Citrusiniai vaisiai nuostabiai pagardina paukštieną, o imbierai suteikia švelnaus pikantiškumo. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam patiekalui svarbu naudoti kuo kokybiškesnius ingredientus: dideles, neperdžiūvusias slyvas, kokybišką balzaminį actą, traškiausias kalendrų sėklas ir kvapniausią cinamoną. Tada ji bus švelniai saldžiarūgštė, aromatinga ir traški. Antis puikiai tinka nedidelei svečių kompanijai, priklausomai nuo jos dydžio, paukščio užteks 4-6 asmenims.
Tai nekasdienis patiekalas, apdovanosiantis ir nuostabiu skoniu, ir pasakiškais aromatais. Idealus vasaros šventei ar savaitgaliui, kai kuriate grilių!
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį pupelių sriubos receptą radau Vakarų Ukrainoje. Panašių esu aptikęs ir kitose šalyse prie Karpatų. Ir net Irane galima rasti kažką panašaus pagal ingredientus. Ypatingą skonį sriubai suteikia džiovintos slyvos.
Pasigaminti naminių saldinių nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tą puikiai įrodo receptas, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris Ali Gadžijevas.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): išbandykite džiovintų vaisių ir riešutų saldukus be pridėtinio cukraus. Juos pagaminti vieni niekai, bet atrodo labai gražiai ir yra nenusakomai skanūs, o be to, natūraliai saldūs. Šaldytuve šie saldukai gali išbūti kelias savaites.
Su kepsniu paprastai nebūna daug vargo, o pamaitinti juo galima nemažą šeimyną ar bičiulių būrį. Tereikia nusipirkti kokybiškos mėsos, parinkti porą priedų, o kol kepsnys kepa, paruošti tinkančių salotų. Šįkart mūsų siūlomas receptas su kiauliena itin paprastas, tačiau skonis maloniai nustebins.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šeimos verslas „Vasaris“ iš Panevėžio.
Drėgnas, sodrus pyragas maloniai nustebins ir veganus, ir visavalgius.
Šį nuostabų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos komanda.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų „Grand SPA Lietuva“.
Šį pikantišką torto receptą iš savo pirmosios kulinarinės knygos „Lietuviška virtuvė: atrasti iš naujo“ pristato maisto tinklaraščio skanusgyvenimas.com autorė Ilona Juciūtė-Čibirkienė.
Ingos Krasuckinienės, knygos „Kepiniai be glitimo“ autorės receptas
Kai kuriuose patiekaluose džiovinti vaisiai ir mėsa dera idealiai, šis, kuriame draugauja kiauliena ir džiovintos slyvos, – kaip tik puikus pavyzdys
Šiame nuostabiame patiekale susitinka 4 geri dalykai: liesa mėsa, aromatingas moliūgas, saldžios džiovintos slyvos ir šildantys prieskoniai. Šis ketvertukas sukuria tokią skonio ir aromato harmoniją, kad jai neįmanoma atsispirti. Kartą pagaminę ir paragavę, gaminsite vėl, vėl ir vėl...
Įsigykite kokybiškos šviežios mėsos, pasirinkite mėgstamą garnyrą ir pradžiuginkite namiškius bei svečius.