„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Grietinė“ 18 puslapis

Patriotiškas blynų tortas

Patriotiškas blynų tortas 6 asm.

1. Iš visų išvardytų produktų pasiruoškite tešlas blynams atskiruose dubenyse. 2. Į įkaitiną su aliejumi keptuvę pilkite šiek tiek vienos spalvos tešlos, kiek palaukite, pilkite kitos, paskui trečios. Šiuos trispalvius blynus kepkite kaip įprastus....
Vaikiškas tortas

Vaikiškas tortas 8 asm.

1. Biskvito lakštus sutepkite uogiene. 2. Želatiną paruoškite mažame kiekyje vandens ir maišydama supilkite į varškės, grietinės bei miltelinio cukraus plakinį. 3. Pertepkite biskvito lakštus, palaukite, kol sustings, papuoškite. Autorės nuotr....
Pomidorų padaže marinuota vištiena

Pomidorų padaže marinuota vištiena 5 asm.

1. Pomidorų padažą pagardinkite prieskoniais, žiupsneliu cukraus, pasūdykite, išmaišykite ir gauta mase įtrinkite vištieną. 2. Palaikykite vėsiai per naktį. Dėkite į orkaitę ir pakepkite pusę valandos. Tada užpilkite smulkintomis daržovėmis, sumaiš...
Gaivios salotos su vištiena

Gaivios salotos su vištiena 2 asm.

1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais. 2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę,...
Bulvių ir varškės kukuliai

Bulvių ir varškės kukuliai 4 asm.

1. Bulves išvirkite, sugrūskite ir sumaišykite kartu su varške. Sudėkite kiaušinių trynius, išsukite su sviestu, suberkite miltus, druską, krakmolą ir išplaktus baltymus. 2. Iš tešlos padarykite nedidelius (apie 2 cm skersmens) rutuliukus ir...
Brokolinių kopūstų pyragas

Brokolinių kopūstų pyragas 5 asm.

1. Iš miltų, kefyro ir sviesto išminkykite tešlą ir dėkite ją pusvalandžiui į šaldymo kamerą. 2. Išėmusi iškočiokite ir įklokite į kepimo indą. 3. Iš maltos mėsos padarykite kukulaičius, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant tešlos. 4. Brokolinius...
Kiaulienos ir paprikų guliašas

Kiaulienos ir paprikų guliašas 4 asm.

1. Mėsą susmulkinkite kaip šašlykams. Į pusę litro virinto šalto vandens įpilkite 2 šaukštus obuolių acto, 2 šaukštus citrinos sulčių, po žiupsnelį pipirų ir laurų lapelių, šaukštą druskos. Šiuo tirpalu užpilkite mėsą. Dar įdėkite į kelias dalis...
Cepelinai su mėsa, pagardinti petražolėmis

Cepelinai su mėsa, pagardinti petražolėmis 6 asm.

1. Žalias bulves sutarkuokite, nusunkite. Virtas pasūdykite, įpjaustykite svogūną ir sutrinkite. Jų masę  sumaišykite su žaliomis, suberkite krakmolą ir kruopščiai išminkykite. 2. Mėsą pagardinkite pipirais, smulkintais laurų lapeliais, bazilikais,...
Bulvių pyragas su džiovintais baravykais

Bulvių pyragas su džiovintais baravykais 4 asm.

1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Įmeskite pusę svogūno, krapų. 2. Kol verda bulvės, paruoškite įdarą. Grybus išvirkite sūdytame ir laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. 3. Pačirškinkite keptuvėje lašinių spirgučius. Kai...
Virtų bulvių blynai su varške

Virtų bulvių blynai su varške 4 asm.

1. Bulves nuskuskite ir išvirkite. 2. Suberkite miltus, sukrėskite varškę ir išmaišykite. 3. Formuokite iš tešlos blynus ir kepkite įkaitintame aliejuje. Skanu su sviesto ir grietinės padažu, pagardintu krapais. Receptą atsiuntė Regina Rač...
Virti bulvinukai

Virti bulvinukai 2 asm.

1. Išvirkite bulves sūdytame vandenyje ir dar šiltas sutrinkite. 2. Į bulvių masę berkite miltus, įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite, kočiokite pailgomis juostelėmis, supjaustykite ir virkite truputį pasūdytame vandenyje apie 10 min. Tiekite su...
Žymės: Bulvės, vaikams
Pyragas su uogomis, obuoliais ir morkomis

Pyragas su uogomis, obuoliais ir morkomis 6 asm.

1. Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite  2 šaukštus uogienės cukraus, vanilinį cukrų ir ištrinkite šakute. 2. Supilkite grietinę su soda ir vėl ištrinkite. Turi būti gumuliukai. 3. Truputi pašaldykite. Berkite į sviestu išteptą formą, už...
Tortas „Maskarponės persikinis“

Tortas „Maskarponės persikinis“ 10 asm.

1. Sausainius bei riešutus sumalkite mėsmale ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikite skardai tepti. Gauta mase išklokite torto formą ir kepkite apie 10-13 min. Palaukite, kol atvės. 2. Jogurtinėje grietinėje iš...
Lapienė

Lapienė 4 asm.

1. Apie 2 l vandens išvirkite burokėlių smulkintus stiebelius su šiek tiek nugraižytais lapais. 2. Įberkite druskos ir citrinų rūgšties. Kai atvės, supilkite grietinę, suberkite smulkintus krapus, svogūnus, agurkus. Tiekite su šviežiomis bulvėmis....
Vištienos kepenėlių troškinys

Vištienos kepenėlių troškinys 4 asm.

1. Kepenėles išvirkite su druska ir prieskoniais. 2. Smulkintas daržoves patroškinkite svieste. 3. Suberkite kepenėles, sukrėskite grietinę, pomidorų padažą, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite, įpilkite šlakelį vandens ir dar patroškinkite apie...
Indiškas kriaušių pyragas

Indiškas kriaušių pyragas 4 asm.

1. Tešlai sviestą sumaišykite su miltais, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir įpilkite šaukštą vandens. Paruoštą tešlą suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. 2. Paruoškite sirupą: į verdantį vandenį suberkite cukrų su...
Sausainių ir braškių pyragas

Sausainių ir braškių pyragas 4 asm.

1. Sutrupinkite sausainius, supjaustykite braškes. 2. Ištirpinkite sviestą ir palaukite, kol atvės. 3. Sumaišykite sausainius su cukrumi, kakava, tirpintu sviestu ir grietine. Suberkite braškes. 4. Apvalų indą išklokite maistine plėvele,...
Įmantriai įdarytos bulvės

Įmantriai įdarytos bulvės 2 asm.

1. Bulves nušveiskite, nuplaukite ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Atvėsinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo. 3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute kartu su fetos sūriu ir grietine. 4. Į kiekvieną bulvę dė...
Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru

Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru 4 asm.

1. Iš duotųjų produktų iškepkite vienodo dydžio blynus. Žalius špinatus sutrinkite smulkintuvu. 2. Kepenėles išvirkite pasūdytame, pipirais ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje. Svieste apkepkite smulkintą svogūną ir papriką. 3. Paskui sukrė...
Pyragas su meduoliais

Pyragas su meduoliais 4 asm.

1. Išplakite grietinę su vaniliniu cukrumi. 2. Sutrupinkite pirmą meduolių sluoksnį į norimą formą. Bananus supjaustykite griežinėliais. 3. Ant meduolių sluoksnio užpilkite dalį grietinės ir išdėliokite bananus. Vėl trupinkite meduolių sluoksnį...
Žymės: pyragas, desertas