Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 201 puslapis

Kiaulpienės su džiovintais pomidorais

Kiaulpienės su džiovintais pomidorais 3 asm.

1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve, išimkite ir išdėliokite lėkštėse. 2. Kiaušinius išvirkite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais arba skritulėliais ir išdėliokite ant...
Kiaulpienės su burokėliais ir obuoliais

Kiaulpienės su burokėliais ir obuoliais 4 asm.

1. Kiaulpienių lapelius nuplaukite, nusausinkite, uždarykite į sandarų indaą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais, sudėkite į riebalais pateptą karščiui atsparią kepimo formą. 3....
Sriuba su dilgėlėmis

Sriuba su dilgėlėmis 4 asm.

1. Perlines kruopas užmerkite ir palaikykite per naktį. Tada, iki suminkštės, pavirkite daržovių sultinyje. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. 3. Sudėkite nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius ir...
Žuvis su rudaisiais ryžiais

Žuvis su rudaisiais ryžiais 3 asm.

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, suformuokite 3 kepsnelius, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, įtrinkite Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite š...
Makaronų ir tunų salotos

Makaronų ir tunų salotos 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, su šlakeliu aliejaus, nuvarvinkite ir atvėsinkite. 2. Kukurūzus gerai nuvarvinkite. 3. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite Viduržemio...
Desertinės salotos

Desertinės salotos 2 asm.

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apšlakstykite apelsinų sultimis. 2. Visus salotų lapelius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kiek nusausinkite, sudėkite į...
Kiaulpienės su vištiena ir keptomis daržovėmis

Kiaulpienės su vištiena ir keptomis daržovėmis 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, kapotu česnaku, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi ir bent dvi valandas palikite, kad pasimarinuotų. 2. Cukinijas, papriką, pomidorus nuplaukite, nusausinkite. Pomidorus...
Varškės pica

Varškės pica 4 asm.

1. Varškę, kiaušinius, druską ir cukrų sumaišykite ir išsukite iki vientisos masės. 2. Sodą užgesinkite citrinų sultimis, sumaišykite su grietine ir sudėkite į varškės masę. Įmaišykite miltus, užminkykite tešlą ir iš jos iškočiokite 4 vidutinio...
Trupiniuotis su mėlynėmis

Trupiniuotis su mėlynėmis 5 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus, migdolus, druską ir viską gerai išmaišykite – turite gauti trupinius. 2. Paruoštus trupinius valandai padėkite į šaldytuvą. 3. Obuolius nulupkite, susmulkinkite, sudė...
Bulvių apkepas

Bulvių apkepas 6 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, bet nepervirkite, kad neištižtų. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje svieste, iki dailiai parus, sudėkite...
Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 4 asm.

1. Sviestą atšildykite iki kambario temperatūros, tada iki vientisos baltos masės išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Miltus persijokite per sietelį ir po truputį įsukite į sviesto ir cukraus masę. 3. Kiaušinius apie 8 min. plakite...
Makaronai su lašiša

Makaronai su lašiša 3 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. 2. Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais, pagal skonį pasūdykite, pabarstykite citrininiais pipirais ir kelias minutes patroškinkite garuose, kad...
Švieži makaronai

Švieži makaronai 4 asm.

1. Kiaušinius iki vientisos masės suplakite su aliejumi ir druska, tada supilkite į iš anksto ant stalo suformuotą miltų kauburėlį ir rankomis kantriai minkykite tešlą tol, kol ji pasidarys blizgi ir tampri. Jei tešla atrodo kietoka, galima įmaiš...
Lazanija su varške

Lazanija su varške 5 asm.

1. Lazanijos lakštus trumpai apvirkite su šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų. 2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite svieste. 3. Špinatus nuplaukite ir suplėšykite (arba atšildykite ir nuspauskite),...
Avokadų valtelės

Avokadų valtelės 4 asm.

1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite vidų, minkštimą supjaustykite kubeliais, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į dubenį. 2. Į avokadų masę įmaišykite smulkintus nuluptus...
Pikantiškas sumuštinis

Pikantiškas sumuštinis 4 asm.

1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais. 3. Persikus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, supjaustykite skiltelėmis. 4. Svogūnus, iki dailiai apkeps,...
Citrininis desertas

Citrininis desertas 8 asm.

1. Pirmiausia iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, apie 20 min. palaikykite šaldytuve, tada klokite į apvalią kepimo formą, dailiai užlankstykite kraštus, pagrindą subadykite šakute, kad neišsipūstų, užberkite saujelę žirnių, formą uždenkite...
Įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai 2 asm.

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, vidų išskobkite. 2. Agurką padalykite į keturias dalis, žievelę dekoratyviai nupjaukite juostelėmis, vidų irgi išskobkite. 3. Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite. 4. Ožkų pieno sūrį sutrinkite...
Suktinukai su šonine

Suktinukai su šonine 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kvadratėliais ir sudėkite į gilesnį dubenį. 2. Česnakus sutraiškykite, sumaišykite su austrių, sojų padažais, citrinų sultimis ir garstyčiomis. 3. Žuvies gabalėlius aptepkite paruoštu padažu ir bent...
Sūrio ir riešutų maltinukai

Sūrio ir riešutų maltinukai 7 asm.

1. Sūrį padalykite į 7 lygias dalis, apie valandą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno dėkite po nuluptą česnako skiltelę ir rankomis mėginkite suteikti sūrio gabalėliui kuo apvalesnę...