Receptai pagal ingredientą „Imbieras“ 17 puslapis

Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos

Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos 4 asm.

1. Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite specialia trintuve, apšlakstykite citrinos sultimis. Dubenį pridenkite dangčiu ir daržoves gerai sukratykite. 2. Riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į...
Vištiena su pievagrybiais

Vištiena su pievagrybiais 5 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais. 2. Imbierą ir išvalytą aitriąją papriką susmulkinkite, sumaišykite su kapotais česnakais, garstyčiomis, citrusų sultimis ir bent 2 val....
Klasikinė imbierų arbata

Klasikinė imbierų arbata 4 asm.

1. Užvirinkite vandenį, dėkite į jį trintą imbierą, medų ir maišykite, kol ištirps. 2. Perkoškite gautą gėrimą ir pridėkite juodųjų pipirų, sulčių ir mėtų lapelių. Skanaukite karštą.   Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru 4 asm.

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų. 2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę...
Citrininis pyragas su imbieru

Citrininis pyragas su imbieru 6 asm.

1. Paruoškite tešlą: sumaišykite minkštą sviestą su miltais, imbieru ir tryniu. Jeigu reikia, įpilkite vandens, kad tešlos masė būtų vienalytė. 2. Gautą tešlą padėkite į šaldytuvą 30–40 minučių. Paskui ją gerai iškočiokite, dėkite į 27–30 cm...
Salotos su ananasais, krevetėmis ir imbieru

Salotos su ananasais, krevetėmis ir imbieru 4 asm.

1. Sumaišykite citrinos sultis, obuolių actą ir garstyčias. Supilkite alyvuogių aliejų ir elektriniu maišytuvu suplakite iki tirštos grietinėlės konsistencijos. 2. Sumaišykite trintą imbierą, ananasus, krevetes su gautu padažu. Tiekite salotų...
Cukruoti imbierai

Cukruoti imbierai 6 asm.

1. Imbiero šaknį nulupkite, supjaustykite taisyklingos formos kubeliais, suberkite į puodą su vandeniu, pavirkite apie 15 min. ir nuovirą nupilkite. 2. Į puodą įpilkite 3 stiklines vandens, suberkite cukrų, sumeskite visus prieskonius, imbierų...
Keptos krevetės su česnakais

Keptos krevetės su česnakais 4 asm.

1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. 2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. 3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite. 4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve. 5. Visus paruoštus prieskonius už...
Moliūgų košė su citrinomis

Moliūgų košė su citrinomis 10 asm.

1. Moliūgų minkštimą sutarkuokite burokine tarka, sudėkite į puodą, įpilkite 4 šaukštus vandens, uždenkite ir troškinkite, kol suminkštės (apie 15 min.). 2. Šiek tiek pravėsusią moliūgų košę pertrinkite per sietelį, sukrėskite atgal į puodą,...
Tradiciniai indiški pyragėliai „Samosos“

Tradiciniai indiški pyragėliai „Samosos“ 10 asm.

1. Miltus, manų kruopas ir druską sumaišykite, supilkite skystą sviestą ir pirštais maišykite, kol nebeliks sausų miltų. Supilkite šiltą vandenį ir užminkykite tąsią, vienalytę tešlą. Uždenkite ir palikite 1 val. subręsti. 2. Įdarui skirtas darž...
Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis

Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis 4 asm.

1. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais. Žirnelius suberkite ant popierinio rankšluosčio (sugers skystį) ir palikite atitirpti. Šparagines pupeles taip pat atitirpinkite. Morkas supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais. Bulves nuskuskite ir...
Vištienos korma

Vištienos korma 6 asm.

1. Į didelį storasienį puodą sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol išsilydys. Suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir kepkite, kol svogūnai pasidarys rusvi. 2. Česnakus sugrūskite ir sumaišykite su imbierais, kariu, ciberžolėmis, aitriųjų paprikų...
Troškinys „Sag Aloo“

Troškinys „Sag Aloo“ 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, perpjaukite į 4 dalis, sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 min. 2. Karį, „Garam masala“ prieskonius sumaišykite, įpilkite šlakelį vandens, kad išeitų tiršta košelė. 3. Smulkiai sukapotus svogūnus pakepinkite...
Virtinukai su pikantišku įdaru

Virtinukai su pikantišku įdaru 3 asm.

1. Miltus sumaišykite su 5–6 šaukštais vandens, šaukštu aliejaus, žiupsneliu druskos ir žiupsniu ciberžolių, kad išeitų vientisa nelipni tešla. Tešlą suvyniokite į rankšluostį ir 30 min. palikite pastovėti. 2. Krevetes nuplaukite, nusausinkite ir...
Moliūgų keksiukai

Moliūgų keksiukai 6 asm.

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į virtuvės kombainą, sutrinkite iki vientisos masės. 2. Į moliūgų košę įmaišykite aliejų, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų (šaukštą cukraus atidėkite), sodą, pusę šaukštelio...
Kokosų ir garbanotųjų kopūstų sriuba su imbierais

Kokosų ir garbanotųjų kopūstų sriuba su imbierais 4 asm.

1. Kopūstą nuplaukite, išpjaukite kietą kotą, lapus supjaustykite juostelėmis. Imbierus ir svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. 2. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame apkepinkite imbierus ir svogūnus. Sudėkite kopūstų juosteles,...
Žuvų ir paprikų vėrinukai

Žuvų ir paprikų vėrinukai 2 asm.

1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais.  2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.  3. Žaliąsias citrinas kruopšč...
Džiovintų vaisių padažas

Džiovintų vaisių padažas 6 asm.

1. Džiovintus vaisius nuplaukite, kartu su apelsino žievelėmis sumeskite į puodelį ir užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų. Kiek pamirkusias apelsino žieveles išimkite. 2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais. ...
Gervuogių džemas

Gervuogių džemas 6 asm.

1. Gervuoges ir avietes suberkite į atskirus dubenis, kelis sykius nuplaukite tekančiu vandeniu, nuvarvinkite ir mediniu šaukštu pertrinkite per sietelį. 2. Abiejų rūšių uogų tyrę sukrėskite į puodą, supilkite nurodytą kiekį vandens, išmaišykite,...
Trinta morkų sriuba

Trinta morkų sriuba 2 asm.

1. Svogūnus, česnakus ir imbierą nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste. 2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, suberkite į svogūnų troškinį ir, uždengusi keptuvę dangčiu, kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 min., iki suminkštės. 3....