„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Grietinė“ 14 puslapis

Kalakutienos ir bulvių apkepas

Kalakutienos ir bulvių apkepas 6 asm.

1.Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į skardą, išteptą sviestu. 2.Filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintus svogūnus, dar kiek pakepkite ir sukrėskite į skardą ant bulvių. 3.Keptuvė...
Vištienos filė ritinėlių apkepas

Vištienos filė ritinėlių apkepas 6 asm.

1.Luptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į kepimo skardą. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir 200 laipsnių orkaitėje kepkite 30 minučių. 2.Vištienos filė pagardinkite druska ir pipirais. Ant kiekvieno...
Grikių apkepas su šonine

Grikių apkepas su šonine 4 asm.

1.Grikius nuplaukite ir nuvarvinkite sietelyje. Suberkite į puodą su 3 stiklinėmis verdančio sūdyto vandens ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 minučių, kol vanduo išgaruos. 2.Kiaulienos šoninę supjaustykite kubeliais ir maišydami pakepinkite...
Kiaušiniai duonos dubenėliuose

Kiaušiniai duonos dubenėliuose 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. 2. Duonos dubenėlių viršų nupjaukite – gausite „dangtelį“. Išskobkite duonos minkštimą taip, kad gautųsi dubenėlis. Į dubenėlių apačią dėkite po gabalėlį š...
Lašiša su kaparėliais

Lašiša su kaparėliais 2 asm.

1. Imbierą sutarkuokite, sumaišykite su aliejumi, nutarkuota citrinos žievele, pagardinkite cukrumi ir citrinos sultimis. 2. Lašišų kepsnelius nuplaukite, nusausinkite, aptepkite marinatu ir palikite kelias valandas. Iškepkite sveikai, virš garų....
Brokolių apkepas su kiaulienos nugarine

Brokolių apkepas su kiaulienos nugarine 6 asm.

1.Brokolius nuplaukite, nuvarvinkite ir išskirstykite žiedynais. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonomis juostelėmis. Daržoves sudėkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 10 minučių. Nuvarvinkite sietelyje. 2.Nugarinę nuplaukite,...
Lazanija su malta mėsa ir špinatais

Lazanija su malta mėsa ir špinatais 6 asm.

1.Špinatus nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite pusę svogūnų su česnakais. Sudėkite nukratytus špinatų lapus ir trumpai patroškinkite....
Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais

Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais 4 asm.

Žirnelius suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi. Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite sietelyje. Pomidorus 40 sekundžių...
Makaronų apkepas su vištiena ir mandarinais

Makaronų apkepas su vištiena ir mandarinais 4 asm.

1.Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vištieną supjaustykite juostelėmis. Razinas pamirkykite šiltame vandenyje ir nuvarvinkite sietelyje. 2.Mandarinus nulupkite, išskirstykite skiltelėmis. Ananasų griežinėlius...
Makaronų apkepas su grybais

Makaronų apkepas su grybais 4 asm.

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite sietelyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite mėsos sultinį. 2.Sukrėskite grietinę, smulkintą česnaką ir...
Pyragas „Migdolas“

Pyragas „Migdolas“ 6 asm.

1. Pieną sumaišykite su puse kieko cukraus ir kakava ir, nuolat maišydama, kaitinkite, kol pienas užvirs. 2. Minkštą sviestą išsukite su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir toliau maišykite. 3. Į tešlą įsijokite miltų,...
Grybų ir bulvių apkepas

Grybų ir bulvių apkepas 2 asm.

1.Bulves nulupkite ir supjaustykite 0,5 centimetro storio griežinėliais. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite centimetro storio žiedais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apie 3 minutes pakepinkite porus. Pabarstykite druska ir maltais...
Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės

Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės 2 asm.

1.Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai nuvarvinkite. 2.Kepimo skardą ištepkite sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite...
Tiršta moliūgų sriuba

Tiršta moliūgų sriuba 12 asm.

1. Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20–25 min., kol moliūgai bus minkšti. 2. Šaukštu iš...
Kiaulienos ir bulvių troškinys su špinatais

Kiaulienos ir bulvių troškinys su špinatais 4 asm.

1. Į gilioje keptuvėje (gerai, kad ji būtų su dangčiu) įkaitintą aliejų sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos sprandinę. Apkepkite ją, kol nebeliks raudonio, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. 2. Sudėkite labai smulkiai supjaustytus svogūną...
Grybų apkepas su obuoliais

Grybų apkepas su obuoliais 2 asm.

1. Į sviestu išteptą kepimo indą sudėkite plonomis riekelėmis supjaustytas nuskustas bulves. Jas iš karto truputį apibarstykite druska. Ant bulvių eilėmis dėkite nulupto obuolio riekeles ir grybus (grybų prieš tai nereikia virti). Pabarstykite...
Liežuvis su grybais ir graikiniais riešutais

Liežuvis su grybais ir graikiniais riešutais 4 asm.

1. Išvirtą liežuvį supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą. Susmulkintus grybus apkepkite keptuvėje ištirpintame svieste ir sudėkite ant liežuvio. Tą patį padarykite ir su apkeptais svogūnais. Kad kepinti svogūnai būtų švelnaus skonio,...
Makaronų su pomidorais ir cukinija apkepas

Makaronų su pomidorais ir cukinija apkepas 4 asm.

1. Makaronus virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Nepervirkite! 2. Cukiniją ir pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Makaronus, cukiniją ir pomidorus sumaišykite ir sudėkite į aliejumi išteptą...
Sluoksniuotas apkepas su dešrelėmis ir šviežiais pomidorais

Sluoksniuotas apkepas su dešrelėmis ir šviežiais pomidorais 2 asm.

1.Luptus svogūnus perpjaukite išilgai, supjaustykite plonais šiaudeliais ir pakaitinkite aliejaus bei vandens mišinyje, kol pasidarys skaidrūs. 2.Sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus, ugnį padidinkite ir kaitinkite dar kelias minutes. Į...
Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais

Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais 4 asm.

Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus. Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą...