„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Duona“ 7 puslapis

Šparaginių pupelių ir voveraičių troškinys

Šparaginių pupelių ir voveraičių troškinys 3 asm.

1. Keptuvėje išlydykite sviestą, apkepkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Sudėkite šparagines pupeles, voveraites ir maišydami apkepkite. Grietinėlę sumaišykite su lydytu sūreliu, garstyčiomis, tarkuotu fermentiniu sūriu (kelis šaukštus...
Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba 2 asm.

1. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir 10–15 minučių kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje ant mažos ugnies. Į baigiamus kepti svogūnus suberkite cukrų, smulkiai pjaustytus česnakus ir dar kelias minutes pakepkite. Galiausiai sudėkite žalumynus,...
Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba 3 asm.

1. Moliūgą, bulvę ir morkas supjaustykite gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite ir pakepinkite su sviestu, kol gražiai apskrus. 2. Į puodą sudėkite visas daržoves, svogūnus su česnakais, įpilkite sultinio ir virkite ant mažos ugnies apie...
Sumuštiniai su „Pesto“ padažu ir pomidorų salotomis

Sumuštiniai su „Pesto“ padažu ir pomidorų salotomis 2 asm.

1. Duoną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite parmezanu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių (kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus). 2. Pomidorus supjaustykite į dvi ar keturias dalis, sumaišykite su salotomis, apšlakstykite citrinų...
Sumuštiniai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu

Sumuštiniai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu 2 asm.

1. Duoną supjaustykite riekelėmis, aptepkite minkštu sviestu ir kepkite orkaitėje, kol gražiai parus (jeigu naudosite skrudintuvą, netepkite sviesto). 2. Kriaušes supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir sudėkite į įkaitintą...
Sojų varškės užtepėlė

Sojų varškės užtepėlė 2 asm.

1. Saliero stiebą ir morką supjaustykite mažais gabalėliais. Česnako skilteles sutrinkite ir suberkite ant smulkintų daržovių. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 2 minutes vis pamaišydami troškinkite daržoves, įpilkite tabasko padažo. Palikite...
Vištienos šlaunelės su daržovių ir maskarponės sūrio užpilu

Vištienos šlaunelės su daržovių ir maskarponės sūrio užpilu 4 asm.

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Sudėkite vištienos šlauneles, uždenkite ir ant vidutinės ugnies kepkite apie 10 minučių. Retkarčiais apverskite. 2. Tuo tarpu susmulkinkite morką, svogūną ir saliero lapkotį. Smulkintas daržoves suberkite...
Salotos su pelėsiniu sūriu

Salotos su pelėsiniu sūriu 2 asm.

1. Trūkažolių gūželes išskirstykite lapeliais, nuplaukite, nusausinkite ir pakaitomis maišydama spalvas dailiai išdėliokite lėkštėje. 2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, labai plonai supjaustykite dailiais trikampėliais....
Senovinė pupelių mišrainė

Senovinė pupelių mišrainė 4 asm.

1. Pupeles iš vakaro užmerkite. Išbrinkusias išvirkite sūdytame vandenyje. 2. Duoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje. 3. Česnaką susmulkinkite, sūrį supjaustykite kubeliais ir viską išmaišykite su majonezu. Receptą atsiuntė...
Sūrio salotos

Sūrio salotos 3 asm.

1. Virtus kiaušinius supjaustykite. Duoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Sūrį sutarkuokite. Porą susmulkinkite. 2. Kai atvės iškepta duona, viską sumaišykite su majonezu, pagardinkite prieskoniais ir tiekite. Receptą atsiuntė Neringa...
Česnakiniai duonos blynai prie alaus

Česnakiniai duonos blynai prie alaus 4 asm.

1. Duoną išmirkykite vandenyje, nuspauskite ir sumalkite mėsmale kartu su virtais kiaušiniais, sūriu ir česnaku. 2. Į masę įmuškite žalią kiaušinį, išmaišykite, suformuokite kotletukus ir kepkite įkaitintuose riebaluose. Receptą atsiuntė Regina...
Teletabių skrebučiai

Teletabių skrebučiai 2 asm.

1. Kiaušinį, pieną, bei šaukštą cukraus išplakite. 2. Iš forminės duonos, stiklinės pagalba, išpjaukite apvalius blynelius. 3. Juos pamirkykite pasiruoštame kiaušinio plakinyje ir apkepinkite aliejuje, apiberkite milteliniu cukrumi ir, jei...
Trinta pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba 2 asm.

1. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius. Viską kepkite apie 8 min., sukrėskite troškinį į puodą su verdančiu daržovių nuoviru (sultiniu ar vandeniu) ir...
Karšti sumuštiniai

Karšti sumuštiniai 4 asm.

1. Duonos riekeles aptepkite sviestu, uždėkite sūrio, pomidoro griežinėlį, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis ir pipirais, papuoškite svogūnų žiedais. 2. Kepkite sumuštinius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydys sūris.
Sumuštinis su kepta jautiena

Sumuštinis su kepta jautiena 4 asm.

1. Nupjaustykite nuo mėsos plėves. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įdėkite mėsą ir apkepkite iš visų pusių, kad gražiai apskrustų. 2. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais, įdėkite į skardą, nustatykite 200 °C temperatūrą ir kepkite orkaitėje...
Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena

Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena 4 asm.

1. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite viščiukų krūtinėles, apibarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir apkepkite iš abiejų pusių, kol mėsa gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio,...
Sumuštinis su žuvies žlėgtainiu

Sumuštinis su žuvies žlėgtainiu 4 asm.

1. Pirmiausia pagaminkite žuvies žlėgtainius. Duonos riekeles užpilkite grietinėle, palikite išbrinkti. Žuvį supjaustykite stambiais gabalėliais. Virtuviniu kombainu susmulkinkite svogūną, sudėkite ir sumalkite žuvį. Sudėkite grietinėlėje išmirkytą...
Sumuštiniai „Mumijos“

Sumuštiniai „Mumijos“ 4 asm.

1. Baltos duonos riekeles sutepkite pomidorų padažu. Sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis ir dėkite ant sumuštinių. 2. Alyvuoges suraikykite skersai rutuliukais ir, dėdami jas ant sumuštinių, formuokite „akis“. 3. Apie 10 min. kepkite 180 °C...
Cezario salotos su užpilu

Cezario salotos su užpilu 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, uždengusi lėkšte smarkiai papurtykite, kad būtų visiškai sausos. 2. Dideles lėkštes patrinkite perpjauta česnako skiltele, tada dėkite plėšytus romaninės salotos lapelius. 3. Duonos riekeles...
Brusketa su skumbre

Brusketa su skumbre 2 asm.

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute. Netrinkite labai smulkiai – užtepėlė negražiai atrodys. 2. Į indą su skumbre krėskite grietinę, majonezą, krienus,...