„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Džiūvėsiai“ 3 puslapis

Grybų įdaras cepelinams

Grybų įdaras cepelinams 6 asm.

Cepelinai su grybais – ypatingas patiekalas, nes šis įdaras labai aromatingas, gardus. Patiekite tokius cepelinus su spirgučiais arba grietine.

Šiaurietiški menkės kotletai

Šiaurietiški menkės kotletai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Įvairių receptų žuvies kotletai ar kukuliai gaminami visame pasaulyje. Gerai žinomi jie ir Skandinavijoje, Britanijoje, ir, be abejo, Lietuvoje. Airijoje, Anglijoje, Norvegijoje, Danijoje ar Švedijoje jie dažniausiai gaminami iš menkės ir vadinami „žuvies pyragėliais“ (angl. fish cakes) arba „žuvies kukuliais“ (dan. Fiskefrikadeller).

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas 4 asm.

Italai valgo ne tik įvairių formų pastą bei lęšius – jie pripažįsta ir bulves! Tą pademonstravo Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarko.

Skrudintas kalafioras su piquillo padažu

Skrudintas kalafioras su piquillo padažu 4 asm.

Netikėtas, tačiau labai gardus užkandis, nustebinsiantis net išrankius gurmanus. 

Šamo filė suktinukai, įdaryti sūriu ir prieskoniais

Šamo filė suktinukai, įdaryti sūriu ir prieskoniais 6 asm.

Šamą verta rinktis ir tada, kai šauna mintis virtuvėje paeksperimentuoti, ir tada, kai tiesiog norisi tradiciškai paruoštos skanios žuvies.

Šamo maltinukai

Šamo maltinukai 6 asm.

Maltinukai – lengvai virškinamas maistas. Pietų metu tai idealus patiekalas, kuris neapsunkina organizmo, bet suteikia energijos. Patiekalui paruošti rinkitės šviežią, skrostą šamą arba jau paruoštą šamo filė.

Tešloje kepta lašiša

Tešloje kepta lašiša 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Terminu en croûte (tariama „en krūt“) prancūzai vadina viską, kas yra suvyniota į tešlą ir kepama orkaitėje. Kitais žodžiais tariant – pyragai su įdarais. Dažniausiai taip kepama lašiša, o šis receptas – iš Airijos pubų. Patiekalas pagaminamas greitai ir yra nesudėtingas bei neapsunkinantis skrandžio.

 

Skanieji švediški kukuliai

Skanieji švediški kukuliai 6 asm.

Siūlome jums vieną iš galimų receptų, nes šiokių tokių švediškų kukulių receptų variacijų yra. O jei nepavyks ar norėsite palyginti savuosius su originalu, žinote, kur jų ieškoti!

Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė

Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė 4 asm.

Moliūgas – tikra vitaminų bomba ir puikus maistas besirūpinantiems sveikata. Atkeliavę į Lietuvą iš tolimosios Meksikos, jie pas mus vis labiau populiarėja. Moliūgai – ne tik itin naudinga daržovė, bet ir universali – tinka ir rimtiesiems patiekalams, ir užkandžiams, ir desertams.

Purus ir skanus kugelis

Purus ir skanus kugelis 6 asm.

Jei jums yra tekę ragauti pilko, kieto, beskonio kugelio, tokia patirtis galėjo ir visai atgrasyti nuo šio patiekalo. Iš tiesų sudėtingų produktų ir didelio virtuoziškumo šis patiekalas nereikalauja, tačiau ir šykštėti jam pieno, kiaušinių, riebalų ir kitų pagardų, nereikėtų.

Įdarytos ir užkeptos midijos iš Sicilijos

Įdarytos ir užkeptos midijos iš Sicilijos 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Užkandis ar pagrindinis patiekalas? Galimi abu variantai. Tuzinas įdarytų ir užkeptų midijų savo sotumu lygus vidutinio dydžio griliuotai doradai. Arba troškintam aštuonkojui. Dvi trys tokiu būdu paruoštos midijos taps egzotiška įžanga į rafinuotą jūros gėrybių vakarienę. Kitas „cozze gratinate“ (tarkime teisingai: koze gratinate) patogumas yra tas, kad jas galima valgyti karštas arba kitą dieną – šaltas.

Vegetariškas lęšių mėsainis

Vegetariškas lęšių mėsainis 6 asm.

Vegetariški mėsainiai – puikus pasirinkimas tiems, kas atsisakė mėsos. Skoniu jie nė kiek nenusileidžia įprastiems, o improvizacijų atveria gal net daugiau. Beje, su šiais lęšių mėsainiais labai dera rauginti arba marinuoti agurkai.

Itališkas apkepas „Gatto di patate“

Itališkas apkepas „Gatto di patate“ 4 asm.

Šis apkepas kilęs iš Neapolio, jis kiek panašus į prancūziškąjį, tačiau išvengiama bulvių pjaustymo plonyčiais griežinėliais. Kaip ir prancūziškąjį „pusbrolį“, jį taip pat galima gardinti įvairiais priedais – pavyzdžiui, riekelėmis pjaustytomis juodosiomis alyvuogėmis.

Baklažanų suktinukai su feta

Baklažanų suktinukai su feta 4 asm.

Miško žvėrys: Kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!

Menkė pagal islandišką receptą

Menkė pagal islandišką receptą 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Islandijoje galima atrasti itin netikėtų skonių. Išsaugoję nepakitusią senovės skandinavų kalbą islandai mėgaujasi ir mėgstamais vikingų patiekalais.

Meškinių česnakų pesto padažas

Meškinių česnakų pesto padažas 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nepakeičiamas ingredientas, kurio visada verta turėti šaldytuve pavasarį – tai meškinių česnakų pesto padažas! Greitai vakarienei džiaugsitės pasta su šiuo skaisčiai žaliu riešutiniu česnakiniu pagardu! Jis taip pat tiks paskaninti orkaitėje keptas daržoves ar mėsos bei žuvies patiekalus.

Lukštuose kepti kiaušiniai su špinatais

Lukštuose kepti kiaušiniai su špinatais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Siūlau pasigaminti įdarytų kiaušinių pagal įdomią technologiją: užuot įdarui naudoję vien kiaušinių trynius ir šia mase pripildę virtų kiaušinių baltymus, įdarykite kiaušinių lukštų puseles! Tokį kiaušinių pateikimo būdą išmokau iš lenkių šeimininkių, o toks kiaušinių pateikimas įprastas lenkiškiems Velykų arba Atvelykio pusryčiams. 

Klasikinis purus varškės apkepas

Klasikinis purus varškės apkepas 6 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Tradiciniai varškės patiekalai ir desertai man primena vaikystę. O ypatingas kepinys, dėl kurio net nelabai mėgstamoje mokyklos valgykloje nusidriekdavo eilė, būdavo varškės apkepas! Apkepą dažnai kepu ir pati, ir visuomet didesnę porciją: atvėsęs apkepas kitą dieną tinka kaip lengvas ir gardus užkandis saldžiai popietei.

Netikras zuikis su saulėje džiovintais pomidorais

Netikras zuikis su saulėje džiovintais pomidorais 4 asm.

Vištienos filė faršą arba maltą vištienos filė ir 5 mm dydžio kubeliais supjaustytą vištienos šlaunelių mėsą sumaišykite su kiaušiniais, grietinėlėje išmirkytais dziūvėsėliais, išspaustu česnaku, sutarkuotais svogūnais, pjaustytomis petražolėmis,...
Netikras zuikis su putpelių kiaušiniais

Netikras zuikis su putpelių kiaušiniais 4 asm.

Sutarkuokite morkas, svogūnus supjaustykite 5 mm dydžio kubeliais ir apkepkite svieste, kol suminkštės. Vištienos šlaunelių mėsos faršą ir apie 5 mm dydžio kubeliais supjaustytos vištienos filė gabaliukus sumaišykite su kiaušiniais ir kepintomis darž...