Receptai pagal ingredientą „Džiūvėsiai“ 9 puslapis

Bulvių ir grybų kotletai

Bulvių ir grybų kotletai 4 asm.

1. Dar šiltas virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sugrūskite, suberkite manų kruopas, miltus, įmuškite kiaušinį, paskaninkite pipirais, druska, čiobreliais, žalumynais ir gerai išmaišykite. 2. Su dviem šaukštais aliejaus apkepkite smulkiai...
Avinžirniai su špinatais

Avinžirniai su špinatais 2 asm.

1. Žirnius iš vakaro užpilkite 2 litrais vandens ir palikite stovėti per naktį. Ryte užvirkite. Nusunkite ir atvėsinkite. 2. Sausoje įkaitusioje keptuvėje apkepkite džiūvėsėlius, kol lengvai paruduos. Išimkite ir atidėkite į šalį. 3. Ant vidutinė...
Cukinijų bokšteliai

Cukinijų bokšteliai 2 asm.

1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir nupjaukite galiukus. Išplakite kiaušinį. Cukinijas supjaustykite 1–1,5 centimetro storio griežinėliais, apvoliokite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Griežinė...
Kiaulienos muštiniai

Kiaulienos muštiniai 4 asm.

1. Kiaulienos gabalėlius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite į kepimo formą, aptepkite garstyčiomis. 2. Paskui užtepkite džiūvėsėlių, sumaišytų su aliejumi, citrinos žievelėmis, druska ir...
Salotos su kepta mocarela

Salotos su kepta mocarela 2 asm.

1. Mocarelos ritinėlius supjaustykite griežinėliais ir apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite mocarelos griežinėlius, kol gražiai parus. 2. Padažui skirtus...
Įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai 2 asm.

1. Nupjaukite pievagrybių kotelius ir šiek tiek išskobkite vidų. Apšlakstykite vienos citrinos sultimis, pabarstykite druska ir pipirais. 2. Svogūną, česnaką susmulkinkite ir apkepkite aliejuje. 3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu,...
Kalakutienos „duona“ su sūriu

Kalakutienos „duona“ su sūriu 8 asm.

1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite. 2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite...
Traškūs piršteliai

Traškūs piršteliai 10 asm.

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, kelis kartus permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį. 3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite trynius....
Salotos su vištiena

Salotos su vištiena 2 asm.

1. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite ir supjaustykite gabalėliais. 2. Salotas nuplaukite, susmulkinkite, sudėkite kiaušinio gabalėlius, apibarstykite „Džiugo“ sūriu, įdėkite šiek tiek majonezo ir viską išmaišykite.  3. Vištieną supjaustykite gabalė...
Sūrio rutuliukai

Sūrio rutuliukai 4 asm.

1. Sutarkuokite sūrį, sudėkite visus kitus produktus ir viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. 2. Formuokite rutuliukus ir dėkite į įkaitintą aliejų. 3. Kai rutuliukai apskrus ir susidarys traški plutelė, traukite iš keptuvės ir dė...
Orkaitėje keptos bulvės

Orkaitėje keptos bulvės 3 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejumi. 2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su džiūvėsėliais, rozmarinų šakelėmis, druska, pipirais, aitriąja paprika ir...
Daržovių troškinys su mėsos kukuliais

Daržovių troškinys su mėsos kukuliais 6 asm.

1. Nuluptas bulves supjaustykite riekelėmis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis su žiupsneliu druskos ir išdėliokite inde, kuriame viską kepsite. Susmulkinkite kopūstą, morką bei vieną svogūną, išmaišykite su majonezu ir gautą masę užklokite...
Riešutų ir razinų saldainiai

Riešutų ir razinų saldainiai 5 asm.

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite. 2. Riešutus be odelių truputį pakepinkite. Paskui juos su razinomis ir džiūvėsėliais susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.  3. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus, razinas ir dž...
Kiaulienos suktinukai su sūriu ir džiovintais vaisiais

Kiaulienos suktinukai su sūriu ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite kepsniais, išmuškite ir įtrinkite prieskoniais. 2. Kiekvieną mėsos gabaliuką įdarykite sūrio gabalėliu ir džiovintomis slyvomis bei abrikosais, susukite, susmeikite smeigtuku, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje...
Sūrio blynai

Sūrio blynai 4 asm.

1. Sutarkuokite sūrį, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, įpilkite šlakelį pieno, pagal skonį įberkite prieskonių ir viską gerai sumaišykite. 2. Iš gautos tešlos lipdykite blynelius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite. Sūrio blynelius...
Škotiški kiaušiniai

Škotiški kiaušiniai 4 asm.

1. Paruoškite maltą mėsą: įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. 2. Virtus kiaušinius nulupkite. Kiekvieną aplipdykite paruošta mėsa ir apvoliokite džiūvėsėliuose.  3. Apvoliotus džiūvė...
Vegetariški indiški blyneliai

Vegetariški indiški blyneliai 2 asm.

1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje...
Kiaulienos maltinis su daržovių įdaru

Kiaulienos maltinis su daržovių įdaru 6 asm.

1. Mėsą sumaišykite su kiaušiniu, krakmolu, manais, batonu, šaukštu prieskonių maltai mėsai. 2. Burokine tarka susmulkinkite visas daržoves. Į jas įberkite pusę šaukštelio druskos, žiupsnelį muskato bei baltųjų pipirų. Išmaišykite su majonezu. 3....
Imbierinis vištienos troškinukas

Imbierinis vištienos troškinukas 2 asm.

1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite. 2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, į...
Kepsniai su žiediniais kopūstais

Kepsniai su žiediniais kopūstais 4 asm.

1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite kepsniams, išmuškite, apibarstykite mėgstamais prieskoniais. 2. Į keptuvę sudėkite pjaustytus žiedinius kopūstus, sutarkuotą morką ir patroškinkite daržovių sultinyje. 3. Kai daržovės bus minkštos, sudėkite...