1. Brokolį apvirkite apie 10 min. Išėmus nusausinkite, pabarstykite druska ir dėkite į gilų indą, dar ant karšto dėkite juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys.
2. Svieste apkepinkite pievagrybius, įmaišykite cukinija pjaustytą...
1. Krapus, druską, cukrų ir pipirus sumaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite lašišą, suvyniokite į plėvelę ir 2–3 dienoms padėkite į šaldytuvą. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite su padažu.
2. Paruoškite padažą: garstyčias išplakite...
1. Žuvų gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į folija išklotą skardą.
2. Nedideliame inde sumaišykite aliejų, citrinų sultis, maltą papriką ir pusę šaukštelio druskos. Šiuo mišiniu aptepkite žuvų filė ir kepkite 160 °C orkaitė...
1. Pupeles užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų, užvirinkite ir virkite 5 min. Išjunkite ugnį ir palikite porą valandų brinkti.
2. Jei dar liko vandens, nukoškite, įpilkite švaraus šalto, kad pupeles visiškai apsemtų, užvirinkite, uždenkite ir...
1. Agurkų griežinėlius ir perpus perpjautas česnakų skilteles sudėkite į didelį stiklainį.
2. Vandenį supilkite į puodą, suberkite garstyčių, salierų sėklas, įberkite ciberžolės ir užvirinkite.
3. Į verdantį skystį sudėkite svogūnus ir morkas....
1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių. 3. Bandeles...
1. Salotas padalykite į šešias dalis ir sudėkite ant drėgno rankšluosčio. Putpelių kiaušinius sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3 minutes. Išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite.
2. Mocarelą padalykite į šešis gabalėlius. Kumpio...
1. Salierų stiebus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite žiedais. Agurką nulupkite. Jį ir pomidorus supjaustykite gabalėliais.
2. Viską sykiu su plautomis bei nusausintomis gražgarstėmis sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu iš nurodytų...