1. Miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite drobiniu rankš...
1. Viščiukų krūtinėles nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir šiek tiek patroškinkite garuose.
2. Rudąjį cukrų pakepinkite svieste, supilkite sojų, saldžiųjų paprikų padažą, citrinų sultis, ryžių actą ir pakaitinkite.
3....
1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Bulves nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Cukinijų ir bulvių griežinėlius atskirai po vieną sudėkite į riebalais išteptą ir dž...
1. Salotas nuplaukite ir nusausinkite.
2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir miltelinį cukrų. Kepinkite kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Perdėkite juos į kitą indą.
3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį....
1. Česnakus, svogūną ir salierą sumulkinkite ir pakepinkite karštame svieste.
2. Kai jie suminkštės, įpilkite ir apskrudinkite stiklinę ryžių, jiems sugėrus skystį – stiklinę martinio. Tada po truputį vis pilkite daržovių sultinį, kol ryžiai visiš...
1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis.
2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu truputėlį išskobkite vidų.
3. Svogūną...
1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus standžios ir traškios.
2. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite...
1. Gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, tada per vidurį įpjaukite (bet neperpjaukite iki galo), praskleiskite ir išdėliokite karščiui atsparioje, riebalais išteptoje skardoje.
2. Kambario temperatūroje...