Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Grietinė“ 5 puslapis

Kišas su žalumynais ir cukinija

Kišas su žalumynais ir cukinija 6 asm.

Tai puikus patiekalas vakarienei, kurį gali lydėti lengvos salotos, o kitą dieną atšalęs pyrago gabaliukas taps puikiais priešpiečiais ar net pietumis. Jau nekalbant apie tai, kad toks pyragas gali tapti didžiausia pikniko staigmena. Šįsyk išbandykite prancūzišką klasiką – kišą su žalumynais, porais ir cukinija.

Varške ir žalumynais įdarytos makaronų kriauklės

Varške ir žalumynais įdarytos makaronų kriauklės 4 asm.

Naminio pomidorų padažo „patale“ švelniai apskrudusios keptos makaronų kriauklės su varškės įdaru puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei.

Lukštuose kepti kiaušiniai su špinatais

Lukštuose kepti kiaušiniai su špinatais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Siūlau pasigaminti įdarytų kiaušinių pagal įdomią technologiją: užuot įdarui naudoję vien kiaušinių trynius ir šia mase pripildę virtų kiaušinių baltymus, įdarykite kiaušinių lukštų puseles! Tokį kiaušinių pateikimo būdą išmokau iš lenkių šeimininkių, o toks kiaušinių pateikimas įprastas lenkiškiems Velykų arba Atvelykio pusryčiams. 

Naminiai kibinai su viščiukų šlaunelių mėsos įdaru

Naminiai kibinai su viščiukų šlaunelių mėsos įdaru 10 asm.

Kibinai –  kaip praktiškas patiekalas, nes jis lengvai gaminamas, galima paruošti įvairius įdarus, juos galima valgyti ir šiltus, ir atvėsusius, o kai kurios šeimininkės jų pagamina daugiau ir užšaldo.

Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis

Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis 6 asm.

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Pavasaris jau pasibeldė į langus, tad galima atidaryti ir tartų sezoną. Išbandykite šį receptą vakarienei, savaitgalio pietums ar net šventės, vakarėlio proga!

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais 4 asm.

Renata Ničajienė (Sezoninevirtuve.lt): Pamiškėse ir patvorėse jau galvas kelia ir jaunos dilgės. Tai pirmosios šviežios vietinės sezoninės valgomos žolės, kurios turtingos vitaminų, pavasarinės gaivos ir žalumos. Nepraleiskite progos jų paragauti!

Aštuonkojo užkandis iš restorano „Salvete City“

Aštuonkojo užkandis iš restorano „Salvete City“ 1 asm.

Vilniuje veikiančio restorano „Salvete City“ šefu italu Antonio Serra kviečia pasigaminti užkandį iš aštuonkojo, grietinės ir kelių rūšių žaliųjų daržovių. Jei nustebote dėl aštuonkojo ir grietinės derinio, būkita ramūs – šefo sumanytas derinys išties puikus. Švelnus baltaisiais pipirais paskanintos grietinės rūgštumas puikiai dera su aštuonkojo gabalėliais ir šviežiomis bei trumpai apvirtomis daržovėmis.  

Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi

Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi 6 asm.

Prieš kelerius metus ir Lietuvoje kilus tikram keksiukų kepimo vajui, ko gero, daugelis besisukiojančių virtuvėje tą savąjį idealų šio deserto receptą jau atrado. O jei tokio dar neturite arba norisi išbandyti ką nors naujo, turėtų maloniai nustebinti sodraus skonio keksiukai su „Guinness“ alumi.

Kepta paprika su ančiuvių padažu

Kepta paprika su ančiuvių padažu 6 asm.

Gian Luca Demarco: „Ančiuvių padažas yra vienas kalėdiškiausių patiekalų šiaurės Italijoje. Tai privalomas kiekvieno šventinio stalo akcentas. Šio patiekalo slaptas slaptas ingredientas – ančiuviai. Subtilus padažas puikiai dera su šiek tiek pakepta, italų itin mėgstama, paprika.“

Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“ 6 asm.

Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę....
Lobiani – paplotėliai su pupelių įdaru

Lobiani – paplotėliai su pupelių įdaru 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Lobiani – tai vienas iš mano mėgstamiausių gruziniškų patiekalų. Šie paplotėliai su pupelių įdaru gaminami per visas šventes. Prisipažinsiu, kai per šventes Gruzijoje gamindavome šį patiekalą, su  nekantrumu laukdavau, kol šis šiek tiek atvės ir galėsiu skanauti dar šiltus paplotėlius.“

Spagečiai su lašiša ir cukinijomis

Spagečiai su lašiša ir cukinijomis 4 asm.

Gerai įkaitinti keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėti smulkiai supjaustytą lašišą, šiek tiek apkepti. Susmulkinti svogūnus, sudėti į keptuvę ir apkepti kol ims tapti skaidrėti. Gerai sukapoti svogūno galvutes. Keptuvėje lašišą ir svogūnus...
Gaivus nekeptas tortas

Gaivus nekeptas tortas 4 asm.

Sausainius sutrinkite elektriniu trintuvu. Sviestą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, supilkite į trupinius ir išmaišykite. Atsegamą pyrago formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite sausainių masę ir tolygiai paskleiskite, stipriai...
Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais 2 asm.

Garų vonelėje išlydykite šokoladą, sumaišykite su kambario temperatūros grietine. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus. Biskvitus pertepkite gautu glajumi. Papuoškite uogomis. Receptą atsiuntė Rūta K., Palanga.
Velykinis tortas

Velykinis tortas 4 asm.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius po kiekvieno gerai išmaišydami. Suberkite miltus sumaišytus su krakmolu, kakava, kepimo milteliais. Į kepimo formą supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių...
Gaivus velykinis tortas

Gaivus velykinis tortas 4 asm.

Sumalkite sausainius su riešutais. Išlydytą sviestą sumaišykite ir trumpai užvirkite su sutirštintu pienu (100 g). Išminkykite, sudėkite į torto formą, išlyginkite ant dugno ir pakepkite apie 12 minučių. Torto pagrindas būna kietas – tokio ir reikia....
Tortas „Gulbė princesė“

Tortas „Gulbė princesė“ 4 asm.

Kivių, citrinų, apelsinų ir braškių želė iš vakaro paruoškite pagal instrukcijas ant pakuočių (su kiek mažiau, nei nurodyta, vandens), supilkite į dideles lėkštes, atvėsinkite, kol sustings. Sausainius ir riešutus susmulkinkite smulkintuvu. Tirpintą...
Burnoje tirpstantys žagarėliai

Burnoje tirpstantys žagarėliai 2 asm.

Trynius ištriname su cukrumi, grietine, druska ir brendžiu. Po truputį įminkome miltus. Vientisos tešlos rutulį susukame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą kelioms valandoms. Įkaitiname aliejų, kaitrą nustatome vidutinio karštumo. Žagarėlių...
Moliūginis pyragas su „Panna cotta“

Moliūginis pyragas su „Panna cotta“ 2 asm.

 Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkykite. Supilkite sirupą, išminkykite ir padėkite tešlą kelioms valandoms į šaldytuvą. Slyvas irgi kelias valandas pamirkykite svarainių sirupe. Moliūgų masę sumaiš...
Obuolių pyragas su bazilikais

Obuolių pyragas su bazilikais 4 asm.

Labai gaivus, aromatingas, lengvai pagaminamas pyragas-torčiukas. Sako, kad skoniu primena „Napaleoną“. Sunkiausia dalis yra palaukti, kol gerai atšals.