Strelkabelka.lt: Pirmą kartą kažkurią žiemą šią sriubą viriau pagal receptą iš tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“. Ir, kaip visada būna, jei receptas patinka, laikui bėgant jis būna adaptuojamas. Taip nutiko ir su šiuo, nes labai retai kada turiu šaldymo kameroje vištienos sultinio. O be gero sultinio, geros sriubos ir neišvirsit.
Šiuose bulviniuose piršteliuose dera skirtingos tekstūros bei skoniai: piršteliai traškūs išorėje, minkšti ir purūs viduje. Švelnų bulvių saldumą papildo pikantiškas grietinėlės ir garstyčių padažas, o špinatai patiekalui suteikia kiek daugiau spalvų ir naujų skonių.
Žuvies piršteliai – nuostabus produktas. Ypač jei namuose kažką reikia įkalbėti valgyti daugiau žuvies. Žinoma, jei juose žuvies daugiau nei kitų priedų.
Šį pikantišką torto receptą iš savo pirmosios kulinarinės knygos „Lietuviška virtuvė: atrasti iš naujo“ pristato maisto tinklaraščio skanusgyvenimas.com autorė Ilona Juciūtė-Čibirkienė.
Šis Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro Druskininkų filialo virėjų profesijos mokytojos Danguolės Vasiliauskienės kartu su virėjų specialybės mokiniais sugalvotas ir realizuotas tortas reprezentuoja Dzūkijos kraštą.
Šis tortas savo skoniais, spalvomis bei natūralumu primins prieškario Lietuvą. Tuo pačiu jis papildys jau įprastus šventinius skonius bei atvers naują puslapį kulinarijos istorijoje.
Cepelinų gamyba gali atrodyti labai sudėtingas ir ilgas procesas, tačiau, pasigaminus, bus ne tik skanu valgyti, bet ir malonu prisiminti patį procesą.
Cepelinai su grybais – ypatingas patiekalas, nes šis įdaras labai aromatingas, gardus. Patiekite tokius cepelinus su spirgučiais arba grietine.
Įprastai cepelinai ruošiami su kiauliena, tačiau kodėl neišbandžius įdaro iš jautienos? Šiek tiek liesesnio, kitokio skonio, o gal patiks?
Minkštos purios bandelės vienu metu ir trapios, ir drėgnos, ir lengvos... Skaniausios jos ką tik iškeptos, dar šiltos. Tradiciškai patiekiamos su plakta grietinėle arba graikišku jogurtu ir braškėmis.
Krosnys iš daugelio šiuolaikinių namų išgaravo, tačiau puikaus ragaišio galima išsikepti ir orkaitėje. Šis, mūsų siūlomas, ypatingas dar ir savo tekstūra, skaniu drėgnumu – viskas dėl į tešlą dedamos bulvių košės.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Pasigaminkime rusiškų pyragėlių su raugintais kopūstais ir grybais. Man regis tai visai geras Rusijos kulinarinio paveldo patiekalas.
Miško žvėrys: Galvoje vis kirbėjo noras įprastus grietinėlės sūrio pyragus kiek paįvairinti. O jei, prapjovę pyragą, bičiuliai jame netikėtai rastų gardų ir gaivų įdarą? Ši mintis užkabino, ir po keleto eksperimentų atradau šį pyragą – dailų, kvapnų, itin jaukų.
Šefas Gian Luca Demarco šį patiekalą jgamino pagal savo mamos sukurtą receptą ir teigė, jog ji šią vištieną patiekdavo su bulvių koše, tačiau čia puikiai tiks ir ryžiai
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie rauginti burokėliai man išėjo tokio tobulo skonio, kad mes juos sutriauškėme bene per dvi dienas! Burokėlių raugas stovi šaldytuve, ir jį panaudojau ne vien Kūčių barščiams, bet ir tradicinei burokėlių sriubai. Sako, kad to raugo reikėtų kasdien po kelis gurkšnius išgerti, mat jis puikiai veikia virškinimo sistemą, o be to, jo skonis – tobulas!
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Makao plačiai žinoma afrikietiška višta, portugališkai – galinha à Africana. Teigiama, kad šį kepsnį taip pakrikštijo portugalų šefas Americo Angelo, dirbęs mažame viešbutyje „Pousada de Macau“. Poną Angelo tokiam pavadinimui įkvėpė kelionė į kažkurią Portugalijos koloniją Afrikoje.
Strelkabelka.lt: Šie bulgariški kebabai įdomūs dėl vienos paprastos priežasties – juose buvo įdėta sodos, kuri suteikia mėsai lengvumo, ir dar jie labai lengvai pasipučia. Man tai buvo visiškai netikėtas atradimas.
Šį patiekalą tvarkingai valgyti sunku – lipnus padažas apvelia pirštus ir lūpas, tačiau sustoti nesinori, nes šonkauliukai pasakiškai skanūs! Visa jų paslaptis – aptepas, kuriam prireiks trijų ingredientų. Ir neišsigąskite, jog vienas jų – japoniška miso pasta, pats laikas ją išbandyti ir dažniau naudoti ruošiant įvairius valgius.
Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarco nekelia triukšmo, jog jam trūksta kokių nors itališkų ingredientų – makaronų galima pasigaminti pačiam, o prie jų tiks ir lietuviška vištiena. TV laidoje jis pademonstravo, kaip pasigaminti naminių makaronų su vištiena ir netradiciniu apelsinų-ančiuvių padažu. Pastarajame, beje, nėra nei druskos, nei pipirų!
„Vegan Pipiras“: Nuostabi burokėlių ir lęšių draugystė. Paprasta, tačiau labai maistinga mišrainė. Burokėliai yra ypač geras antioksidantas, o lęšiai turi daugiau baltymų, nei mėsa. Rekomenduojame valgyti pavakariams ar vakarienei.