„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Grietinė“ 9 puslapis

Pusiau trapi tešla (kočiojama)

Pusiau trapi tešla (kočiojama) 10 asm.

Grietinę išplakite su tryniu, žiupsneliu druskos ir cukrumi, sudėkite į išsuktą kambario temperatūros sviestą, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
Kapota tešla

Kapota tešla 10 asm.

Sumaišykite miltus su cukrumi, ant mišinio uždėkite iš šaldytuvo išimtą sviestą (jį galima stambiai sutarkuoti – reikės mažiau kapoti). Kapokite vienu ar dviem peiliais, kol visi sviesto gabaliukai apsivels miltais. Į miltų kauburėlyje suformuotą...
Įvairių daržovių pyragas

Įvairių daržovių pyragas 6 asm.

Česnakus nulupkite, sukapokite. Miltus persijokite per sietelį ant didelės lentelės, viduryje padarykite kauburėlį, supilkite šakute išplaktus kiaušinius, užberkite miltų, ant viršaus dėkite tarkuotą šaltą sviestą ir kapokite peiliu, kol tešla...
Varškės įdaras didžkukuliams

Varškės įdaras didžkukuliams 5 asm.

Varškę pertrinkite. Lašinukus paspirginkite keptuvėje. Varškę sumaišykite su lašinukais, sviestu, grietine, kiaušiniu, mėtomis arba peletrūnu. Įberkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Didžkukulius su varškės įdaru patiekite su...
Jautienos įdaras didžkukuliams

Jautienos įdaras didžkukuliams 6 asm.

Jautieną ir varškę (arba virtas bulves, jeigu vietoje varškės naudojate jas) sumalkite mėsmale. Supilkite grietinę, įberkite maltų juodųjų pipirų arba mairūno ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite. Didžkukulius su jautienos įdaru patiekite su...
Kiaulienos įdaras didžkukuliams

Kiaulienos įdaras didžkukuliams 6 asm.

Kiaulieną sumalkite mėsmale. Supilkite grietinę, įberkite maltų juodųjų pipirų arba mairūno ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite. Didžkukulius su kiaulienos įdaru patiekite su spirgučiais arba su tirpintu sviestu ir grietine.  
Apelsininis pyragas su migdolų riešutais

Apelsininis pyragas su migdolų riešutais 6 asm.

Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu (recepto autorė smulkina taip, kad dalis būtų labai smulki, bet ir liktų stambesnių gabalėlių), nuo apelsinų nutarkuokite žievelė ir išspauskite sultis, sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išplakite su...
Lazanija su žuvimi

Lazanija su žuvimi 3 asm.

Žuvį gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite gabaliukais ir sumalkite mėsmale. Porą švariai nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite. Maltą žuvį sumaišykite...
Pyragas su kelmučiais

Pyragas su kelmučiais 6 asm.

Tešlai bulves nuplaukite, nuskuskite, padalykite į kelias dalis, išvirkite, nusunkite ir sugrūskite.  Į grūstas bulves supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir iškočiokite – jei...
Pikantiška užkandėlė su grybais

Pikantiška užkandėlė su grybais 5 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir supjaustykite ją vidutinio dydžio kvadratėliais. Grybus nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir trumpai apkepkite svieste. Rikotą iki vientisumo ištrinkite su spaustais česnakais bei grietine,...
Varškėčiai su bulvėmis

Varškėčiai su bulvėmis 4 asm.

Virtas bulves ir varškę sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų. Tešlą gerai suminkykite ir iš jos suformuokite paplotėlius, apvoliokite juos miltais iš abiejų pusių ir kepkite svieste, kol pagels. Patiekite su grietine ar...
Švilpikai

Švilpikai 4 asm.

Bulves išvirkite, sutrinkite, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Tešlą padalinkite į keletą dalių, iš kiekviens dalies suformuokite po " dešrą " ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Kepimo skardą ištepkite...
Bulvės su sūrio užpilu

Bulvės su sūrio užpilu 4 asm.

Nuluptas bulves supjaustykite į keturias dalis ir pastatykite virti, pasūdykite. Kol jos verda paruoškite užpilą smulkiai sutarkuokite rūkytą sūrį įdėkite majonezo, grietinės, įpilkite vandens ir pakaitinkite, kol sūris išsilydys. Tada sudėkite...
Bulvių troškinys

Bulvių troškinys 4 asm.

Nuluptas bulves supjaustykite stambiais kubeliais, suberkite į puodą, įberkite druskos ir sudėkite svieste pakepintus susmulkintus svogūnus. Tada užpilkite sultiniu ir troškinkite dangčiu uždengtame puode. Truputį patroškinę suberkite nuluptus ir...
Bulvių pica

Bulvių pica 4 asm.

Nuluptas bulves smulkiai sutarkuokite, įberkite prieskonius ir supilkite į riebalais suteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakite su grietine bei miltais ir supilkite ant bulvių. Dešrą ir papriką supjaustykite kubeliais ,sutarkuokite sūrį,...
Trintų bulvių blynai su sūriu

Trintų bulvių blynai su sūriu 3 asm.

Dideliame dubenyje sumaišykite virtas ir sutrintas bulves, tarkuotą mocarelos sūrį, tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Imkite po šaukštą paruoštos masės, tarp drėgnų delnų suformuokite...
Tarkuotų bulvių blyneliai su varškės kremu ir lašiša

Tarkuotų bulvių blyneliai su varškės kremu ir lašiša 6 asm.

PARUOŠKITE VARŠKĖS PADAŽĄ Į dubenėlį sudėkite varškę, grietinę, kapotus krapus. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Išmaišykite ir atidėkite į šalį. Plonomis juostelėmis supjaustykite lašišą. IŠKEPKITE BULVINIUS BLYNELIUS Bulves...
Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu

Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu 6 asm.

PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes. Sudėkite į keptuvę...
Nekeptas riešutų sviesto skonio sūrio pyragas

Nekeptas riešutų sviesto skonio sūrio pyragas 12 asm.

Gerai išmaišykite maskarponės sūrį kartu su grietine ir riešutų sviestu. Jei saldumo neužtenka, galite įpilti puodelį cukraus pudros. Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpinkite ne ant atviros ugnies. Atvėsusią ištirpusią želatiną supilkite į...
Imeretijos chačapuris

Imeretijos chačapuris 10 asm.

Vos pašildykite pieną, suberkite druską, cukrų, mieles, šiek tiek aliejaus, miltų ir padėkite kilti šiltoje vietoje apie 15 min. Vėliau supilkite kefyrą ir didžiąją dalį išsijotų miltų, įmuškite kiaušinį ir pradėkite minkyti, jei reikia, pridedant...