„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Džiūvėsiai“ 12 puslapis

Mėsos kotletai

Mėsos kotletai 4 asm.

1. Maltus džiūvėsėlius užpilkite 100 ml pieno, brinkinkite 10 min. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus, maišydama kepkite, kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį, įmaišykite smulkintus čiobrelius arba peletrūnus. 3....
Bulvių apkepas

Bulvių apkepas 6 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, bet nepervirkite, kad neištižtų. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje svieste, iki dailiai parus, sudėkite...
Trupininis pyragas

Trupininis pyragas 6 asm.

1. Cukrų iki vientisos purios masės išsukite su kiaušiniu, į gautą masę po truputį įplakite tirpintą, atvėsintą sviestą. 2. Sodą „užgesinkite“ jogurtu, sukrėskite į kiaušinio ir sviesto plakinį. 3. Suberkite sausoje keptuvėje skurdintus maltus...
Sūrio ir riešutų maltinukai

Sūrio ir riešutų maltinukai 7 asm.

1. Sūrį padalykite į 7 lygias dalis, apie valandą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno dėkite po nuluptą česnako skiltelę ir rankomis mėginkite suteikti sūrio gabalėliui kuo apvalesnę...
Kopūstų maltinukai

Kopūstų maltinukai 4 asm.

1. Kopūstą sutarkuokite stambia trintuve, nuspauskite sultis, sukrėskite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite, pagardinkite citrinų sultimis, prieskoniais, pesto padažu. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, su kubeliu...
Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai

Avižinių dribsnių ir salierų maltinukai 5 asm.

1. Puodelyje su verdančiu vandeniu ištirpinkite sultinio kubelius, suberkite dribsnius ir uždengusios dangčiu apie 40 min. pabrinkinkite. 2. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. 3....
Pikantiškas apkepas

Pikantiškas apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. 2. Ožkų pieno sūrį susmulkinkite, elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite su grietine ir smulkintu česnaku. 3. Kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais....
Keptos cukinijos

Keptos cukinijos 6 asm.

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais ir išdėliokite giliame plokščiame inde. 2. Česnako skilteles sukapokite, sumaišykite su žolelėmis, pestu, džiovintais prieskoniais, aliejumi ir citrinos sultimis....