„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Grietinė“ 22 puslapis

Desertas „Labas rytas“

Desertas „Labas rytas“ 4 asm.

1. Šiek tiek atšilusią tešlą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir iškepkite (15 min.).   2. Pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite manų kruopas, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią...
Paštetas

Paštetas 6 asm.

1. Žuvį apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 30 min. Ant bandelių sukrėskite grietinę ir palikite 10 min. 2. Žuvį ir bandeles sumalkite, sudėkite trynius, sūrį, krienus, petražoles, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. 3....
Įdaryti burokėliai

Įdaryti burokėliai 6 asm.

1. Burokėlius nulupkite, išskobkite vidų, pabarstykite druska, pipirais. 2. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su ryžiais, razinomis bei cinamonu. 3. Šia mase įdarytus burokėlius sudėkite į karščiui atsparų indą, ant...
Lydeka su obuoliais

Lydeka su obuoliais 6 asm.

1. Nuvalytą ir stambokais gabaliukais supjaustytą žuvį apšlakstykite iš pusės citrinos išspaustomis sultimis, pasūdykite ir 30 min. palaikykite šaldytuve. 2. Žuvies gabaliukus pavoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 3....
Žymės: obuoliai, Žuvis
Kepta sorų kruopų košė

Kepta sorų kruopų košė 4 asm.

1. Gerai nuplautas kruopas užpilkite karštu pienu, pasūdykite, įdėkite šaukštą sviesto ir 20 min. virkite ant mažos ugnies. 2. Slyvas išmirkykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Riešutus sukapokite. 3. Į išvirusią košę sudėkite slyvas,...
Mėsos troškinys

Mėsos troškinys 2 asm.

1. Kubeliais supjaustytą mėsą pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Apkepusią mėsą išdėliokite į indelius, o likusiuose riebaluose pakepinkite kubeliais supjaustytas morkas, sugrūstą česnaką bei svogūnus. Juos taip pat išdėliokite į indelius....
Sriuba „Vasara“

Sriuba „Vasara“ 2 asm.

Kefyrą, varškę ir grietinę išplakite, suberkite smulkintus česnakus ir svogūnus. Sudėkite kubeliais supjaustytus agurkus ir ridikėlius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Suberkite smulkintus žalumynus, išmaišykite ir mažiausiai...
Virtinukai su obuoliais

Virtinukai su obuoliais 4 asm.

1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į...
Aštrus daržovių troškinys su kvietinėmis kruopomis

Aštrus daržovių troškinys su kvietinėmis kruopomis 4 asm.

1. Svogūnus sukapokite, česnakus sugrūskite. Aitriąją papriką, išėmus sėklas, kuo smulkiau supjaustykite. Žaliąją papriką ir pomidorus supjaustykite kubeliais. 2. Kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite brinkti. 3. Gilioje...
Raugintų kopūstų sriuba su moliūgų sėklomis

Raugintų kopūstų sriuba su moliūgų sėklomis 6 asm.

1. Kopūstus sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite laurų lapelį, kadagių uogas ir virkite, kol kopūstai suminkštės. 2. Porą nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite stambiai tarkuotas morkas ir...
Plakta kiaušinienė su kumpiu

Plakta kiaušinienė su kumpiu 3 asm.

1. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis, pomidorus – skiltelėmis. Bazilikus kruopščiai nuplaukite, stambesnius lapelius susmulkinkite, mažus palikite nepjaustytus.  2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pakepinkite kumpio juosteles, sudė...
Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas 4 asm.

1. Mieles apibarstykite cukrumi ir palikite, kol suskystės. Miltus persijokite, sumaišykite su druska, supilkite skystas mieles, pašildytą pieną, šaukštą aliejaus ir maišikliu ar rankomis užminkykite tešlą. Ją uždenkite ir palikite šiltoje vietoje...
Duonos salotos

Duonos salotos 3 asm.

1. Duoną, sūrį, virtą mėsą, kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite viską į dubenį. 2. Įberkite žiupsnelį druskos, užpilkite grietinės, ant viršaus užberkite duonos džiuvėsėlių. 3. Puoškite žalių arba raugintų agurkų skiltelėmis....
Žymės: salotos, Duona
Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais

Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais 2 asm.

1. Žiedinį kopūstą (apvirtą arba šviežią – kaip kam patinka) išskirstykite kuo mažesniais žiedynėliais. Atitinkamo dydžio kubeliais supjaustykite agurkus ir ridikėlius. 2. Salotas sluoksniuokite vienos porcijos salotinėse: iš pradžių agurkus,...
Amerikietiškas sūrio pyragas

Amerikietiškas sūrio pyragas 8 asm.

Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite (patogu tai daryti elektriniu maišikliu). Trupinius kartu su cukrumi suberkite į dubenį, supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite. 26 cm skersmens torto formą aukštais nuimamais kraštais...
Lašiša su citrinomis ir smidrais

Lašiša su citrinomis ir smidrais 4 asm.

1. Lašišą pasūdykite, pabarstykite pipirais. Citriną supjaustykite plonais griežinėliais. Grietinę sumaišykite su garstyčiomis ir žiupsneliu cukraus. 2. Smidrus perpilkite verdančiu vandeniu ir nuvarvinkite. 3. Svogūną smulkiai supjaustykite ir...
Salotos su krabais

Salotos su krabais 5 asm.

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, tada supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Krabų lazdeles susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, tada pagal skonį pasūdykite, pagardinkite š...
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos 4 asm.

1. Avokadą nuplaukite, nulupkite, kauliuką pašalinkite, minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Morkas ir bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite,...
Įdarytos paprikos

Įdarytos paprikos 2 asm.

1. Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius. 2. Mėsą sudėkite į dubenį. Sudėkite smulkintus ir aliejuje pakepintus svogūnus, įpilkite vyno, įkrėskite šaukštą grietinės ir gerai išmaišykite. Sudėkite ryžius, pagal skonį įberkite pipirų,...
Bulvių pyragas su lašiša

Bulvių pyragas su lašiša 4 asm.

1. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite, įdėkite 50 g sviesto, sukrėskite grietinę, suberkite tarkuotą sūrį ir sugrūskite. 2. Žuvies gabalėlius sudėkite į kepimo indą, supilkite pieną, įdėkite laurų lapelių, įberkite pipirų...