Bulves išvirkite, nusunkite ir, įdėję sviesto bei kiaušinio trynį, trinkite, kol gausis piurė (700 g bulvių maždaug 2 kiaušinių tryniai). Iš košės suformuokite mažus paplotėlius ir į jų vidų dėkite grybų faršo. Kukulaičiams suteikite obuolio arba...
Apvirkite kopūsto lapus. Aliejuje pakepkite pjaustytų svogūnų ir pjaustytų grybų ir 15 minučių patroškinkite. Virtus kiaušinius susmulkinkite ir sumaišykite su kapotais žalumynais, sudėkite grybus su svogūnais. Pasūdykite ir papipirinkite pagal...
Morkas ir svogūnus nulupkite. Nuplautas daržoves supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Česnakus ir grybus taip pat susmulkinkite. Į didelį puodą supilkite aliejų, įkaitinkite, sudėkite daržoves, grybus ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol darž...
Grybus nuvalykite ir nuplaukite. Į emaliuotą puodą įpilkite pusę stiklinės vandens, suberkite druską ir citrinų rūgštį, užvirkite. Sudėkite grybus ir ant mažos ugnies virkite 30 minučių, virdami po truputį supilkite dar pusę stiklinės vandens....
Grybus nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į lengvai pasūdytą ir parūgštintą vandenį ir virkite 20–25 minutes (iki grybai nusės ant dugno). Išvirtus nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Kol grybai verda, pasigaminkite marinatą: į puodą...
Grybus nuvalykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. Į emaliuotą puodą suberkite druską, grybus ir užpilkite vandeniu, kad grybai būtų vos apsemti. Dėkite ant ugnies ir virkite 20–25 minutes (grybai turi nusėsti ant dugno). Nukoškite ir atvė...
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Vištos krūtinėlę padalykite į dvi dalis, įsukite į plastikinį maišelį ir lengvai pamuškite. Pasūdykite, užberkite pipirų. Svogūną supjaustykite griežinėliais,...
1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Sukrėskite į dubenėlį.
2. Grybus nuvalykite, supjaustykite stambesniais gabaliukais ir apkepkite su sviesto bei aliejaus mišiniu.
3. Sudėkite svogūnus,...
1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir salierus. Sudėkite nuvarvintus grybus ir dar 2 min. pakepinkite. Įpilkite ketvirtadalį puodelio vandens, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 min.
2. Likusiame vandenyje išmaišykite...
1. Džiovintus grybus užpilkite 300 ml verdančio vandens ir palikite mirkti.
.2 Makaronus suberkite į sausą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 °C orkaitėje 10 min. (turi įgauti gražią auksinę spalvą).
3. Storasienio puodo dugną...
1. Kreivabudžių galvutes nuvalykite ir nuplaukite. Pavoliokite miltuose, paskui pamirkykite plaktuose kiaušiniuose ir pavoliokite džiūvėsiuose.
2. Voveraites nuplaukite ir pakepinkite pusėje kiekio riebalų. Pasūdykite, pabarstykite pipirais.
3.Iš...
1. Į faršą įtarkuokite pusę svogūno, suberkite mėsos prieskonius, pipirus, druską ir gerai išmaišykite. Dideliame puode užvirkite 2–2,5 l vandens ir sumeskite šlapiomis rankomis suformuotus kukulius.
2. Burokėlius, morkas ir bulves supjaustykite š...
1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir įklokite į išardomą kepimo skardą. Tešlą įklokite taip, kad uždengtumėte ir kraštus. Faršą apkepkite su smulkintais svogūnais, morkomis ir grybais, pagardinkite žolelėmis, pipirais ir druska.
2. Į pravėsusį farš...
1. Bulves nulupkite ir išvirkite sūdytame vandenyje, sugrūskite. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, paskaninkite pipirais ir druska. Gerai išmaišykite, jei labai limpa prie rankų, berkite dar miltų.
2. Svogūną susmulkinkite ir...