Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 32 puslapis

Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu

Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu 4 asm.

Miško žvėrysJau ne vienus metus gaminu įvairius rutulėlius iš riešutų ir džiovintų vaisių. O šįmet išbandžiau receptą, kur papildomai įberiu ir baltymų miltelių (nurodytam kiekiui – 1/3 stiklinės). Tiesa, jie nėra būtini – recepte juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį. O jei miltelius visgi naudosite, galite išmėginti ir su skoniu – pvz., vanilės. Taip rutulėliai bus saldesni, labiau primins desertą ir kassyk galite pasigaminti vis kitokių užkandžių.

Bulvių, krapų ir agurkų mišrainė

Bulvių, krapų ir agurkų mišrainė 4 asm.

Išbandykite gaivią, tačiau tikrai sočią bulvių mišrainę. Žinoma, labiausiai jai tiks šviežio derliaus bulvytės, tačiau nieko tragiško nenutiks, jei išvirsite ir seno derliaus.

Trijų sūrių bulvės, keptos folijoje

Trijų sūrių bulvės, keptos folijoje 2 asm.

Pasakiškas užkandis ar garnyras prie kitų ant grotelių keptų patiekalų.

Ant grilio keptos bulvės su česnaku

Ant grilio keptos bulvės su česnaku 4 asm.

Taip keptos bulvės taps puikiu, greitai paruošiamu garnyru prie mėsos ar žuvies. 

Vištienos šnicelis su wasabi ir sezamų aliejumi

Vištienos šnicelis su wasabi ir sezamų aliejumi 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šnicelius su malonumu kerta net nevalgūs vaikai, nes jie yra traškūs išorėje, bet minkšti ir sultingi viduje. O jei užsimanytumėte austriškąjį mėsos kepsnį kulinariškai nutransportuoti į Japoniją, jums prireiktų visai nedaug – vos 2 papildomų ingredientų: japoniškų krienų wasabibei panko trupinių. Wasabi, neabejoju, visi pažįstate, nes, aišku, mėgstate sušius. O panko trupiniais aš dažnai keičiu tradiciškus džiūvėsėlius, mat kepant juose apvoliotus kepsnius, šie tampa kur kas traškesni.

 

Vegetariškas apelsinų rizotas su moliūgais

Vegetariškas apelsinų rizotas su moliūgais 2 asm.

Puikaus vegetariško (arba veganiško) patiekalo, kuris patiks ir visavalgiams, receptas.

Lengvas graikiško stiliaus padažas

Lengvas graikiško stiliaus padažas 6 asm.

Lengvas ir gaivus graikiško stiliaus padažas idealiai tiks keptoms daržovėms paskaninti.

 

Citrininis krapų padažas

Citrininis krapų padažas 6 asm.

Šis padažas itin tinka keptai žuvai paskaninti.

 

Gaivinanti vasariška sriuba su varške

Gaivinanti vasariška sriuba su varške 4 asm.

Gaivinanti vasariška sriuba, kuriai paruošti reikės ne tik šiltuoju sezonu tradiciniais laikomų ingredientų, bet ir kelių netikėtų.

Šalta baltoji sriuba

Šalta baltoji sriuba 4 asm.

Šalta baltoji ridikėlių sriuba, pasak ruošiama panašiai kaip ir šaltibarščiai, tačiau jos skonis nuo kultinio lietuviško patiekalo pastebimai skiriasi.

 

Šalta pasukų sriuba

Šalta pasukų sriuba 4 asm.

Tai – idealus pasirinkimas karštai vasaros dienai, mat sriuba ne tik gaivinanti, bet ir yra lengvai virškinama, neapsunkina organizmo.

 

Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis

Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis 8 asm.

Šią pasaką bent kartą per vasarą, vis dar siaučiant šviežių braškių karštinei, būtina susikurt. Lengvas puikaus skonio desertas nereikalauja jokio brandinimo šaldytuve – sukonstruojate visas sudėtines dalis ir iškart mėgaujatės!

Migdolinis pyragas su figomis

Migdolinis pyragas su figomis 8 asm.

Miško žvėrysPyragas labai drėgnas ir skanus, bet nestoras. Aštuoni valgytojai pyragą sudorojo akimirksniu. Jei pyrago nesuvalgysite iškart, suvyniokite ir laikykite šaldytuve, taip jis nepraras drėgmės. Figas galite keisti slyvomis, nektarinais arba vyšniomis – tik pašalinkite jų kauliukus.

Dūmų skonio žuvies užkanda

Dūmų skonio žuvies užkanda 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai itin greitai ir paprastai pagaminamas patiekalas, tinkantis užkandžiui arba lengvai vakarienei.

 

Paprastai paruošiamas kalakutienos pyragas

Paprastai paruošiamas kalakutienos pyragas 4 asm.

Miško žvėrysŠtai vienas mano mėgstamų receptų susikaupusių maisto likučių sunaudojimui. Atrodo prašmatniai, lengvai paruošiama, skanu.

Sudedate viską, ką turite, į keraminius indelius (maistas jau keptas, tai nebereikia papildomai jo ruošti), užpilate padažu arba sultiniu, užklojate tešlos kepure ir dedate ant stalo karališką patiekalą. Kukliai šypsotės priimdami komplimentus ir niekam nepasakojate, kaip išties viskas paprasta.

Pateikiu bazinį receptą, kurį būtinai keiskite pagal savo pomėgius ir šaldytuvo turinį. 

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas 10 asm.

Šį itin originalų, nesaldų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Artūras Braslauskas.

 

Ant grilio keptos kukurūzų burbuolės su žolelėmis

Ant grilio keptos kukurūzų burbuolės su žolelėmis 5 asm.

1. Sudėkite burbuoles į pasūdytą vandenį, užvirkite ir kelias minutes apvirkite. Vėliau išimkite ir palikite, kad nuvarvėtų. Tada į kiekvieną iš abiejų galų susmeikite medinius iešmelius. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą su alyvuogių aliejumi. Pridė...
Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis

Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis 6 asm.

Prieš kepdami vištieną pagal šį receptą, ją pamarinuokite, skonis maloniai nustebins!