„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Grietinė“ 21 puslapis

Vištienos ir kukurūzų sriuba su skrudinta duona

Vištienos ir kukurūzų sriuba su skrudinta duona 4 asm.

1. Kukurūzus nuvarvinkite. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, išpjaukite kotelius, minkštimą supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Mėsą...
Grybų pyragas

Grybų pyragas 6 asm.

1. Džiovintus baravykus 2–3 val. pamirkykite vandenyje. 2. Sukapokite gabalėliais supjaustytus riebalus su miltais ir druska. Supilkite vandenį. Užminkykite kietą tešlą, įvyniokite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. 3. Nusunkite dž...
Avokadų, agurkų ir varškės pagardas

Avokadų, agurkų ir varškės pagardas 2 asm.

1. Visus žalumynus nuplaukite, labai smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, sukapokite. 2. Avokadą ir agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite grietinę, varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, svogū...
Kavos tortas

Kavos tortas 8 asm.

1. Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, maišykite, kol ištirps cukrus. 2. Sodą išmaišykite dviejuose šaukštuose grietinės. Likusią grietinę sumaišykite su kakava, sukrėskite į kiaušinių masę, suberkite miltus, supilkite grietinę su soda, sudė...
Karamelinis pyragas

Karamelinis pyragas 8 asm.

1. Dubenyje sumaišykite grietinę su soda, kai suputos, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir miltus, sukrėskite sutirštintą pieną, gerai išmaišykite. 2. Padalykite tešlą į dvi dalis. Dalį tešlos sukrėskite į popieriumi išklotą apskritą 25 cm...
Pudingas su vyšniomis

Pudingas su vyšniomis 6 asm.

1. Želatiną užmerkite ir palikite, iki išbrinks. 2. Kiaušinius gerai nuplaukite, baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. 3. Želatiną ištirpinkite mažame puodelyje, tada supilkite...
Raugintų kopūstų sriuba duonos kepaliukuose

Raugintų kopūstų sriuba duonos kepaliukuose 4 asm.

1. Kopūstus sudėti į verdantį sultinį, įmesti laurų lapelį, kadagių uogas ir virti, kol kopūstai suminkštės. 2. Porą nuvalyti, supjaustyti griežinėliais ir pakepinti keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėti stambiai sutarkuotas morkas ir dar truputį...
Nekeptas sausainių tortas su chalva

Nekeptas sausainių tortas su chalva 6 asm.

1. Chalvą su grietine išplakite elektriniu plakikliu ir dėkite 1–2 valandoms į šaldytuvą – tegu skystoka masė šiek tiek pastingsta. 2. Į indą kiek aukštesniais kraštais sudėliokite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos...
Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis

Pikantiška užkandėlė su alyvuogėmis 6 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, tada supjaustykite norimo dydžio stačiakampiais gabalėliais. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Žalumynus nuplaukite, sukapokite. Česnakus ir žalumynus gerai išsukite su feta ir grietine. Masę pagal...
Florentinai su riešutais ir džiovintais vaisiais

Florentinai su riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Karštoje orkaitėje trumpai paskrudinkite žemės riešutus, pašalinkite luobeles. 100 g riešutų sumalkite, likusius susmulkinkite. 2. Puode ištirpykite sviestą su cukrumi, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa ir įgaus...
Žuvies kotletukai

Žuvies kotletukai 4 asm.

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, jei yra kaulų, juos pašalinkite ir pusvalandžiui pamerkite žuvį į pieną – bus gardesnė. Mirkytą žuvį labai gerai nuvarvinkite, jei reikia, dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir susmulkinkite. 2. Svogūną, č...
Keksiukai su šilauogėmis

Keksiukai su šilauogėmis 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. 2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu.  3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.   4....
Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais

Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais 4 asm.

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite. 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir jame pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudė...
Kiaušiniai sluoksniuotos tešlos “lizdeliuose”

Kiaušiniai sluoksniuotos tešlos “lizdeliuose” 3 asm.

1. Iš šiek tiek atšilusios tešlos stikline išspauskite 12 skritulių (6 – 7 cm skersmens). Iš 6 skritulių mažesniu indu (pavyzdžiui, taurele) išspauskite 4 – 4,5 cm skersmens angas. Sveikuosius skritulius patepkite išplaktu kiaušiniu, ant kiekvieno...
Pikantiška vištiena

Pikantiška vištiena 2 asm.

1. Kubeliais supjaustytą mėsą pakepinkite su 2 šaukštais sviesto. Sudėkite kubeliais supjaustytus agurkus ir dar truputį pakepinkite. Likusiame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus, išmirkytus džiovintus grybus (arba šviežius pievagrybius). 2....
Pievagrybiai su grietinės padažu

Pievagrybiai su grietinės padažu 2 asm.

1. Griežinėliais supjaustytus grybus trumpai pakepinkite su 2 šaukštais sviesto ir išdėliokite į indelius. 2. Paruoškite padažą: smulkintus svogūnus pakepinkite likusiame svieste, suberkite miltus, maišydami dar truputį pakepinkite ir atskieskite...
Saldus makaronų apkepas

Saldus makaronų apkepas 4 asm.

1. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nukoškite, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir atsargiai išmaišykite (makaronai nesulips). 2. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę,...
Įdarytos bulvės su varške

Įdarytos bulvės su varške 4 asm.

1. Gerai nuplautas bulves įpjaukite kryžmai, kiekvieną bulvę atskirai suvyniokite į foliją ir 50 min. kepkite orkaitėje. 2. Paruoškite įdarą: varškę išsukite su grietine, garstyčiomis ir prieskoniais. Įdėkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą...
Troškintos daržovės

Troškintos daržovės 3 asm.

1. Nuluptus burokėlius, morkas ir petražoles supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite į puodą, apšlakstykite citrinų sultimis, įdėkite 2 šaukštus sviesto, įpilkite stiklinę pasūdyto vandens ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., retkarč...
Pikantiška riešutų sriuba

Pikantiška riešutų sriuba 2 asm.

1. Agurkus nulupkite. Vieną supjaustykite griežinėliais, kitus – smulkiais kubeliais. Susmulkinkite krapus, sugrūskite česnakus. 2. Jogurtą, grietinę, susmulkintus agurkus, krapus, česnakus išplakite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais...