„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Grietinė“ 11 puslapis

Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis

Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis 4 asm.

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. 2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiš...
Įdaryti kiaušiniai su įvairiais padažais

Įdaryti kiaušiniai su įvairiais padažais 4 asm.

1. Kiaušinius nulupkkite, perpjaukite pusiau, išimkite trynius. 2. Česnakus sugrūskite, trynius pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite visus kitus recepte nurodytus produktus ir gerai išmaišykite. 3. Gauta mase į...
Silkės užkandėlė

Silkės užkandėlė 2 asm.

1. Išvirkite kietai kiaušinius. Susmulkinkite svogūną ir krapus. Į dubenį sudėkite majonezą, grietinę, suberkite svogūnus, ikrus ir išmaišykite. 2. Silkių filė supjaustykite plonomis juostelėmis, bulves – nedideliais kubeliais. Sudėkite į paruoštą...
Šiltos pievagrybių  salotos su kumpiu

Šiltos pievagrybių salotos su kumpiu 8 asm.

1. Susmulkinkite svogūnus, pievagrybius supjaustykite ketvirčiais. 2. Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberkite smulkintus svogūnus, kepkite apie 2 minutes. Juostelėmis suraikykite kumpį, suberkite į keptuvę ir kepkite dar 2 minutes. 3. Sumažinkite...
Troškinta triušiena

Troškinta triušiena 8 asm.

1. Petražolių lapelius susmulkinkite ir sumaišykite su druska, pipirais. 2. Triušį supjaustykite stambiais gabalais, įtrinkite druskos mišiniu, sudėkiteį indą, uždenkite ir per naktį laikykite šaldytuve. 3. Marinuotus triušio gabalus iš visų pusių...
Žuvų maltinukai

Žuvų maltinukai 10 asm.

1. Žuvis išvalykite, išrinkite kaulus ir sumalkite mėsmale. 2. Smulkiai sukapotą svogūną pakepinkite su šaukštu aliejaus. 3. Į žuvų masę sudėkite svogūnus, įberkite šaukštą džiūvėsių, įdėkite grietinės, supilkite kiaušinių baltymus, pasūdykite....
Grietinėje troškintos plekšnės

Grietinėje troškintos plekšnės 8 asm.

1. Išdarinėtas žuvis pabarstykite druska, pipirais (taip pat ir vidų). 2. Į puodą sudėkite grietinę, paruoštas žuvis ir ant mažos ugnies troškinkite 10 min. Supilkite iš pusės citrinos išspaustas sultis, suberkite susmulkintus žalumynus ir troš...
Upėtakiai su porais ir krapų padažu

Upėtakiai su porais ir krapų padažu 6 asm.

1. Išvalytas žuvis pasūdykite, pabarstykite peletrūnais ir sudėkite ant sviestu patepto folijos lakšto. Folijos kraštus gerai užspauskite ir kepkite 180 °C orkaitėje 20 min. 2. Paruoškite padažą: į gilioje keptuvėje ištirpintą sviestą suberkite...
Sumuštinių  paplotėliai  su varške

Sumuštinių paplotėliai su varške 4 asm.

1. Dubenyje varškę išsukite su kiaušiniais, žiupsneliu druskos ir cukrumi. Kitame inde kepimo miltelius suberkite į grietinę, tuomet sukrėskite varškės masę. 2. Sukdami po truputį suberkite miltus. Jei minklė per minkšta, pridėkite dar miltų. 3....
Ruginės  bandelės

Ruginės bandelės 5 asm.

1. Dubenyje į išsijotus abiejų rūšių miltus supilkite šiltame vandenyje ištirpintas mieles, sirupą arba cukrų, pasūdykite ir išminkykite tešlą. 2. Baigdami minkyti supilkite tirpintą margariną ir šiek tiek pašildytą pieną su grietine. 3....
Gaivi užkandėlė

Gaivi užkandėlė 2 asm.

1. Nulupkite agurką, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Nuplaukite ir nedideliais kubeliais supjaustykite ridikėlius. 2. Varškę išsukite su grietine arba grietinėle, įmaišykite smulkiai kapotų krapų, pasūdykite,...
Tradiciniai varškėtukai

Tradiciniai varškėtukai 2 asm.

1. Į varškę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cukraus ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą. 2. Rankomis iš tešlos suformuokite ilgas „gyvatėles“, patieskite jas ant miltais pabarstyto stalo, šiek tiek...
Pyragas su špinatais

Pyragas su špinatais 6 asm.

1. Špinatus atšildykite, nusausinkite. Razinas pamirkykite karštame vandenyje, irgi nusausinkite. Česnakus ir svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada sukrėskite špinatus ir labai trumpai, kad špinatai vos sušiltų, juos...
Balandėliai su varške

Balandėliai su varške 6 asm.

1. Kopūstą nuplaukite, kotelį išpjaukite, lapus išskirstykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpai palaikykite virš garų, kad suminkštėtų. 2. Česnaką nulupkite ir kartu su bazilikų lapeliais sukapokite. Kedrines pinijas ir smulkintus...
Morkų sriuba su apelsinų sultimis

Morkų sriuba su apelsinų sultimis 4 asm.

1. Imbierą nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Nuskustas morkas ir salierą sutarkuokite šiaudeliais. Nuo pusės verdančiu vandeniu nuplikyto apelsino nutarkuokite žievelę, iš abiejų vaisių išspauskite...
Trinta špinatų sriuba

Trinta špinatų sriuba 3 asm.

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite dviejuose šaukštuose ištirpinto sviesto su trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Viską sukrėskite į puodą su sultiniu ir virkite 20 minučių. 2. Š...
Žuvų kotletai su kiaušinių padažu

Žuvų kotletai su kiaušinių padažu 4 asm.

1. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska, žuvų prieskoniais ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Suberkite džiūvėsėlius ir sudėkite išplaktą kiaušinio baltymą. Faršą lengvai išmaišykite ir suformuokite pailgus kotletus. Apvoliokite...
Žuvų kepsneliai su citrinomis

Žuvų kepsneliai su citrinomis 4 asm.

1. Nuo batono riekelių nupjaukite pluteles, minkštimą pamerkite, kad išbrinktų, paskui nuspauskite ir sudėkite į faršą. Įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą česnaką, įspauskite citrinų sulčių, sudėkite grietinę, prieskonius, pasūdykite ir labai...
Kukuliai su pomidorų padažu

Kukuliai su pomidorų padažu 4 asm.

1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, grietine ar grietinėle, pagardinkite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Labai gerai išmaišykite ir šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukulius. Kukulius apkepkite įkaitintame...
Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 6 asm.

1. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. 2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. 3. Trynius išsukite cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir puri. Palengva įmaišykite...