„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Džiovinti abrikosai“ 2 puslapis

Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 4 asm.

1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižų dribsnius ir maišydami kelias minutes kaitinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų. 2. Kai dribsniai praauš, supilkite kiaušinių plakinį, sudėkite sezamus, saulėgrąžas, iš...
Silkės su džiovintais vaisiais

Silkės su džiovintais vaisiais 2 asm.

1. Svogūnus ir morkas supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje. Džiovintas slyvas, razinas, abrikosus užpilkite vandeniu ir palaikykite, kol suminkštės. Tuomet nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Džiovintus vaisius sudėkite į...
Moliūgų ir varškės apkepas

Moliūgų ir varškės apkepas 2 asm.

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite 15 minučių brinkti. 2. Džiovintus abrikosus ir razinas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite brinkti. 3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, pagardinkite cinamonu ir kardamonu. Į...
Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas

Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas 4 asm.

1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite pjaustytus abrikosus (kelis palikite). 3. Į...
Spalvotos kopūstų salotos

Spalvotos kopūstų salotos 2 asm.

1. Baltagūžį kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siauromis, trumpomis juostelėmis. Įberkite pusę šaukštelio druskos ir palikite inde 2 valandoms. 2. Į kitą indą sudėkite panašiai sukapotą raudongūžį kopūstą, taip pat pasūdykite ir...
Trupininis pyragas su džiovintais abrikosais

Trupininis pyragas su džiovintais abrikosais 6 asm.

1. Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nusausinkite, užpilkite vermutu ir palikite 2 valandas, kad abrikosai išbrinktų, tada juos susmulkinkite. 2. 200 g margarino, 150 g cukraus ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisos masės. Kai...
Blynai su džiovintais vaisiais

Blynai su džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištrinkite mieles su cukrumi, 1 stikline šilto pieno ir stiklinės miltų. Kildinkite 15 min. 2. Tada supilkite likusį pašildytą pieną, įmaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, miltus, išplaktus...
Armėniškas štrudelis su džiovintais vaisiais

Armėniškas štrudelis su džiovintais vaisiais 6 asm.

1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite džiovintus vaisius. 2. Prieskonius sumaišykite su cukrumi ir vaisiais. 3. Tešlą truputį pakočiokite, sudėkite įdarą ir suvyniokite vyniotinį. Patepkite kiaušinio plakiniu ir...
Kalėdinė žąsis

Kalėdinė žąsis 6 asm.

1. Žąsį ištrinkite druska, pipirais, česnaku bei garstyčiomis ir palaikykite per naktį. 2. Į žąsies vidų dėkite obuolius, kmynus, česnaką ir džiovintus abrikosus. Kepkite orkaitėje. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kiaulienos suktinukai su sūriu ir džiovintais vaisiais

Kiaulienos suktinukai su sūriu ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite ir įtrinkite prieskoniais. 2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite sūrio gabalėliu ir džiovintomis slyvomis bei abrikosais, susukite, susmeikite smeigtuku, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje...
Kepta antis su abrikosais

Kepta antis su abrikosais 6 asm.

1. Paruoštą antį įtrinkite prieskoniais, česnako skiltelėmis ir palaikykite per naktį. 2. Abrikosus ir svogūno galvutę (perpjautą pusiau) sudėkite į anties vidų, viršų apšlakstykite citrinų sultimis ir įdėkite į kepimo maišą. 3. Kepkite 2-3...
Sveikuolių sausainiai

Sveikuolių sausainiai 6 asm.

1. Ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kelias minutes pakaitinkite. 2. Kiaušinius suplakite su saulėgrąžomis, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, susmulkintais abrikosais. Sumaišykite su sviesto ir avižinių...
Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas 10 asm.

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. 2. Kitame inde varškę ištrinkite su kambario temperatūroje atšildytu sviestu, paskaninkite saldikliu ir pabaigoje įmaišykite iki purumo...
Džiovintų vaisių padažas

Džiovintų vaisių padažas 6 asm.

1. Džiovintus vaisius nuplaukite, kartu su apelsino žievelėmis sumeskite į puodelį ir užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų. Kiek pamirkusias apelsino žieveles išimkite. 2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais. ...
Saldus kuskusas

Saldus kuskusas 4 asm.

1. Kuskusą suberkite į nedidelį puodą, užpilkite 300 ml verdančio vandens, uždenkite ir palikite išbrinkti. Tai užtruks maždaug valandą. 2. Nuplaukite razinas ir abrikosus, pamirkykite šiltame vandenyje. Kai abrikosai suminkštės, supjaustykite...
Dietinė abrikosų tyrė su jogurtu ir sėmenimis

Dietinė abrikosų tyrė su jogurtu ir sėmenimis 2 asm.

1. Abrikosus su obuolių sultimis pavirkite apie 10 minučių, kol vaisiai suminkštės. Sutrinkite maišikliu, kad gautumėte tyrę. 2. Jogurtą išsukite su citrinų žievelėmis ir smulkintais linų sėmenimis. 3. Ataušusius abrikosus sluoksniuodama sumaiš...
Abrikosų saldainiai

Abrikosų saldainiai 4 asm.

1. Džiovintus abrikosus gerai nuplaukite, sudėkite į sietelį, įstatykite į puodą su verdančiu vandeniu, garinkite, kol abrikosai išbrinks ir suminkštės. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite riešutus. Galite naudoti vienos rūšies riešutus arba skirtingų rū...
Riešutų ir vaisių duona

Riešutų ir vaisių duona 6 asm.

1. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite ir palaikykite šiltame vandenyje, kad šiek tiek išbrinktų. Nuvarvinkite, slyvas ir abrikosus supjaustykite į keturias dalis. Nuplaukite ir nuvarvinkite riešutus. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo...
Pyragas su vištiena

Pyragas su vištiena 6 asm.

1. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. 2. Abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kad šiek tiek suminkštėtų. 3. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Vištieną...
Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su džiovintais vaisiais

Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su džiovintais vaisiais 8 asm.

1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili kišenė. Tada įtrinkite prieskoniais (ir įpjovos vidų) ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti. 2. Džiovintus vaisius nuplaukite, užpilkite vynu ir taip pat palikite, kad išbrinktų. Paskui...