Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Graikiniai riešutai“ 11 puslapis

Sveikuolių pyragas

Sveikuolių pyragas 6 asm.

1. Morkas nulupkite ir sutrinkite bulvine tarka. Tada į jų masę suberkite miltus, riešutus, razinas, burnočius, cukrų, druską, prieskonius, įmuškite kiaušinių trynius, įpilkite aliejų ir pieną. Viską gerai išmaišykite. 2. Kiaušinių baltymus...
Obuoliai su spanguolėmis

Obuoliai su spanguolėmis 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, viršūnėles nupjaukite, išskobkite sėklalizdžius ir šiek tiek minkštimo. 2. Iš vandens, cukraus ir citrinos sulčių paruoškite sirupą ir jame troškinkite obuolius iki suminkštės. Tada išgriebkite ir palikite atvėsti. 3....
Agurkų šaltsriubė

Agurkų šaltsriubė 4 asm.

1. Nuplaukite agurką, supjaustykite arba sutarkuokite šiaudeliais, sudėkite į kiaurasamtį, kad šiek tiek nusivarvėtų. 2. Nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite krapus. 3. Puode sumaišykite jogurtą su pienu arba grietine, pagal skonį pasū...
Šokoladiniai putėsiai

Šokoladiniai putėsiai 5 asm.

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų indą ir ištirpinkite virš garų kartu su sviestu. 2. Kiaušinius gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, kad neliktų bakterijų, tada baltymus atskirkite nuo trynių. Atskirame...
Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai 8 asm.

1. Nuplautas ir nusausintas razinas užpilkite romu ir bent valandą pamirkykite, tada gerai nuvarvinkite. 2. Sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius.  3. Kiaušinius išplakite iki putų. 4. Gabalėliais supjaustytą kambario temperatūros...
Obuolių pyragas su baltymais

Obuolių pyragas su baltymais 6 asm.

1. Miltus sumaišykite su grūstais riešutais, minkštu sviestu ir cukrumi, tada įmaišykite plaktą kiaušinį. 2. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 3. Atšalusią tešlą iškočiokite, ja iš...
Ledai su riešutais

Ledai su riešutais 5 asm.

1. Elektriniu plakikliu plakite kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir kakavos miltelius, kol susidarys puri ir beveik balta masė. 2. Kitame puodelyje iki standžios masės išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių masę. 3. Rieš...
Sūrio ir riešutų maltinukai

Sūrio ir riešutų maltinukai 7 asm.

1. Sūrį padalykite į 7 lygias dalis, apie valandą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno dėkite po nuluptą česnako skiltelę ir rankomis mėginkite suteikti sūrio gabalėliui kuo apvalesnę...
Pyragas su kopūstais

Pyragas su kopūstais 5 asm.

1. Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, miltus sumaišykite su druska, suberkite į sviestą ir maišykite kombainu lėtu režimu, kol gausite stambius trupinius. Tada sukrėskite grietinę ir užminkykite tešlą. 2. Tešlą padalykite į dvi dalis,...
Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir sūriais

Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir sūriais 4 asm.

1. Gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, tada per vidurį įpjaukite (bet neperpjaukite iki galo), praskleiskite ir išdėliokite karščiui atsparioje, riebalais išteptoje skardoje. 2. Kambario temperatūroje...
Pyragėliai su špinatais

Pyragėliai su špinatais 6 asm.

1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. 2. Špinatus gerai nuplaukite ir 2–3 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite ir susmulkinkite. 3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus. 4. Elektriniu grūstuvu...