1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, bet jokiu būdu nepervirkite, kad neprarastų formos.
2. Špinatus perrinkite, kotelius nupjaukite, lapus suplėšykite.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai jie dailiai pagels,...
1. Gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, tada per vidurį įpjaukite (bet neperpjaukite iki galo), praskleiskite ir išdėliokite karščiui atsparioje, riebalais išteptoje skardoje.
2. Kambario temperatūroje...
1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis.
2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu išskobkite šiek tiek viduriuko.
3. Iš...
1. Supjaustykite duoną centimetro storio riekėmis, paskrudinkite jas iš abiejų pusių įkaitintame alyvuogių aliejuje.
2. Dar šiltas duonos riekes įtrinkite česnaku.
3. Į dubenį sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir svogūnus, įpilkite šlakelį...
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perliekite karštu vandeniu ir užpilkite šaukštą aliejaus, kad nesuliptų.
2. Į dubenį suverskite rikotos sūrį, suberkite parmezaną, juostelėmis pjaustytą kumpį, smulkintus bazilikus ir kapotą č...
Agurkus sutarkuokite stambia trintuve arba smulkiai supjaustykite (galite nuluti nuo jų žievelę, bet nebūtinai). Gerai nuspauskite sultis, įberkite druskos, sukrėskite į jogurtą, įberkite trintus česnakus, smulkintus krapus ir gerai sumaišykite....
1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite bent 20 minučių pastovėti.
2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų griežinėlius ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame...
1. Želatiną užpilkite pienu ir palikite, kol išbrinks.
2. Lašišų filė susmulkinkite, užpilkite neriebia grietinėle ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada ataušinkite.
3. Želatiną ištirpinkite, supilkite į lašišų ir grietinėlės masę, viską...
1. Cinamonų lazdelę perlaužkite per pusę, įmeskite į puodą su puse stiklinės vandens.
2. Ten pat suberkite gvazdikėlius, cukrų, citrinos žieveles, supilkite likerį, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 10–12 min., kol...
1. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis.
3. Svogūną nulupkite, pakepinkite svieste.
4. Kai jis dailiai pagels, sumeskite daržoves ir dar šiek tiek pakepinkite,...
1. Avinžirnius iš vakaro pamerkite.
2. Išmirkusius išvirkite ir sutrinkite trintuve kartu su vandeniu, kuriame virė. Suberkite smulkintą svogūną, kapotus krapus, tarkuotą sūrį, burnočių sėklas, miltus, karį, pagal skonį pasūdykite. Masę gerai iš...
1. Į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite susmulkintus pievagrybius ir baklažanus, kepkite, kol suminkštės. Tada suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnakus, dar pakepkite. Supilkite pomidorų tyrę, įkrėskite pesto padažo, pagal...