1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus standžios ir traškios.
2. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite...
1. Varškę, kiaušinius, druską ir cukrų sumaišykite ir išsukite iki vientisos masės.
2. Sodą užgesinkite citrinų sultimis, sumaišykite su grietine ir sudėkite į varškės masę. Įmaišykite miltus, užminkykite tešlą ir iš jos iškočiokite 4 vidutinio...
1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų ir per naktį pamirkykite.
2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą.
3....
1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite ir iškepkite orkaitėje, iki odelė ims raukšlėtis, tada labai trumpai pamerkite jas į šaltą vandenį, nulupkite odelę ir dar kartą perpjaukite per pusę.
2. Paruoškite marinatą. Česnaką nulupkite,...
1. Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, miltus sumaišykite su druska, suberkite į sviestą ir maišykite kombainu lėtu režimu, kol gausite stambius trupinius. Tada sukrėskite grietinę ir užminkykite tešlą.
2. Tešlą padalykite į dvi dalis,...
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, bet jokiu būdu nepervirkite, kad neprarastų formos.
2. Špinatus perrinkite, kotelius nupjaukite, lapus suplėšykite.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai jie dailiai pagels,...
1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite 400 g mėsos faršo arba juostelėmis pjaustytos paukštienos kartu su smulkintu svogūnu, išspauskite porą skiltelių česnako.
2. Kai mėsa šiek tiek apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Baigdama...