Receptai pagal ingredientą „Druska“ 39 puslapis

Cukinijų ir morkų blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai 4 asm.

Gardūs ir neapsunkinantys blyneliai, kurių išsikepsite labai greitai. 

Mielinis suktinis su uogiene

Mielinis suktinis su uogiene 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Man regis, jog mielinė tešla yra apipinta mitais ir daug kas jos bijo. Ne kartą girdėjau tokius žodžius: „man mielinė tešla neišeina“, „mėgstu mielinius pyragus, bet jų nekepu, nemoku“. Patikėkite manimi, mielinė tešla nėra tokia sudėtinga. Pabandykite ir jums pavyks!

Su česnakais troškintos vištos šlaunelės

Su česnakais troškintos vištos šlaunelės 4 asm.

Strelkabelka.ltTai klasikinis prancūzų receptas, man jis labai patinka dėl savo paprastumo ir skonio. Jei nekepėt česnako savo luobelėse, tai tikrai siūlau išbandyti – aštrų skonį pakeičia švelnus ir kreminis.

Itališkas medžiotojų vištienos troškinys

Itališkas medžiotojų vištienos troškinys 4 asm.

Italai turi ne vieną patiekalą, skaičiuojantį šimtmečius. Vieną tokių TV laidoje „Gardu Gardu“ pristato iš šios šalies kilęs kulinaras Gian Luca Demarco – tai puikaus skonio vištienos ir daržovių troškinys. Pasak šefo, nors patiekalas pradėtas gaminti medžiotojų dar gilioje senovėje, miškuose ant laužo, tačiau ir šiais laikais jis yra tarp mėgstamiausių ir populiariausių Italijoje.

Renatos Ničajienės klasikinis „Napoleonas“

Renatos Ničajienės klasikinis „Napoleonas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis „Sezoninė virtuvė“): Tai tortų tortas – amžinoji klasika, kuris per visas šventes pirmasis „išgaruoja“ nuo desertų stalo. Kelis torto sluoksnius galite pertepti spanguolių, juodųjų serbentų ar bruknių uogiene. Tortas bus gaivesnio skonio.

Itališka fokačija su trijų rūšių pagardais

Itališka fokačija su trijų rūšių pagardais 6 asm.

Kaip kepama nuo senovės Romos laikų kepama itališka fokačija (focaccia), laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo šefas italas Gian Luca Demarco. Dabar šios duonos galite išsikepti ir jūs.

Tradiciniai bulviniai blynai

Tradiciniai bulviniai blynai 2 asm.

Bulviniams blynams gaminti reikėtų rinktis krakmolingas bulves, kurios išskirtų kuo mažiau skysčio. Jei tokių bulvių neturite, bulvių masę galima nusunkti ir taip išvengti per didelio drėgmės kiekio. Taip pat į tešlą galima įdėti miltų, tačiau kuo jų daugiau, tuo blynai būna kietesni.

Gardūs mieliniai blynai

Gardūs mieliniai blynai 4 asm.

Milelinių blynų tešlos kildinimas – svarbus momentas, nes jei tešla nebus pakankamai iškilusi, blynai nebus tokie minkšti ir purūs. Tačiau jei perkildinsite tešlą, blynuose jausite mielių kartumą, o kartu jie neteks ir dalies saldumo, nes mielės „suvalgys“ visą cukrų. Todėl geriausia blynus kepti tada, kai tešla padvigubės. Jei planuojate blynus kepti, pavyzdžiui, pusryčiams, paruoštą tešlą pernakt laikykite šaldytuve

Mieliniai blynai be gliuteno

Mieliniai blynai be gliuteno 4 asm.

1. Užmerkite didelę saują razinų šiltame vandenyje maždaug pusvalandžiui. 2. Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Tuomet supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomus šaukštus cukraus, viską išmaišykite....
Miltiniai blynai be gliuteno

Miltiniai blynai be gliuteno 4 asm.

Tešlą blynams galima maišyti su pienu, o galima tiesiog su šaltu vandeniu – tuomet jie išeina traškesni.

Vištiena klevų sirupo ir garstyčių padaže

Vištiena klevų sirupo ir garstyčių padaže 6 asm.

Vištiena – lengvai ir greitai paruošiama, skani, neriebi, joje gausu baltymų. Kad ji būtų švelnaus skonio bei minkšta, tereikia pasirinkti tinkamus priedus arba paruošti neįprastą, bet prie šios mėsos derantį padažą.

 

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis 4 asm.

Polentą ypač skanu valgyti su kepta šonine, įvairiomis daržovėmis bei dešrelėmis. Taigi, iš pačių paprasčiausių kukurūzų kruopų, vandens ir druskos galite pasigaminti tikriausią kulinarinį stebuklą.

Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 4 asm.

Gaminant čirvinius blynus pataria verta sumaišyti šlapias ir sausas sudedamąsias dalis ir tik tuomet jas maišyti tarpusavyje. Geriausia, kad ingredientai būtų kambario temperatūros.

Omletas su špinatais ir sūriu

Omletas su špinatais ir sūriu 2 asm.

Druską į suplaktus kiaušinius berkite tik prieš pildami juos į keptuvę, nes priešingu atveju omletas gali subliūkšti. Šis patiekalas – universalus, todėl gamindami jį nebijokite eksperimentuoti.

Blynai-širdelės be glitimo

Blynai-širdelės be glitimo 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite. 2. Kitame inde sumaišykite likusius birius produktus ir šio mišinio dėkite po šaukštą į turimą plakinį bei gerai išmaišykite. 3. Į įkaitintą širdelių formos keptuvę...
Sūrios karamelės pyragas „Snickers“

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“ 6 asm.

Šokoladas, karamelė ir riešutai – ši trijulė puikiai dera kartu, ne veltui „Snickers“ šokolado batonėlius žino daugelis. Saldumynų meistras Ali Gadžijevas siūlo išsikepti sūrios karamelės pyragą su žemės riešutais ir šokoladiniu biskvitu. Verta pasistengti, nes rezultatas tikrai pradžiugins

Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai

Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai 4 asm.

Miško žvėrysŠie kokosiniai blyneliai man ypač patiko, nes neturėdama specialios keptuvės galėjau iškepti apskritų blynelių. Jie sotūs bei gardūs net ir šalti.

 

Daniškas kiaulienos kepsnys

Daniškas kiaulienos kepsnys 10 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis kiaulienos kepsnys (flæskesteg) Danijoje dažniausiai kepamas per Kalėdas. Bet tikrai niekas nesmerks, jei išsikepsite jį ir kokia kita proga, juolab kad Lietuvoje, kaip ir Danijoje, kiauliena vis dar tebėra bene populiariausia mėsa

Saldus blynų tortas

Saldus blynų tortas 6 asm.

Blynams ypatingų produktų nereikia – miltai, pienas, kiaušiniai ir galima kepti. Tačiau, pasitelkus fantaziją ir vieną kitą įdomesnį ingredientą, galima iškepti ne tik įdomesnių blynų, bet ir „sukonstruoti“ visą jų tortą!

Veganiškas „tuno“ salotų sumuštinis

Veganiškas „tuno“ salotų sumuštinis 4 asm.

„Vegan Pipiras“: Avinžirniai turi labai daug maistingųjų medžiagų, vertingų mūsų organizmui. Iš jų dažniausiai gaminamas humusas, kepsneliai, tačiau jie puikiai tinka ir panorus pasiruošti „tuno“ salotų sumuštinį. Šiam sumuštiniui nereikia daugybės produktų, o skonis net labai geras!