Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Graikiniai riešutai“ 7 puslapis

Morkų pyragas su graikiniais riešutais

Morkų pyragas su graikiniais riešutais 6 asm.

1. Miltus persijokite ir sumaišykite su cinamonu, muskatu, trintais gvazdikėlius ir kepimo milteliais. 2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su aliejumi, cukrumi ir sirupu, tada viską pilkite į miltų mišinį, įmaišykite lydytą sviestą ir viską gerai...
Salotos su sūriu

Salotos su sūriu 2 asm.

1. Susmulkinkite visus maisto produktus. Vieną sūrio lazdelę pasilikite papuošti. Į salotas pagal skonį įberkite pipirų, sudėkite majonezą ir viską sumaišykite. 2.Patiekalą papuoškite žalumynais ir iš sūrio lazdelės padarytu žmogeliuku. Kulinaro...
Citrusų, keptų burokėlių su sūriu salotos

Citrusų, keptų burokėlių su sūriu salotos 4 asm.

1. Nuplautas, nusausintas salotas suplėšykite, gražgarstes kruopščiai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Nuluptus burokėlius supjaustykite maždaug pusės centimetro storio griežinėliais. Išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje, apš...
Žalių pievagrybių su parmezanu salotos

Žalių pievagrybių su parmezanu salotos 4 asm.

1. Riešutus susmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Pievagrybius kruopščiai nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir 15 minučių pamerkite į citrinos sultimis parūgštintą vandenį. Išgriebusi, gerai nuvarvinkite, nusausinkite...
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 6 asm.

1. Pirmiausia užminkykite tešlą: į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, tirpintą sviestą, citrinų sultis, viską gerai išminkykite ir suformuokite tešlos rutulį. Jį dėkite į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir...
Obuolių ir riešutų pyragas

Obuolių ir riešutų pyragas 4 asm.

1. Tešlą atšildykite ir pakočiokite. Kinkanus minutę pavirkite, atvėsinkite ir supjaustykite žiedais. 2. Marcipaną, grietinėlės sūrį ir cukrų išsukite, mase aptepkite tešlos lakštus. 3. Iš obuolių specialiu įrankiu išskobkite šerdis. Obuolius...
Pyragas su obuoliais ir abrikosų uogiene

Pyragas su obuoliais ir abrikosų uogiene 4 asm.

1. Iš miltų, 120 g supjaustyto kambario temperatūros sviesto, kiaušinių trynių, 50 g cukraus ir žiupsnelio druskos užmaišykite tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, susukite į foliją ir valandą laikykite šaltai. 2. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maž...
Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais 10 asm.

1. Jei receptui naudojate šaldytą phyllo tešlą, likus parai iki gaminimo, išimkite tešlą iš šaldiklio ir su visa pakuote perdėkite į šaldytuvą. Palaikykite šaldytuve 24 valandas – po tiek laiko ji bus tinkama naudoti ir gaminti. Jeigu šaldytą tešlą...
Pyragėliai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu

Pyragėliai su kriaušėmis ir mėlynuoju sūriu 4 asm.

1. Kriaušes nulupkite, atsargiai išpjaukite sėklalizdžius (vaisiuose turi atsirasti skylė per visą ilgį). 2. Tešlos lakštus apšlakstykite šaltu vandeniu, sudėkite vieną ant kito ir ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 42 cm x 35 cm dydžio stač...
Šokoladinis pyragas su likeriu ir graikiniais riešutais

Šokoladinis pyragas su likeriu ir graikiniais riešutais 12 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens apvalaus kepimo indo dugną ir sieneles. 2. Į prikaistuvį sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, smulkintą šokoladą, suberkite cukrų, rudąjį cukrų ir...
Raugintų kopūstų salotos

Raugintų kopūstų salotos 2 asm.

 1. Raugintus kopūstus nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais. Nulupkite ir supjaustykite apelsiną kubeliais. Sumaišykite raugintus kopūstus su supjaustytu obuoliu, apelsinu, rieš...
Kepti bananai

Kepti bananai 4 asm.

1. Nuplaukite apelsiną ir išspauskite sultis. Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite medų ir įpilkite 2 šaukštus apelsinų sulčių. Į likusias apelsinų sultis dėkite imbiero. 3. Kai keptuvėje ištirps...
Turkiški sluoksniuoti riešutiniai pyragaičiai – „baklava“

Turkiški sluoksniuoti riešutiniai pyragaičiai – „baklava“ 6 asm.

Baklava yra turbūt vienas iš garsiausių Vidurio Azijos šalių saldumynų. Šiame originaliame turkiškame baklavos recepte plonyčiai perregimi „filo" tešlos lapai pertepami sviestu, sluoksniuojami maltais riešutais ir kepami orkaitėje. Iškepęs pyragas...
Šokoladiniai keksiukai su karamele ir riešutais

Šokoladiniai keksiukai su karamele ir riešutais 6 asm.

1. Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą su šokoladu. Tirpindama nuolat maišykite. 2. Į gautą masę įberkite kakavos, cukraus, vanilinio cukraus ir viską gerai sumaišykite. 3. Gautą masę supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Suberkite kepimo...
Liežuvis su grybais ir graikiniais riešutais

Liežuvis su grybais ir graikiniais riešutais 4 asm.

1. Išvirtą liežuvį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą. Susmulkintus grybus apkepkite keptuvėje ištirpintame svieste ir sudėkite ant liežuvio. Tą patį padarykite ir su apkeptais svogūnais. Kad kepinti svogūnai būtų švelnaus skonio,...
Burokėlių sriuba su graikiniais riešutais

Burokėlių sriuba su graikiniais riešutais 8 asm.

1.Mėsą dėkite į puodą. Supilkite sultinį, įmeskite laurų lapelį ir užvirkite. Nugriebkite putas, puodą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie valandą. 2.Burokėlius nulupkite, perpjaukite per pusę, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą...
Vištienos salotos su keptu sūriu

Vištienos salotos su keptu sūriu 2 asm.

1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite česnaku ir prieskoniais, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Sudėkite sūrio griežinėlius į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą, apšlakstykite medumi, apibarstykite riešutais ir kepkite iki 250º C į...
Tunų salotos

Tunų salotos 2 asm.

1. Pomidorus ir agurkus nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais. 2. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 3–5 minutes. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą vandenį – taip išsaugosite žalią...
Moliūgų ir varškės apkepas

Moliūgų ir varškės apkepas 2 asm.

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite 15 minučių brinkti. 2. Džiovintus abrikosus ir razinas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite brinkti. 3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, pagardinkite cinamonu ir kardamonu. Į...
Pyragėliai su figomis

Pyragėliai su figomis 2 asm.

1. Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir išspauskite norimo dydžio apskritimus. Apskritimus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. 2. Figas nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Sūrį sutrupinkite pirštais. 3. Į kiekvieno...