„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Grybai“ 4 puslapis

Daugiaryžis su voveraitėmis

Daugiaryžis su voveraitėmis 4 asm.

Grybus nuvalykite, užpilkite šaltu vandeniu, palikite 10 minučių. Išgriebkite nuplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite. Didesnes voveraites pasmulkinkite. Prikaistuvyje išlydykite šaukštą sviesto, įpilkite šaukštą aliejaus. Sudėkite vieną smulkintą...
Bulvių kukulaičiai su grybais

Bulvių kukulaičiai su grybais 4 asm.

Bulves išvirkite, nusunkite ir, įdėję sviesto bei kiaušinio trynį, trinkite, kol gausis piurė (700 g bulvių maždaug 2 kiaušinių tryniai). Iš košės suformuokite mažus paplotėlius ir į jų vidų dėkite grybų faršo. Kukulaičiams suteikite obuolio arba...
Kiaušinių, kumpio ir grybų salotos

Kiaušinių, kumpio ir grybų salotos 4 asm.

Kietai virtus kiaušinius supjaustykite gabalėliais. Majonezą pasūdykite, papipirinkite, įberkite garstyčių arba įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite kapoto kumpio bei grybų. Sumaišykite su kiaušiniais.
Balandėliai su grybais ir kiaušiniais

Balandėliai su grybais ir kiaušiniais 6 asm.

Apvirkite kopūsto lapus. Aliejuje pakepkite pjaustytų svogūnų ir pjaustytų grybų ir 15 minučių patroškinkite. Virtus kiaušinius susmulkinkite ir sumaišykite su kapotais žalumynais, sudėkite grybus su svogūnais. Pasūdykite ir papipirinkite pagal...
Sriuba su šviežiais grybais

Sriuba su šviežiais grybais 4 asm.

Bulves nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Krapus ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Šviežius grybus (baravykus, kazlėkus, rudmėses) nuvalykite, nuplaukite, apipilkite verdančiu vandeniu, sudėkite į keptuvę ir kartu su...
Grybų mišrainė su daržovėmis

Grybų mišrainė su daržovėmis 6 asm.

Morkas ir svogūnus nulupkite. Nuplautas daržoves supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Česnakus ir grybus taip pat susmulkinkite. Į didelį puodą supilkite aliejų, įkaitinkite, sudėkite daržoves, grybus ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol darž...
Grybų tyrė ir ekstraktas sriuboms gardinti

Grybų tyrė ir ekstraktas sriuboms gardinti 6 asm.

Grybus nuvalykite ir nuplaukite. Į emaliuotą puodą įpilkite pusę stiklinės vandens, suberkite druską ir citrinų rūgštį, užvirkite. Sudėkite grybus ir ant mažos ugnies virkite 30 minučių, virdami po truputį supilkite dar pusę stiklinės vandens....
Marinuoti miško grybai

Marinuoti miško grybai 6 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į lengvai pasūdytą ir parūgštintą vandenį ir virkite 20–25 minutes (iki grybai nusės ant dugno). Išvirtus nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Kol grybai verda, pasigaminkite marinatą: į puodą...
Sūdyti miško grybai

Sūdyti miško grybai 6 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. Į emaliuotą puodą suberkite druską, grybus ir užpilkite vandeniu, kad grybai būtų vos apsemti. Dėkite ant ugnies ir virkite 20–25 minutes (grybai turi nusėsti ant dugno). Nukoškite ir atvė...
Grybai įdarams gardinti

Grybai įdarams gardinti 6 asm.

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais, nuvalytas morkas sutarkuokite arba supjaustykite, viską apkepkite su aliejumi, paskaninkite pipirais ir druska. Sudėkite supjaustytus grybus ir 15–20 minučių patroškinkite. Gautą masę sukrėskite į...
Grybai pomidorų padaže

Grybai pomidorų padaže 6 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir virkite pasūdytame ir parūgštintame vandenyje apie 20–25 minutes (kol grybai nusės ant puodo dugno). Išvirtus grybus gerai nuvarvinkite. Kitame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite grybus, suberkite cukrų, supilkite...
Vištiena sūrio patale

Vištiena sūrio patale 2 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Vištos krūtinėlę padalykite į dvi dalis, įsukite į plastikinį maišelį ir lengvai pamuškite. Pasūdykite, užberkite pipirų. Svogūną supjaustykite griežinėliais,...
Pupelių salotos su grybais

Pupelių salotos su grybais 2 asm.

1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Sukrėskite į dubenėlį. 2. Grybus nuvalykite, supjaustykite stambesniais gabaliukais ir apkepkite su sviesto bei aliejaus mišiniu. 3. Sudėkite svogūnus,...
Kiniškos daržovės

Kiniškos daržovės 3 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir salierus. Sudėkite nuvarvintus grybus ir dar 2 min. pakepinkite. Įpilkite ketvirtadalį puodelio vandens, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 min. 2. Likusiame vandenyje išmaišykite...
Rudeninė sriuba

Rudeninė sriuba 4 asm.

1. Džiovintus grybus užpilkite 300 ml verdančio vandens ir palikite mirkti. .2 Makaronus suberkite į sausą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 °C orkaitėje 10 min. (turi įgauti gražią auksinę spalvą). 3. Storasienio puodo dugną...
Kreivabudžių kepsneliai su voveraičių padažu

Kreivabudžių kepsneliai su voveraičių padažu 2 asm.

1. Kreivabudžių galvutes nuvalykite ir nuplaukite. Pavoliokite miltuose, paskui pamirkykite plaktuose kiaušiniuose ir pavoliokite džiūvėsiuose. 2. Voveraites nuplaukite ir pakepinkite pusėje kiekio riebalų. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. 3.Iš...
Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais

Burokėlių sriuba su kukuliais ir džiovintais grybais 4 asm.

1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius. 2. Burokėlius, morkas ir bulves supjaustykite š...
Mėsos ir grybų pyragas

Mėsos ir grybų pyragas 4 asm.

1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir įklokite į išardomą kepimo skardą. Tešlą įklokite taip, kad uždengtumėte ir kraštus. Faršą apkepkite su smulkintais svogūnais, morkomis ir grybais, pagardinkite žolelėmis, pipirais ir druska. 2. Į pravėsusį farš...
Blynai su faršo, grybų ir kumpio įdaru

Blynai su faršo, grybų ir kumpio įdaru 4 asm.

1. Bulves nulupkite ir išvirkite sūdytame vandenyje, sugrūskite. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, paskaninkite pipirais ir druska. Gerai išmaišykite, jei labai limpa prie rankų, berkite dar miltų. 2. Svogūną susmulkinkite ir...
Silkių suktinukai su grybų padažu

Silkių suktinukai su grybų padažu 4 asm.

Silkių filė gabalėlius susukite palikdami viduryje skylutę. Svogūnus ir grybus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais ir pakepkite  aliejuje. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, gvazdikėlių ir atvėsinkite....