„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Gvazdikėliai“ 7 puslapis

Naminis moliūgų kremas kavai

Naminis moliūgų kremas kavai 4 asm.

1. Iš pradžių pasiruoškite moliūgų tyrę. Jos šiam sirupui prireiks nedaug, tačiau likusią dalį galėsite panaudoti moliūgų blynams, sriuboms ar pyragams. Taigi supjaustykite moliūgą gabalais, išimkite sėklas. Sudėkite jo gabalus ant kepimo...
Moliūgų desertas

Moliūgų desertas 4 asm.

1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį. Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nusausinkite. 2. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškoč...
Morkų ir razinų desertas

Morkų ir razinų desertas 4 asm.

1. Morkas nuskuskite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. 2. Razinas 15 minučių pamerkite į šaltą vandenį, išgriebusi nuspauskite. Į puodą supilkite raudonąjį vyną, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus rudojo cukraus ir kaitinkite,...
Kiauliena su orkaitėje keptomis morkomis

Kiauliena su orkaitėje keptomis morkomis 4 asm.

1. Išpjovos gabalėlius perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį. Kitame dubenyje sumaišykite skystą medų, smulkintus svogūnus, trintus česnakus, žiupsnį maltų juodųjų pipirų. Gauta košele aptepkite mėsos gabalėlius, apšlakstykite juos raudonuoju vynu...
Moliūginis šokoladainis

Moliūginis šokoladainis 6 asm.

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į kepimo formą, užpilkite 2 šaukštais aliejaus ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug 30-35 minutėms arba kol suminkštės. 2. Sutrinkite į košelę ir palikite atvėsti – pyragui prireiks...
Silkių suktinukai su grybų padažu

Silkių suktinukai su grybų padažu 4 asm.

Silkių filė gabalėlius susukite palikdami viduryje skylutę. Svogūnus ir grybus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais ir pakepkite  aliejuje. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, gvazdikėlių ir atvėsinkite....
Morkų pyragas su graikiniais riešutais

Morkų pyragas su graikiniais riešutais 6 asm.

1. Miltus persijokite ir sumaišykite su cinamonu, muskatu, trintais gvazdikėlius ir kepimo milteliais. 2. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su aliejumi, cukrumi ir sirupu, tada viską pilkite į miltų mišinį, įmaišykite lydytą sviestą ir viską gerai...
Aviečių tortas

Aviečių tortas 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinį, medų. Supilkite su kepimo milteliais išsijotus miltus, įberkite druskos, imbiero, cinamono, gvazdikėlių ir išminkykite. Tešlą suvyniokite į foliją ir dėkite valandai į š...
Imbierinis keksas su bruknėmis

Imbierinis keksas su bruknėmis 4 asm.

1. Tešlai skirtą sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, prieskonius. 3. Į miltų mišinį supilkite atvėsusį tirpintą sviestą, pieną, įmuškite kiaušinius, sudėkite bruknių uogienę ir gerai išmaišykite. Kiaušinius...
Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais 10 asm.

1. Jei receptui naudojate šaldytą phyllo tešlą, likus parai iki gaminimo, išimkite tešlą iš šaldiklio ir su visa pakuote perdėkite į šaldytuvą. Palaikykite šaldytuve 24 valandas – po tiek laiko ji bus tinkama naudoti ir gaminti. Jeigu šaldytą tešlą...
Sprandinė su cinamonu ir apelsinais

Sprandinė su cinamonu ir apelsinais 4 asm.

1. Sprandinę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, viršų subadykite ir įtrinkite druska, pipirais. Garstyčias, medų, aliejų išmaišykite ir ištepkite mėsą. Viršų pabarstykite cinamonu ir 2 valandas laikykite vėsiai, kad įsigertų...
Pyragas su kriaušėmis

Pyragas su kriaušėmis 4 asm.

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir su sviestu ištirpinkite į karšto vandens vonelę įstatytame inde. 2. Kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos gerai išsukite. Įmaišykite tepamąjį varškės sūrį ir tirpintą šokoladą, su kepimo milteliais iš...
Karštas vynas

Karštas vynas 6 asm.

1. Puode užvirinkite pusę stiklinės vandens, suberkite prieskonius ir 2 minutes pavirkite. Palikite 10 min., kad pritrauktų. 2. Įmaišykite medų, supilkite vyną. Užkaitinkite, bet neleiskite užvirti. Nukaiskite puodą nuo ugnies. Vyną nukoškite ir iš...
Obuolių, slyvų ir kriaušių kompotas

Obuolių, slyvų ir kriaušių kompotas 5 asm.

1. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Kriaušes perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius. Slyvas galite dėti sveikas arba perpjautas pusiau ir išėmus kauliukus. 2. Obuolius, kriaušes ir slyvas sudėkite į užvirintą vandenį su...
Turkiški sluoksniuoti riešutiniai pyragaičiai – „baklava“

Turkiški sluoksniuoti riešutiniai pyragaičiai – „baklava“ 6 asm.

Baklava yra turbūt vienas iš garsiausių Vidurio Azijos šalių saldumynų. Šiame originaliame turkiškame baklavos recepte plonyčiai perregimi „filo" tešlos lapai pertepami sviestu, sluoksniuojami maltais riešutais ir kepami orkaitėje. Iškepęs pyragas...
Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena

Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena 4 asm.

1.Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Salierą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sukapokite. 2....
Didkepsnis su padažu

Didkepsnis su padažu 3 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą: svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite, apkepkite šaukšte sviesto, suberkite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. 2. Supilkite vyną, sumeskite kapotas prieskonines žoleles, padažą apie 2 min....
Saldus moliūgų apkepas

Saldus moliūgų apkepas 4 asm.

1.Moliūgą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį. 2.Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nuvarvinkite. Skrudinamosios duonos riekes...
Desertinės kriaušės su uogų padažu

Desertinės kriaušės su uogų padažu 4 asm.

1. Kriaušes nulupkite, sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir pusę stiklinės spanguolių. Viską užpilkite vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10–12 min., kol kriaušės suminkštės, bet neištiš. Tada jas išgriebkite ir gerai...
Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre

Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre 2 asm.

1. Kopūstų lapus perpjaukite pusiau, išpjaukite lapkočius ir trumpam pamerkite į sūdytą vandenį. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti. 2. Kitas daržoves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su sviestu ir suberkite...