Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 24 puslapis

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Angliškai jis vadinamas „piemenėlių pyragu“, prancūziškai – tiesiog pyragu. Populiariausi šio patiekalo variantai yra su mėsa, užklota bulvių koše. Šiomis moderniomis dienomis paprastas bulves dažnai keičia saldžiosios bulvės, žiediniai kopūstai ar moliūgai. O aš šiandien mėsišką apkepo garnyrą iškeičiau į žuvį. Rinkitės bet kokią baltą, aš šįkart naudojau menkę iš šaldiklio.

 

Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados

Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Argentinoje ir kitose ispaniškai kalbančiose šalyse šie pyragėliai su mėsa vadinami „empanados de carne“. Įdarai gali skirtis, tad apibendrintai juos galime vadinti tiesiog „empanada“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena kibinus, bet ir tešlos, ir įdaro skonis yra visai kitoks. Technologija paprasta – iškočiojamas miltų tešlos paplotėlis, į kurį dedamas įdaras, perlenkiama per pusę, sulipinami kraštai ir kepama orkaitėje.

 

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas 8 asm.

Maltos jautienos apkepą, kurį siūlome, galima pjaustyti riekutėmis dar karštą ir tiekti su mėgstama koše, bet galima valgyti ir šaltą, tarkime, ruošti su juo itin sočius sumuštinius.

 

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele 4 asm.

Siūlome pažaisti su jau paruošta sluoksniuota tešla ir iškepti iš jos pyragėlių, paskanintų obuoliais, prieskoniais ir karamele!

Keptas viščiukas su kokosų pienu ir žaliosiomis citrinomis

Keptas viščiukas su kokosų pienu ir žaliosiomis citrinomis 4 asm.

Jei nusibodo visi turimi kepto viščiuko receptai, siūlome naują – šįkart viščiukui kompaniją palaiko egzotišką derinį kuriantis kokosų pienas ir žaliosios citrinos (laimai).

Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais

Mėlynojo kopūsto sriuba su vištiena ir avinžirniais 4 asm.

Nors kopūstienė lietuviams yra tapusi kone tautiniu patiekalu, mėlynojo kopūsto sriuba daugelio tikrai neragauta. Būtent tokios sriubos receptą TV laidoje pristatė šefas Gian Luca Demarco.

Šventinis kaimiškas kiaulienos paštetas

Šventinis kaimiškas kiaulienos paštetas 12 asm.

Ant šventinio stalo daugelis deda keptą paukštį ar kepsnį, tačiau prieš tai juk būna įžanga. Ja gali tapti kaimiškas kiaulienos paštetas, kokį galbūt gamino, pavyzdžiui, jūsų močiutė. Šio pašteto receptu pasidalino restorano „Open Restaurant“ šefas Ernestas Vyrukaitis.

Kalėdinai varškės sausainiai su cinamonu

Kalėdinai varškės sausainiai su cinamonu 8 asm.

sezoninėvirtuvė.lt : Nostalgiškus sausainius su varške esu kepusi tikrai ne kartą, bet dar nei karto jų nekepiau Kalėdoms. Taigi, nuo kalėdinių sausainių formelių nupūčiau dulkes, pasirinkau kvapniausią, kokį tik galėjau prekybos centre rasti ekologišką cinamoną ir pradėjau namus kvėpinti šventėmis!

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Keptų pomidorų ir paprikų sriuba

Keptų pomidorų ir paprikų sriuba 4 asm.

Šaltasis sezonas – geras metas virti sriubas ne iš šviežių, bet iš keptų pomidorų. Būtinai išbandykite!

 

Veganiškas mėlynių pyragas

Veganiškas mėlynių pyragas 8 asm.

Šis mėlynių pyragas nesudėtingai gali tapti kriaušių, spanguolių ar kitų sodo gėrybių pyragu.

 

Mažai kalorijų turintis klasikinis obuolių pyragas

Mažai kalorijų turintis klasikinis obuolių pyragas 8 asm.

Obuolių pyragas visuomet primena namų jaukumą. Tiesa, ne visada pakilę nuo mamos stalo jaučiamės lengvai, todėl mažai kalorijų turintis obuolių pyragas bus puiki alternatyva pasiilgusiems tradicinių, naminių gardumynų.

 

Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru

Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru 6 asm.

Obuolių pyragų receptų yra daugybė, tačiau šis – ypatingas. Puikų derinį kuria jam naudojama trapi tešla, o obuoliams kompaniją palaiko marcipanas.

 

Troškinta menkė su pomidorais

Troškinta menkė su pomidorais 4 asm.

Labai paprastas, greitas ir gardus žuvies patiekalas. Menkė jame puikiai dera su pomidorais.

 

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu 12 asm.

Renata Ničajienė ( sezoninėvirtuvė.lt): Kviečiu išbandyti gardų sezoninį skanumyną su morkomis. Visi jo ragavę manęs tik ir klausinėjo „ar jis tikrai be kvietinių miltų?“, „o jo kremui iš tiesų nenaudojai sviesto, cukraus ar plaktos grietinėlės?“. Ne, šiam pyragui tikrai nenaudojau aukščiau išvardintų ingredientų, bet už tai bėriau maltų migdolų, puskilį tarkuotų morkų, pyliau tyro alyvuogių aliejaus, o kremą išsukau iš rikotos ir šviežio medaus.

Vištienos šniceliai su traškia sėklų plutele

Vištienos šniceliai su traškia sėklų plutele 6 asm.

Atrodytų, klasikos net nereikia tobulinti, tačiau seniems geriems patiekalams kartais galima suteikti papildomų akcentų. Tokiu akcentu šiame žinomo šefo Yotamo Ottolenghi interpretuotame vištienos patiekale tapo traškus įvairiausių sėklų apvalkas. Iškepkite ir įsitikinsite, kaip jis tinka plonyčiams, tačiau sultingiems vištienos gabaliukams.