Keptos figos, vynuogės, gervuogės, kardamonai, švelnus maskarponės kremas su apelsinais – nuostabus derinys rudeniui.
Galite valgyti kaip užkandį arba patiekti prie bet kokios paukštienos, tikrai patiks!
Miško žvėrys: Pyragas labai drėgnas ir skanus, bet nestoras. Aštuoni valgytojai pyragą sudorojo akimirksniu. Jei pyrago nesuvalgysite iškart, suvyniokite ir laikykite šaldytuve, taip jis nepraras drėgmės. Figas galite keisti slyvomis, nektarinais arba vyšniomis – tik pašalinkite jų kauliukus.
Šį gardumyną projekto „100 tortų Lietuvia“ proga pristatė kepyklėlių „Vanilinis dangus“ steigėjai.
Paruošti antį dažniausiai norisi ypatingomis progomis. Bet kartais tiesiog užsimanai pasilepinti ir palepinti draugus, kad ir šaltą rudenišką savaitgalį. Neretai antis yra perkepama, tada jis bus sausa ir stringanti gerklėje. Apskrudęs, traškus paviršius ir sultingas minkštas vidus – idealiausias variantas. Ir, žinoma, saldus padažas.
Autorė garnyrui panaudojo salstelėjusius, karamelizuotus vaisius su apskrudusiomis daržovėmis. Aišku, kokį pasidaryti garnyrą, galite patys nuspręsti, kad ir, pavyzdžiui, troškintas jūsų mėgstamas daržoves ar tiesiog bulvių piurė.