Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 20 puslapis

Keptos kiaulių uodegos rytietiškame marinate

Keptos kiaulių uodegos rytietiškame marinate 4 asm.

Laura (bulviukose.lt:) Aš iš tų žmonių, kurie mieliau prie kavos suvalgys sumuštinį su rugine duona ir šonine ar lašiniais nei saldaus pyrago gabalą. Šių keptų, riebių ir saldžiasūrių kiaulių uodegų su kava valgyti aišku nerekomenduoju, bet raugintos daržovės, alus ar rūgštesnis vynas čia puikiai derės.

Imbierinis karštas šokoladas

Imbierinis karštas šokoladas 2 asm.

Nustebsite, kaip gerai dera imbieras ir šokoladas. Beje, šiam skanėstui galite naudoti ne tik įprastą, bet ir augalinį pieną.

 

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys 4 asm.

Kai bus proga, nusipirkite piniginės nedraskančios veršienos kulninės – valanda-kita ir ant stalo garuos nuostabus patiekalas, o troškinta mėsa tiesiog tirps burnoje. Tikras „comfort food“, ypač, kai nelepina orai.

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis patiekalas – puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą. Nuotraukoje matote vegetarišką troškinio versiją, tačiau jį pritaikyti veganiškai mitybai itin paprasta – tereikia nedėti fetos ir grietinės/jogurto. Vietoj gyvulinės kilmės produktų galite naudoti veganiškus sūrio pakaitalus bei maistines mieles.

 

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas 2 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Į didelius lavašo papločius patogu susukti šiek tiek mėgstamo užtepo, daržovių ir taip pasigaminti skanų užkandį. Tačiau lavašo galima išsikepti ir patiems, dar vienas netikėtumas – ne iš miltų, tačiau iš mirkytų raudonųjų lęšių. Metas pamėginti!

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms 4 asm.

Tai padažas, kurio receptą įsiminsite labai greitai, nes ingredientų reikia nedaug, tačiau jis itin tinka prie įvairių salotų – tik lapelių, su daržovėmis, sūrio drožlėmis ir panašiai.

 

Pikantiškas garstyčių-acto padažas salotoms

Pikantiškas garstyčių-acto padažas salotoms 4 asm.

Šio padažo ant salotų nereikėtų padauginti, nes jis ryškaus skonio, tačiau atitaikę reikiamą kiekį džiaugsitės harmoningu, nenuobodžiu deriniu.

 

Blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele

Blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai nekasdieniškas blynų patiekalas, bet jis puikiai tiktų šventiniam savaitgaliui. Didelius, per visą keptuvę iškeptus, amerikietiško stiliaus blynus sutepkite vaniliniu varškės kremu ir apliekite sūria karamele. Toks blynų tortas tiks ne tik artėjančioms Užgavėnėms, bet ir gimtadienio, vardadienio, ar kokios nors kitos svarbios progos pusryčiams.

Citrininis padažas su čiobreliais

Citrininis padažas su čiobreliais 4 asm.

Šiame salotos sirtame padaže pirmu smuiku groja visada puikiai derantis duetas: citrinos ir švieži čiobreliai, kurių nepagailėkite.

 

Medaus padažas su pipirais salotoms

Medaus padažas su pipirais salotoms 4 asm.

Tai švelniai pikantiškas padažas, kur medaus saldumas kontrastuoja su pipirų aitrumu, o viską dar papildo gaivi mėta. 

 

Pasakiškai skanus picos vyniotinis

Pasakiškai skanus picos vyniotinis 6 asm.

Picą mėgsta daugelis, o jei ji dar naminė, ką tik iškepta, nė gabalėlio nelieka labai greitai. Nustebinkite šeimą ar draugus kiek neįprastu formatu – kepiniu, kuris forma atkartoja vyniotinį, tačiau prapjovus tampa akivaizdu, jog tai pavidalą pakeitusi pica. Tiesa, lengvai prasmukti užsisakant jau iškeptą picą ir ją suvyniojant į ritinį tikrai nepavyks, teks patiems minkyti ir kepti!

Varškės keksas su šaldytomis uogomis

Varškės keksas su šaldytomis uogomis 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Kepiniai su varške yra tobuli! Jei reikėtų pasirinkti tarp dviejų kepinių, iš kurių vienas būtų su varške, o kitas be jos, guldau galvą, kad dauguma lietuvių pasirinktų būtent su varške. 

Kepiniui rinkitės mažiau sultingas šaldytas nedideles uogas, tik į tešlą jas įmaišykite dar visai sustingusias. Kepdamos uogos nuo karščio savaime atitirps. Labai svarbu, šaldytų uogų nepadauginti, kad ir kaip norėtųsi, nes keksas taps per drėgnas. Keksui visiškai pakaks pusės stiklinės šaldytų uogų.

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kažkada tai buvo juodadarbių Burgundijos valstiečių patiekalas. O kadangi Burgundijoje niekuomet netrūko nei vištų (jei jau labai tiksliai, tai gaidžių!) nei juolab vyno, tai toks troškinys ant stalo galėdavo garuoti nors ir kasdien. Kasdien, tiesa, gal nelabai, nes kartą jau terliojantis verta troškinio pasigaminti daugiau, kad bent jau dviem dienom šeimynai pakaktų!

 

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu

Menkės ir krevečių kotletukai su jogurto padažu 4 asm.

Šie elegantiški ir labai skanūs kotletukai, kurių receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco, patiks visiems jūros gėrybių gerbėjams!

Keptos bulvės su balzaminiu actu

Keptos bulvės su balzaminiu actu 4 asm.

Taip iškeptos bulvės tiks prie pačių įvairiausių mėsos patiekalų ir net ryškesnio skonio žubies. 

 

Keptos bulvės su garstyčiomis

Keptos bulvės su garstyčiomis 4 asm.

Taip paruoštos bulvės taps ir puikiu garnyru, ir įdomiu savarankišku užkandžiu. Išbandykite!

 

Veganiški orkaitėje kepti žagarėliai

Veganiški orkaitėje kepti žagarėliai 4 asm.

Tradiciniai žagarėliai ruošiami su kiaušiniais, o verdami įkaitintuose riebaluose. Tačiau, kaip įsitikinsite, kitokie, tačiau skanūs, jie išeis ir naudojant tik negyvūninės kilmės produktus bei iškepus orkaitėje!

 

Nesaldi varškės ir špinatų tarta

Nesaldi varškės ir špinatų tarta 4 asm.

Antras pagal populiarumą lazanijos skonis, sudėtas į sviestinę tartą. Šviežiai tarkuotas muskato riešutas yra privalomas ingredientas, be kurio tarta nebus tokia skani, kokia gali būti.

Tirštas lęšių ir baklažanų troškinys su pomidorais ir raudonėliais

Tirštas lęšių ir baklažanų troškinys su pomidorais ir raudonėliais 2 asm.

Lęšių patiekalai jokia retenybė mūsų virtuvėse, baklažanus taip pat nemažai tautiečių mėgsta, gal tik kartais sutrinka, ką naujo iš jų pagaminus. Tokią savaitę, kai drebia šlapdriba, itin tinka išsivirti lęšių ir baklažanų troškinį, kurį pagardins česnakai, raudonėliai ir pomidorai, o gaivių natų suteiks jogurtas arba grietinė. Šį receptą savo naujausioje knygoje „Simple“ siūlo šefas Yotamas Ottolenghi.