Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei anksčiau manėme, kad blynų neiškepsi be kiaušinių, riebalų ir miltų, tai dabar vis dažniau įsitikinu, kad tešlą galima užmaišyti su pernokusiais bananais, glitimą keičiant avižiniais dribsniais ir grikių miltais, visiškai nepridedant papildomo cukraus. Ir iškepti visą kalną tokių blynelių galima su vos lašu kitu riebalų!
Beje, tokiems pusryčiams pasigaminti tikrai neverta laukti savaitgalio!
Aromatingas keptas daržoves puikiai papildys švelniai pikantiškas užpilas, mėgaukitės šiuo veganišku patiekalu be sąžinės graužaties. Šis receptas– iš tinklaraščio Soulfood.lt
Šio torto receptu pasidalijusi ir projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvavysi Asta Jarutienė domisi ir gamina sveikus desertus bei sau kelia iššūkį – jeigu smaližiauti, tai tik sveikai.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei jums (arba ypač jūsų vaikams) sunku pamilti pusrytinę košę, išmėginkite ją kitu pavidalu – avižinių sausainių forma! Nustebsite, kai perskaitysite šių sausainių sudėtį: avižiniai dribsniai, bananai, malti migdolai ir kokosai, džiovintos mėlynės, klevų sirupas ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Veganiški, sveikuoliški sausainiai, kuo puikiausiai tiks ne tik vietoje dubens pusrytinės košės, bet ir prie puodelio popietinės arbatos.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kartais net nesusimąstome, iš kokių neįprastų ingredientų galime kepti pyragus! Štai šis receptas neįprastas tuo, kad vietoje riebalų jame naudojamas tirštas graikiškas jogurtas, suteikiantis kepiniui drėgnumo ir lengvumo. O didžioji dalis miltų pakeičiama... virtomis bolivinių balandų kruopomis!
Paprasto, tačiau efektingo patiekalo receptas. Jis tiks ir kasdien, ir per šventes.
Fillthelife.com: Granola man yra tikra gelbėtoja skubant ryte. Tik pagalvokit – pasigaminate kartą per mėnesį ar kelias savaites ir turite gardėsį, kurį galite naudoti ruošiant trintus kokteilius, jogurtui, košei pagardinti, taip pat valgyti su pienu ar sultimis. Siūlau jums vieną iš paprastesnių ir ne itin saldžių granolos variantų.
FeedMySister.com: Kai yra tiek daug šviežių lietuviškų daržovių, pilna burna valgome jas tokias, kokios yra – žalias. Šalia puikiai tinka tradicinis avinžirnių humusas su sūria granola.
Gaivios ir traškios salotos, kurioms saldumo suteikia džiovintos spanguolės. Labai paprastos, greitos ir gardžios.