„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Grietinė“ 20 puslapis

Agento 007 omletas su įdaru

Agento 007 omletas su įdaru 1 asm.

1. Elektriniu maišytuvu sumaišykite kiaušinius, pieną, druską, faršą, įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus. Gautą masę supilkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite. Keptuvę būtinai uždenkite dangčiu. Po kelių minučių masę apverskite ir...
Studentiški makaronai

Studentiški makaronai 4 asm.

1. Į verdantį vandenį įpilkite truputį aliejaus, įberkite druskos ir sudėkite makaronus (verdant nuolat pamaišykite). 2. Keptuvėje išlydykite sviestą ir sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, faršą, druską ir pipirus. 3. Į miltus įpilkite šalto...
Bulviniai blynai su sūriu

Bulviniai blynai su sūriu 4 asm.

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite. 2. Įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų ir pagardinkite druska. 3. Įtarkuokite sūrį ir viską išmaišykite. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus. Tiekite su grietine. Skanaus! Receptą...
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite kubeliais bulves. 2. Ant sviesto pakepinkite svogūną, žiedinį kopūstą, pupeles, morką ir žirnius. 3. Baigiant virti bulvėms, sudėkite į puodą apkeptas daržoves, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir  pavirkite dar...
Pyragėliai su varškės įdaru

Pyragėliai su varškės įdaru 5 asm.

1. Varškę sumaišykite su grietine, cukrumi bei cinamonu ir gautą masę sutrinkite blenderiu. 2. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Dėkite po šaukštelį varškės įdaro ant kiekvieno tešlos gabalėlio, kraštus užlenkite į viršų ir už...
Brusketa su skumbre

Brusketa su skumbre 2 asm.

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute. Netrinkite labai smulkiai – užtepėlė negražiai atrodys. 2. Į indą su skumbre krėskite grietinę, majonezą, krienus,...
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru 4 asm.

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų. 2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę...
Lietinių užkandis

Lietinių užkandis 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų. 2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Š...
Grietinės padažas

Grietinės padažas 2 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite svieste, kol taps permatomas. 2. Suberkite miltus ir dar pakepinkite. 3. Supilkite sultinį, pagardinkite muskato riešutais, pasūdykite ir patroškinkite apie 5 minutes. Jei labai sutirštės, įpilkite dar truputį...
Pikantiška lęšių sriuba

Pikantiška lęšių sriuba 4 asm.

1. Lęšius perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite. 2. Puode storu dugnu arba gilioje keptuv4je įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, trumpai pakepinkite, kol svogūno gabalėliai taps perregimi. 3. Išspauskite...
Moliūgų sriuba su skrebučiais

Moliūgų sriuba su skrebučiais 5 asm.

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite. 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite svogūnus. Kai svogūnai pasidarys skaidrūs, sudė...
Omletas su grybais

Omletas su grybais 3 asm.

1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Šoninę supjaustykite labai mažais kubeliais. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite griežinėliais. 2. Karštoje keptuvėje pakepinkite šoninę, kai išsiskirs riebalai, suberkite svogūnus ir kepinkite, kol dailiai...
Pikantiškas sumuštinis

Pikantiškas sumuštinis 2 asm.

1. Pirmiausia paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros minkštą sviestą išsukite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir citrinos sultimis. 2. Po vieną duonos riekelės pusę apskrudinkite sausoje keptuvėje ir, kai šiek tiek pravės,...
Figos su feta

Figos su feta 5 asm.

1. Fetą iki vientisos masės sutrinkite su grietine, tada pagal skonį įberkite druskos ir džiovintų bazilikų. 2. Vytintą kumpį supjaustykite mažais kubeliais. 3. Figas nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, figų viršūnėles įpjaukite kryž...
Žymės: feta, užkandis, figos
Paninis su varške ir saulėje džiovintais pomidorais

Paninis su varške ir saulėje džiovintais pomidorais 2 asm.

1. Duoną įpjaukite taip, kad tilptų įdaras, bet duona neišsižiotų, tada į vidų tepkite saulėje džiovintų pomidorų padažo, klokite po brandinto sūrio riekelę, tepkite kelis kartus per sietelį pertintos, su grietine, česnakais, raudonėliais ir...
Pyragas su lašiša ir varške

Pyragas su lašiša ir varške 6 asm.

1. Iš margarino, miltų, druskos, cukraus ir vandens užminkykite tešlą ir apie 2 valandas laikykite šaldytuve. 2. Lašišos filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite žuvų prieskoniais, pasūdykite ir apkepinkite keptuvėje. Cukiniją, morką...
Kokosų plokštainis

Kokosų plokštainis 5 asm.

1. Sviestą išsukite su cukrumi. Maišant vieną po kito įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite miltus, kokosų drožles ir vėl gerai išmaišykite. 2. Kepimo skardą (didelę, nes iškepusios tešlos lakštą reikės...
Riešutų vyniotinis

Riešutų vyniotinis 4 asm.

1. Į dubenį sudėkite visus tešlai skirtus produktus, įpilkite 100–150 ml vandens ir suminkykite tešlą. Ją suspauskite, padėkite ant miltais pabarstytos lentelės, užvožkite pašildytu dubeniu ir palikite 1 val., kad tešla pasidarytų tąsi. 2. Tešlą...
Lietiniai su grybais

Lietiniai su grybais 3 asm.

1. Kiaušinius išplakite su druska, plakant supilkite vandenį (tinka gazuotas vanduo – nuo angliarūgštės blyneliai būna plonesni). Toliau plakant po truputį suberkite miltus (tešla turi būti skystoka). Paruoštą tešlą maždaug pusvalandį palaikykite š...
Trinta moliūgų sriuba

Trinta moliūgų sriuba 4 asm.

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais, apšlakstykite aliejumi, įspauskite česnaką, išmaišykite, sudėkite į skardą ir kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol paviršius truputį apskrus. 2. Sudėkite apkeptus moliūgų gabalėlius į...