
Prancūziška bulvių apkepėlė

Prancūziška bulvių apkepėlė 4 asm.

1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, šoninę – juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą sudėkite svogūnus, maišydama...
Kumpiu įdarytos bulvės

Kumpiu įdarytos bulvės 4 asm.

1. Bulves švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Patepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite apie 45 min. iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias bulves perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite šaukšteliu minkštimą. 2. Bulvių minkštimą...
Žemaičių blynai su mėsa

Žemaičių blynai su mėsa 4 asm.

1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite. 2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite...
Gaiviosios bulvių salotos

Gaiviosios bulvių salotos 2 asm.

Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais arba sutarkuokite stambia...
Bulvių „gnocchi“ su bazilikais

Bulvių „gnocchi“ su bazilikais 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sutrinkite. Iš bulvių košės, miltų, kiaušinio, druskos ir tirpinto sviesto užminkykite tešlą. Suformuokite storą ritinėlį, iš viršaus šiek tiek suplokite ir supjaustykite miltuotu peiliu maždaug 1,5 cm pločio griež...
Virtinukai su bulvėmis

Virtinukai su bulvėmis 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti. 2. Bulves nulupkite, išvirkite pasū...
Pertrinta bulvių ir porų sriuba

Pertrinta bulvių ir porų sriuba 4 asm.

1. Baltąją poro dalį supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nuskuskite bulves, supjaustykite stambiais griežinėliais, susmulkinkite svogūną. 2. Puode įkaitinkite sviestą. Trumpai apkepkite jame svogūnus ir porus, vėliau įmaišykite ir patroš...
Bulvių ir cukinijų apkepas

Bulvių ir cukinijų apkepas 4 asm.

1. Nuskuskite bulves, nuplaukite cukiniją. Supjaustykite daržoves kuo plonesniais griežinėliais. Geriausia tai daryti virtuvės kombaino pjaustykle. 2. Keptuvėje trumpai pakepinkite miltus (tik nelaukite, kol paruduos), įmaišykite 2 šaukštus...
Soti užkandėlė

Soti užkandėlė 2 asm.

1. Pomidorą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Avokadą nulupkite, susmulkinkite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 3. Svogū...
Bulvių blyneliai

Bulvių blyneliai 4 asm.

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite šaukšte sviesto ir atvėsinkite. 2. Bulves sutrinkite šakute ir sumaišykite su trupinta feta, plaktu kiaušiniu, miltais, įmaišykite kepintus svogūnus ir česnakus. 3. Masę pagal skonį pasū...
Egzotiškos salotos

Egzotiškos salotos 2 asm.

1. Ananasą nuplaukite, perpjaukite per pusę, nulupkite žievę ir supjaustykite nedideliais kubeliais. 2. Mangą nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais. 3. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite...
Pangasijų krepšeliai su kalmarais

Pangasijų krepšeliai su kalmarais 2 asm.

Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 15 min. patroškinkite virš garų. Tada susukite voleliu ir išdėliokite į dvi lėkštes. Kalmarus atšildykite, nuvarvinkite,...
Makaronai su midijomis

Makaronai su midijomis 2 asm.

1. Labai svarbu, kad midijos būtų šviežios. Jas atpažinsite iš sandariai uždarytų geldelių. Geldelė gali būti ir šiek tiek prasivėrusi: ar moliuskas gyvas, sužinosite į ją pabeldusi – šviežia geldelė užsidaro akimirksniu. 2. Į puodą su vynu sudė...
Paelija su jūros gėrybėmis

Paelija su jūros gėrybėmis 3 asm.

1. Jūrų gėrybes atšildykite ir apie 2 min. pavirkite vištienos sultinyje, tada sultinį perkoškite į atskirą indą, o jūrų gėrybes nuvarvinkite. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje didelėje gilioje plokščiadugnėje...