„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Gražgarstės“

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!

Kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu

Kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam patiekalui svarbu naudoti kuo kokybiškesnius ingredientus: dideles, neperdžiūvusias slyvas, kokybišką balzaminį actą, traškiausias kalendrų sėklas ir kvapniausią cinamoną. Tada ji bus švelniai saldžiarūgštė, aromatinga ir traški. Antis puikiai tinka nedidelei svečių kompanijai, priklausomai nuo jos dydžio, paukščio užteks 4-6 asmenims. 

 

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos

Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos 2 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Salotoms rinkitės tvirtesnes, traškias kriaušes. Riešutus būtinai prieš tai pakepinkite, o mėlynąjį pelėsinį sūrį rinkitės kokį norite (aš naudojau „Memel Blue“).

 

„Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais

„Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais 2 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Tikiu, kad tiems, kas gamins, šios salotos tikrai patiks, juolab, kad ir gamyba nesudėtinga, ir gardus valgis išeina. O kur dar gera žinia, jog neapsunkins nei mažų, nei didelių pilvelių!

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu 2 asm.

Mėsainis jau seniai nebėra tiesiog gabalėlis mėsos tarp dviejų riekelių duonos, tai gali būti itin gurmaniškas patiekalas. Būtent toks mėsainis ir išeis, jei vadovausitės šiuo receptu!

 

Makaronų ir tuno salotos, tinkančios ir vakarienei, ir iškylai

Makaronų ir tuno salotos, tinkančios ir vakarienei, ir iškylai 4 asm.

Makaronus dievina ir maži ir dideli. Kai ruošite salotas, makaronus jokiais būdais nepervirkite, palikite juos dar kietokus. Antraip rizikuojate patiekti ištežusią košę.

Avienos kotletukai su pistacijomis ir gražgarstėmis

Avienos kotletukai su pistacijomis ir gražgarstėmis 4 asm.

Nors kartą išbandykite kitokius – pikantiškesnius, kiek retesnių produktų pareikalausiančius maltos avienos paplotėlius. Gražgarsčių rasite daug kur, o štai nekepintų pistacijų pasidairykite džiovintų vaisių bei riešutų parduotuvėlėse.

Keptų daržovių salotos su avokadu ir apelsininiu padažu

Keptų daržovių salotos su avokadu ir apelsininiu padažu 2 asm.

FeedMySister.comTai yra labai retas atvejis, kai vieną patiekalą sukūrėme ir pagaminome abi kartu. Užsukusios į turgų susirinkome tai, kas tuo metu buvo: kalafioras, paprikos, šparaginės pupelės ir kiti sezoniniai (ir nelabai) ingredientai. Išėjo puikios salotos lengvai vakarienei, pietų dėžutei ar kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo.

Vištos krūtinėlių kepsniai su pomidoriukais ir sūriais

Vištos krūtinėlių kepsniai su pomidoriukais ir sūriais 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą radau Kanadoje. Šalyje, kurioje persipynė viso pasaulio kulinarinės tradicijos. Receptas itin paprastas, pasigaminsite pietus ar vakarienę per pusvalandį. Tinka ir nelauktiems svečiams. Beje, jį sėkmingai galima ruošti ir ant kepsninės žarijų.

Kuskuso salotos su feta

Kuskuso salotos su feta 2 asm.

Paprastos, lengvos, greitai paruošiamos salotos, kurios tiks, kai šiek tiek tingisi ilgai suktis prie puodų. 

 

Daržovių salotos su mocarelos sūriu

Daržovių salotos su mocarelos sūriu 2 asm.

Šių spalvingų salotų receptą pristato subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Jautienos carpaccio

Jautienos carpaccio 4 asm.

Skanus, gražiai atrodantis ir greitai paruošiamas užkandis. 

Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir graikiniais riešutais

Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir graikiniais riešutais 6 asm.

Nemažai įdomių priedų, tarp kurių ir riešutai, bazilikai, pavers šį patiekalą nekasdieniu. 

Daržovių ir bolivinių balandų maltiniai

Daržovių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Miško žvėrys: Rudeniškai ryškūs maltinukai yra intensyvaus skonio, malonios tekstūros. Beje, jei nesinori ruošti suvožtinių, šiuos paplotėlius galite patiekti ir vienus su salotomis bei mėgstamais padažais.

Mėsainis su keptu sūriu ir pomidorų džemu

Mėsainis su keptu sūriu ir pomidorų džemu 4 asm.

Mėsainis gali būti ir vegetariškas, paragaukite būtent tokio, su keptu halumio sūriu!

Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir sūrio drožlėmis

Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir sūrio drožlėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Tiems, kurie nemėgsta šviežios, termiškai niekaip neapdorotos mėsos siūlome „karštąjį“ šalto „carpaccio“ variantą. Jis taip pat pakankamai dietiškas: mėsa neplūduriuoja riebiame padaže, jautiena išlaiko savo prigimtinį skonį. Gražgarstės jį paryškina maloniu kartumu, o granapadano tekstūra savo ruožtu „prigesina“ gražgarsčių aitrumą.

Šalta pasta su gražgarsčių pestu ir vynuoginiais pomidoriukais

Šalta pasta su gražgarsčių pestu ir vynuoginiais pomidoriukais 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Gražgarstės yra karčios, todėl mums jos ir patinka. Ir šis pesto variantas bus lengvai kartus, bet gaivus. Tiesa, gražgarsčių kartumas – nevienodas. Kartais darže užaugintos gražgarstės būna labai karčios, tada galima papildyti bazilikais. Kadangi ši fantazija pesto tema yra ne originalus Genujos receptas, o fantazijos žaismas, galima naudoti ne pušies pinijas, o graikinius riešutus.

Avinžirnių ir burokėlių salotos

Avinžirnių ir burokėlių salotos 4 asm.

Avinžirnių ir burokėlių salotos labai greitai paruošiamos, sočios ir skanios, bet mažai koloringos. Burokėliuose daug kalio, vitaminų, todėl valgyti jas ypač sveika.

Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzolos padaže

Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzolos padaže 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ką mokinukams ketvirtadieniais gamina mamos Romoje? Gamina tradicinį ketvirtadienio patiekalą – gnocchi. Dažniausiai, žinoma, su mėsišku ragu. Bet mes šįsyk gaminsime itališkus bulvinukus įdomiau – su gudriu, pikantiškai kvepiančiu sūriu.