Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Druska“ 8 puslapis

Citrininis pyragas su itališku morengu

Citrininis pyragas su itališku morengu 8 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Persimonų pyragas su speltų miltais

Persimonų pyragas su speltų miltais 6 asm.

Siūlome sodrų ir sveikesnį pyragą, mat maišant jam tešlą naudojami speltų miltai. Tiks ir prie kavos, ir saldesniems pusryčiams, jei tokių nebijote.

Veganiški saldūs morkų rutuliukai

Veganiški saldūs morkų rutuliukai 4 asm.

Išbandykite puikų veganišką skanėstą, jo receptu dalinasi maisto tinklaraštis Follow your spoon.

 

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Įprasta obuolienes gardinti cinamonu. Tačiau siūlau pamėginti vieną kitą indelį pasigaminti obuolienės su vanile – tokiu įdaru paskaninti jūsų obuoliniai kepiniai atsiskleis visai kitomis spalvomis.

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais 4 asm.

Kai prastas oras ar nuotaika nekokia, viską gali pataisyti skanus, pikantiškas maistas. Tačiau šįkart siūlome ne dairytis saldumyno, tačiau išsivirti gardžios kalafiorų sriubos su indiškais prieskoniais.

Perlenktos mini picos „Calzone“ su sūriu ir dešra

Perlenktos mini picos „Calzone“ su sūriu ir dešra 4 asm.

Išbandykite nuostabaus itališko užkandžio receptą, kuriuo dalinasi iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą man parodė Bolivijos kečujai (indėnų gentis), vyras ir žmona Guido ir Ines. Tradicinių Bolivijos patiekalų, kuriais jie vaišino, buvo dar bent dešimt, bet šie blyneliai man buvo skaniausi.

 

Veganiški žemaičių blynai

Veganiški žemaičių blynai 5 asm.

Tradicinį mėsos įdarą veganiškame žemaičių blynų variante pakeičia įvairios daržovės. Verta išbandyti! Receptu dalinasi veganinei mitybai skirtas tinklaraštis Mi ir Do virtuvei

 

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tradiciniai korėjietiški kimči yra gaminami iš Pekino kopūstų. Gaminimo procesas itin paprastas: tereikia supjaustytus Pekino kopūstus paslėgus palaikyti sūriame vandenyje, kad jie suminkštėtų ir prigertų šiek tiek sūrumo. Tada juos nuplauti, nusausinti, ir sumaišyti su aitrių prieskonių pasta, pagaminama iš česnakų, imbiero, čili ir žuvies padažo, sojos bei cukraus. 

 

Pikantiški persimonų keksiukai

Pikantiški persimonų keksiukai 6 asm.

Gerai sunokę persimonai šiems keksiukams suteiks ir malonaus saldumo, ir drėgmės.

 

Persimonų ir avokadų salotos

Persimonų ir avokadų salotos 1 asm.

Pasiruoškite neįprastų, tačiau labai gardžių ir lengvų salotų.

 

Cukinijų ir varškės blynai

Cukinijų ir varškės blynai 4 asm.

Trijų vaikų mama Amelija Jakučionė-Žliobė pusryčiams siūlo išsikepti puikių blynų, kuriems reikės pačių paprasčiausių ingredientų.

 

Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis

Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis 4 asm.

Šią sriubą paruošite iš paprastų ingredientų, labai greitai ir be aukštojo kulinarinio pilotažo. Juk to ir reikia darbo dienos vakarą, kai po darbų dar norisi pabūti gryname ore, o grįžus namo vakaras belieka itin trumpas. Išbandykite!

Virtinukai su bulvių ir moliūgų įdaru

Virtinukai su bulvių ir moliūgų įdaru 6 asm.

Jei dar nežinojote, žinokite: moliūgas ir charakteringasis šalavijas yra tobulas derinys. Kviečiame pasigaminti skanutėlių virtinukų su bulvių ir moliūgų įdaru. Išvirusius skaninkite juos šalavijais gausiai pagardintu ir prikvepintu sviestu!

Daržovių, voveraičių ir jautienos pyragas

Daržovių, voveraičių ir jautienos pyragas 6 asm.

Išbandykite sotaus ir skanaus pyrago receptą, kuriuo dalinasi profesionalus virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Obuoliuose kepta vištiena

Obuoliuose kepta vištiena 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): pagal senovinį receptą, kurį sužinojau iš žmonos močiutės, paruoštas patiekalas yra puikaus skonio ir ypač naudingas rudenį, kai netrūksta obuolių.

Geriausiai jam tinka antaniniai obuoliai. Gali būti ir kitokie, bet geriau – rūgštesni.

Bandelės „Moliūgėliai“ su cinamoniniu sviestu

Bandelės „Moliūgėliai“ su cinamoniniu sviestu 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šios bandelės – kaip du vandens lašai panašios į mažus moliūgėlius. Puiki idėja vaikų atostogų pradžiai! Moliūgų tyrė joms suteikia geltonumo, o specialūs įpjovimai tešloje paverčia panašiomis į moliūgus. Kiek nedaug tereikia, kad paprasčiausios bandelės pavirstų gelsvais išsipūtusiais moliūgėliais.

Prancūziškas obuolių pyragas neturintiems laiko

Prancūziškas obuolių pyragas neturintiems laiko 6 asm.

Nida Degutienė ( Nidos receptai): Kodėl šis pyragas prancūziškas? Kiek žinau, tai vienas paprasčiausių „budinčių“ receptų, populiarių prancūziškuose namuose. O be to, kur sviestas ir kalvadosas (kurį, beje, galima pakeisti romu, konjaku, brendžiu, degtine, arba tiesiog nepilti nieko) – ten ir Prancūzija!

 

Slyvų pyragas su pilno grūdo speltos miltais

Slyvų pyragas su pilno grūdo speltos miltais 8 asm.

Išbandykite nekasdienį, pilno grūdo speltų miltais praturtintą, tad tikrai maistingą pyragą, kurio receptu dalinasi Liucina Rimgailė. 

„Napoleoną“ primenantis obuolių pyragas

„Napoleoną“ primenantis obuolių pyragas 8 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Šis pyragas atkeliavo iš Normandijos ir ten vadinamas nematomu obuolių pyragu (pranc. „gateau invisible aux pommes“). Kodėl toks keistas pavadinimas? O gi todėl, kad tešlos jame beveik nesimato, lieka tik obuoliai. O „Napoleonu“ pavadinti mintis kilo vos tik prapjoviau šį pyragą ir pamačiau nuostabiai sugulusius plonyčius obuolių griežinėlius.