FeedMySister.com: Tai mūsų pagrindinio šventinio stalo patiekalo pasiūlymas – klasikinė kepta žąsis, marinuota su kmynais ir česnakais, ilgai, lėtai kepta su bulvėmis. Ji patiekiama su karamelizuotomis morkomis, vyne patroškintais briuseliniais kopūstais ir dviem padažais – mandarininiu spanguolių ir mėsos. Pastarasis gaminamas iš daržovių, kurios kepa kartu su žąsimi, vyno, sultinio ir kepimo metu išsiskyrusių mėsos sulčių.
Kai žvarbu ir pilka, puikiai sušildo vištienos sriuba. Dar geriau, kai ji praturtinta egzotiškais skoniais ir aromatais. Pavyzdžiui, tokia, kokios receptą galima rasti knygoje „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“.
Antienos patiekalai ant lietuvių stalo patiekiami vis dažniau, tačiau dažnai susiduriama su galvosūkiu: kaip tinkamai ją paruošti, kad mėsa išliktų sultinga bei skani?
Dalis pasaulio gyventojų be nugos tiesiog neįsivaizduoja žiemos švenčių. Galbūt todėl, kad balti šio gardumyno gabaliukai primena sniegą su jame įšalusiais riešutais.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Dorada yra jūrinis karosas, pakrikštytas ispanišku aukso vardu „dorado“ – dėl tarp žuvies akių esančios auksinės juostelės. Dar romėnų laikais dorada buvo auginama ir dirbtiniu būdu, veisiant jas baseinuose ar prūduose su jūros vandeniu. Apie 1982-uosius metus Europoje dorados vėl pradėtos auginti dirbtiniu būdu, o sugriuvus sovietinei blogio imperijai, ši žuvis tapo dažna viešnia ir ant lietuvių stalo.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Gaminant kalakutą šiuo būdu, jums reikės 6 valandas jį mirkyti specialiai paruoštame sūryme. Todėl pasirūpinkite indu, į kurį tilps ir paukštis milžinas, ir dar 8 litrai skysčio!
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Nors soka („socca“) yra labai populiarus Nicos regiono patiekalas, specialiai nedėjau šio recepto į savo knygą „Prancūzijos virtuvė“. Manau, kad pajusti tikrą „soccos“ skonį galima tik paragavus jos dar karštos, ką tik ištrauktos iš atviros ugnies krosnies viename iš turgelių po šilta Pietų Prancūzijos saule. Taigi, autentišką „socca“ rasite tik čia, o ne tokią autentišką, bet taip pat labai gardžią galima paruošti ir savo virtuvėje.
Sausainiai su aguonomis idealiai tinka kalėdiniam stalui, tačiau artimieji ar draugai nenuliūs, jei jų iškepsite ir kokia kita proga.
Netikėtas, tačiau labai gardus užkandis, nustebinsiantis net išrankius gurmanus.
Puikus vegetariškas užkandis, tiksiantis ir vakarėliui, ir bet kokiai šventei.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Turėkit kantrybės, apsipraskit su nauju ingredientu ir netrukus pajusite, kiek jis jums patinka. Pavyzdžiui, štai šios bananų duonos ragavo jau visai nemažas būrys mano draugų ir niekas nesiskundė dėl grikių miltų. Patikėkit manim, tai tikrai kietas reikalas! Labai tikiuosi, kad šis receptas jus tik paskatins virtuvėje vis išbandyti naujus dalykus.
Upėtakis nereikalauja daug vargo, o rezultatas puikus. Tiesa, jei norite paruošti jį sveikai, rekomenduojama gaminti garuose arba kepti orkaitėje. Patartina vengti aliejuje kepto upėtakio. Šios žuvies paruošimas – vienas malonumas, nes nuo jos nereikia skusti žvynų, jie padeda išlaikyti natūralią upėtakio drėgmę jį gaminant
Karamelizuotas keptas kumpis ruošiamas netrumpai, tačiau rezultatas nudžiugina visus, tai puikus rimtasis patiekalas bet kuriai šventei ar savaitgalio pietums.
Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Neapolyje vietiniai ruošia gana keistą žiemos patiekalą, kurio nevadina nei sriuba, nei makaronais. Pasta su pupelėmis – tai truputį sriuba, o gal ir ne sriuba. Kažkas ties viduriu! Na, ir dar kas tikrai keista ir gerokai prieštarauja itališkiems pastos ruošimo kanonams: pupelės ir pasta verdamos drauge – tame pačiame puode.
Kodėl taip daroma? Paaiškinimas galėtų būti toks: pastos ir pupelių išskirtas virimo metu krakmolas gerai maišosi į tvirtos konsistencijos kremą – padažą, kurį papildo pomidorų pasta ir tarkuotas sūris.
Vos keli ingredientai, kelios minutės ir ant jūsų stalo atsiras efektingai atrodantis, labai skanus užkandis.
Skanus, gražiai atrodantis ir greitai paruošiamas užkandis.
Šįkart jums siūlome vištienos patiekalą, kuris labai įdomus savo... forma. Tačiau su ta neįprasta forma susijęs skoniu... O jei trumpai tariant – puikaus vištienos patiekalo receptas, išbandykite!