Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Imbieras“ 13 puslapis

Kepti pomidorai su kreminiu padažu

Kepti pomidorai su kreminiu padažu 8 asm.

1. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite salierus, paprikas ir plonais griežinėliais supjaustytą cukiniją. Kepkite 5 min., retkarčiais pamaišykite. .2 Sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus ir dar porą minučių pakepinkite. 3. Š...
Aguročių kepsneliai

Aguročių kepsneliai 3 asm.

1. Kuo didesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite sugrūstus česnakus, imbierus, tada sudėkite aguročių griežinėlius ir vartydammi kepkite, kol suminkštės. 2. Aguročių griežinėliams pradėjus darytis permatomiems, sudėkite pomidorus...
Aštrioji moliūgų sriuba

Aštrioji moliūgų sriuba 8 asm.

1. Bulves, morką, svogūną, česnakus nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite didokais gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Iš aitriosios paprikos išvalykite sėklas, minkštimą smulkiai supjaustykite. 2. Į puodą storu dugnu įpilkite...
Vištienos sriuba su makaronais

Vištienos sriuba su makaronais 4 asm.

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. 2. Storasieniame puode įkaitinkite abiejų rūšių aliejų. Sudėkite sugrūstą česnaką, susmulkintą aitriąją papriką, imbierus, smulkiai...
Naminis moliūgų kremas kavai

Naminis moliūgų kremas kavai 4 asm.

1. Iš pradžių pasiruoškite moliūgų tyrę. Jos šiam sirupui prireiks nedaug, tačiau likusią dalį galėsite panaudoti moliūgų blynams, sriuboms ar pyragams. Taigi supjaustykite moliūgą gabalais, išimkite sėklas. Sudėkite jo gabalus ant kepimo...
Salotos su paukštiena

Salotos su paukštiena 3 asm.

1. Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kelias minutes pakepinkite. 2. Suberkite kalendras, sudėkite tarkuotus imbierus ir maišydama kepinkite dar kelias minutes. Sudėkite nedideliais gabalė...
Šalta agurkų sriuba

Šalta agurkų sriuba 2 asm.

1. Agurkus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti. 2. Nuplautus ir nusausintus krapus bei svogūnų laiškus susmulkinkite, česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Į gilų dubenį supilkite...
Aštrios bulvės

Aštrios bulvės 3 asm.

1. Nedidelę citriną pamirkykite sodoje, gerai nušveiskite, nusausinkite ir įdėkite į šaldymo kamerą. Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir su lupenomis iškepkite orkaitėje druskoje – taip paruoštos bulvės būna ypatingo...
Aštri fokačija su  imbieru  ir aitriąja paprika

Aštri fokačija su imbieru ir aitriąja paprika 4 asm.

1. Tešlą paginkite pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. ji rasite čia: Itališka duona fokačija. 2. Pakilusią tešlą padalykite į keturias dalis, iškočiokite (arba ištampykite) maždaug 1 cm storio apvalius paplotėlius ir palikite pastovėti...
Morkų sriuba su apelsinų sultimis

Morkų sriuba su apelsinų sultimis 4 asm.

1. Imbierą nuskuskite, smulkiai sutarkuokite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Nuskustas morkas ir salierą sutarkuokite šiaudeliais. Nuo pusės verdančiu vandeniu nuplikyto apelsino nutarkuokite žievelę, iš abiejų vaisių išspauskite...
Imbierinis pudingas su padažu

Imbierinis pudingas su padažu 4 asm.

1. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą susmulkinkite. Imbierus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską sudėkite į indą, įberkite sodos, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, sutrinkite trintuvu. 2. Kitame inde, po vieną muškite kiaušinius,...
Keksas su riešutais ir džiovintais vaisiais

Keksas su riešutais ir džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Džiovintus vaisius ir riešutus užpilkite verdančiu vandeniu ir mirkykite, kol jis atvės. Nusunkite ir paberkite ant virtuvinio rankšluosčio apdžiūti. 2. Sviestą su cukrumi išsukite elektriniu maišytuvu. Sukant po vieną įmuškite kiaušinius,...
Agurkų ir nugarinės suktinukai

Agurkų ir nugarinės suktinukai 4 asm.

1. „Wasabi“ pastą išsukite su majonezu, citrinos sultimis, trupučiu druskos, aitriosios paprikos. Kremą supilkite į konditerinį indą. 2. Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus ir specialiu įrankiu išilgai supjaustykite plonomis lanksčiomis juostelė...
Krevetės su smidrais ir apelsinais

Krevetės su smidrais ir apelsinais 2 asm.

1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintus česnakus, imbierą, aitriąją papriką ir lengvai apkepkite. 2. Supilkite vyną ir sultinį, pakaitinkite. Sudėkite virtas krevetes, smidrus, nuluptas apelsino skilteles, pagardinkite...
Kiauliena su orkaitėje keptomis morkomis

Kiauliena su orkaitėje keptomis morkomis 4 asm.

1. Išpjovos gabalėlius perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį. Kitame dubenyje sumaišykite skystą medų, smulkintus svogūnus, trintus česnakus, žiupsnį maltų juodųjų pipirų. Gauta košele aptepkite mėsos gabalėlius, apšlakstykite juos raudonuoju vynu...
Lašišų apkepas

Lašišų apkepas 3 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį. 2. Nuluptą imbierų šaknį, česnako skiltelę smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su baltuoju vynu. Pagal skonį įberkite citrininių pipirų, cukraus, druskos, išmaišykite. 3. Gauta mase...
Salotos su mandarinais

Salotos su mandarinais 2 asm.

1. Salotų lapus supjaustyti juostelėmis. Mandarinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir sudėti ant salotų (kelias skilteles palikti salotoms papuošti). Salierus supjaustyti kubeliais. 2. Svogūną nulupti, smulkiai supjaustyti ir sudėti į salotas....
Trinta burokų sriuba su imbieru

Trinta burokų sriuba su imbieru 2 asm.

1. Daržoves supjaustykite panašaus dydžio kubeliais, užpilkite sultiniu, kad apsemtų, ir virkite apie 30 – 40 min. 2. Pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Skanaus! Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“
Imbierų sriuba

Imbierų sriuba 3 asm.

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite. Įberkite tarkuoto imbiero ir gerai išmaišykite. Užvirkite sultinį, suberkite smulkiai supjaustytą morką, kopūstus, pakepintą svogūną su česnaku,  makaronus. 2. Virkite, kol makaronai suminkštės....
Šonkauliukai su medaus padažu

Šonkauliukai su medaus padažu 4 asm.

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į šaltu vandeniu apšlakstytą skardą. Kepkite apie 30 min. iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje. 2. Susmulkinkite imbierą ir česnaką. Sojų padažą sumaišykite su medumi. Į masę įdėkite imbiero, č...