1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kiaušinių ir cukraus masę išplakite iki purumo.
2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, kad kepinys būtų puresnis.
3. Įmaišykite į kiaušinių ir cukraus plakinį...
1. Bulves nulupkite, perpjaukite pusiau ir išskobkite vidų. Pabarstykite bulvių prieskoniais ir sudėkite į aliejumi apšlakstytą kepimo indą.
2. Maltą veršieną sumaišykite su grietine ar grietinėle, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska.
3....
1. Kopūstą, morką ir svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su aliejumi, paskaninkite pipirais, druska, kmynais ir paprika.
2. Keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite. Faršą taip pat apkepkite, paskaninkite prieskoniais. Į aliejumi paš...
1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais ir druska. Formuokite nedidelius kukulius ir kepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka. 2. Į čenakų indelius sudėkite pjaustytas bulves, ant viršaus dėkite apkeptus...
1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir kelis kartus permalkite. Į bulvių masę suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pipirais, druska ir gerai išminkykite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite dar...
1. Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, maltos mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. 2. Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Į tarkius supilkite pieną, išplaktą su kiaušiniais, įberkite bulvių prieskonių, pipirų, druskos ir...
1. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir kelias minutes apvirkite (geriausiai garuose). Svogūną susmulkinkite ir apkepkite aliejuje.
2. Nuo batono riekelių nupjaukite pluteles, o minkštimą pamerkite į pieną, kad išbrinktų. Tuomet nuspauskite...
1. Nuo kopūsto gūžės nuimkite 8–10 lapų ir pavirkite kelias minutes sūdytame vandenyje, tik žiūrėkite, kad neištižtų. Lapus pravėsinkite ir nupjaukite storesnę koto dalį. 6–8 lapus suklokite į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą su tuščiu viduriu,...
1. Svogūną ir kopūstą smulkiai supjaustykite. Kopūsto griežinėlius užpilkite verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikykite. Vandenį nupilkite ir gerai nuspauskite kopūstus.
2. Kopūstus ir svogūnus sudėkite į faršą, suberkite ryžius, įmuškite...
1. Burokėlius išimkite iš marinato, labai gerai nusausinkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į tris taures.
2. Avokadus nulupkite, supjaustykite kubeliais, iš karto apšlakstykite citrinos sultimis (kad nepatamsėtų) ir suberkite ant burokėlių....
1. Kiaušinį ištrinkite su druska ir cukrumi, įpilkite pusę stiklinės pieno, suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir dar kartą išmaišykite.
2. Į įkaitintą keptuvę samčiu įpilkite tešlos ir paskirstykite po visą....
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite ir palikite vėsiai. Kepimo formeles ištepkite sviestu.
2. Sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius gerai išsukite. Įmaišykite rikotą, apelsinų žieveles ir sultis, su...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.
2. Kepimo skardoje paskleiskite lazdyno riešutus ir kaitinkite įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol nuo riešutų atšoks odelės.
3. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Nuimkite odeles,...
1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą.
2. Migdolus sugrūskite, išmaišykite su milteliniu cukrumi, krakmolu. Sudėkite varškę ir mediniu šaukštu trinkite, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinių...
1. Į gilų indą išsijokite 250 g miltų ir kepimo miltelius. Įmaišykite du pakelius vanilinio cukraus, grietinę ir 175 g kambario temperatūros sviesto. Užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir 2 valandas laikykite šaldytuve. Kapodami plačiu peiliu...