Receptai pagal ingredientą „Gorgonzolos sūris“

Makaronai su gorgonzolos padažu

Makaronai su gorgonzolos padažu 2 asm.

Išbandykite makaronų patiekalą, kurio receptu vienoje TV laidoje pasidalino iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Ėrienos šonkauliukai su pistacijomis

Ėrienos šonkauliukai su pistacijomis 6 asm.

Išbandykite šventinį patiekalą, kurį vienoje TV laidoje pristatė žinomas virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu

Jautienos nugarinės kepsneliai su gorgonzolos sūriu 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas

Dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Prasidėjo šviežių žolių sezonas, apsidairykite, kur jos žaliuoja (būtinai – atokesnėje, nuo eismo srautų kuo labiau nutolusioje vietoje), prisiskinkite ir įtraukite į savo valgiaraštį.

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas 4 asm.

Italai valgo ne tik įvairių formų pastą bei lęšius – jie pripažįsta ir bulves! Tą pademonstravo Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarko.

Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas

Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas 4 asm.

Strelkabelka.lt: Gorgoncola, obuoliai ir riešutai – klasikinė kombinacija, ypač salotose, bet kišas yra visai kas kita. Tiesa, vietoje gorgoncolos sūrio naudojau bleu remberter sūrį. Jis yra skirtas tiems, kas nemėgsta pernelyg sharp gorgoncolos – yra pakankamai švelnus ir beveik kreminis. 

Sidre troškintas triušis

Sidre troškintas triušis 6 asm.

Miško žvėrys: Desertų nuotraukos patrauklesnės nei troškinių, bet svarbu ne nuotrauka, o skonis! Geras. Sodrus. Kai patiekalas tirpsta burnoje. Sušildo ne tik kūną. Tobulai tinka vaišinti draugus. Skanaus!

„Conchiglioni“ pasta su voveraitėmis ir pelėsiniu sūriu „gorgonzola“

„Conchiglioni“ pasta su voveraitėmis ir pelėsiniu sūriu „gorgonzola“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Voveraitės, sūris ir pasta – tai ideali triada „fusion“ stiliaus „Lietuva – Italija“ patiekalui. Jeigu italai turėtų po ranka lietuviškų voveraičių, kainuojančių porą eurų už litrą, manau, jas valgytų kasdien. Bet neturi. 

Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzolos padaže

Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzolos padaže 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ką mokinukams ketvirtadieniais gamina mamos Romoje? Gamina tradicinį ketvirtadienio patiekalą – gnocchi. Dažniausiai, žinoma, su mėsišku ragu. Bet mes šįsyk gaminsime itališkus bulvinukus įdomiau – su gudriu, pikantiškai kvepiančiu sūriu.

Žiedinių kopūstų sriuba su gorgonzola

Žiedinių kopūstų sriuba su gorgonzola 4 asm.

Ši sriuba soti, šiek tiek pikantiška, tačiau atpažįstamo skonio. Jos recepto autorius – šefas Šarūnas Marčiulaitis iš restorano „The Town“ sostinėje. 

 

Sūrio pyragas-kamuoliukai

Sūrio pyragas-kamuoliukai 4 asm.

Atrodo, visi žinome, kas per desertas yra sūrio pyragas, taip pat ir tai, kad jo interpretacijų daugybė. Tiesa, dažniausiai varijuojama skirtingais papildomais ingredientais, o forma išlieka klasikinė. Tik ne šįkart! Išmėginkite sūrio pyrago-kamuoliukų receptą, kurį pristato kulinarinių knygų autorius Alfas Ivanauskas.

Gorgonzolos-grietinėlės padažas makaronams

Gorgonzolos-grietinėlės padažas makaronams 4 asm.

Sodraus skonio, lengvai paruošiamas padažas puikiai tiks ir makaronams, ir mažiesiems virtinukams tortellini ar tortelloni.